Republica Moldova a fost desemnată invitat de onoare la Strasbourg Fashion Week 2018! Designerii autohtoni cuceresc publicul și podiumurile de modă din Europa

Cea de-a 7-a ediție a Strasbourg Fashion Week a adunat creatori de modă din toate colțurile bătrânului continent. Evenimentul se desfășoară în perioada 29 mai – 1 iunie 2018, cu genericul: Moda în toate culturile! Cel mai mare eveniment de modă din Est, denumit astfel de către presa franceză, are loc în orașul Strasbourg, la Grande Salle de l’Aubette. Timp de patru zile, circa 20 de creatori de modă din Franța, Alsacia, Belgia, România, Ucraina și R. Moldova vor împărți podiumul pentru a-și prezenta creațiile – un veritabil boom de culturi!

separator

Noutatea evenimentului – la prezentarea de modă participă mai mulți designeri moldoveni, Republica Moldova fiind desemnată invitat de onoare la Strasbourg Fashion Week 2018, după ce România a deținut acest titlul în 2014, Ucraina – în 2015 și Germania – în anul 2016.

Patru seri de spectacole, 100 de modele și peste 1.000 de invitați sunt așteptați la eveniment. ,,Așteptăm până la o mie de oameni la spectacole, este extraordinar ”, spune Alice Ducotey, directorul organizatiei de comunicare Idealice, organizator al evenimentului.

În acest an, invitat de onoare al evenimentului este Republica Moldova, scrie presa franceză:

,,Un mare grup de designeri moldoveni vin să își prezinte creațiile în capitala alsaciană. Un amestec de elemente occidentale împletite cu folclorul moldovenesc, cu care moldovenii se mândresc atât de mult”.

Creațiile brandurilor autohtone Kasandruța, Vivi Art Boutique și Ionel, au făcut furori în prima zi a evenimentului și au cucerit publicul francez și criticii de modă.

„Participarea la Strasbourg Fashion Week este recunoașterea lunilor de muncă ale întregii companii, pentru toate mânuțele care au muncit pentru brandul nostru”, a declarat Tamara Luchian, directoarea fabricii de confecție Ionel, pentru publicația franceză France 3.

Douăzeci de costume pentru bărbați au fost prezentate la Săptămâna modei de la Strasbourg.În această seară, pe podium au defilat creațiile autohtone de la Creme Brulee by Velitextil-Plus și KATEA GRI.

În cea de-a doua parte a evenimentului, vor impresiona prin creativitate și originalitate, brandurile autohtone Georgette și Julia Allert!

O celebră actriță este însărcinată pentru prima oară, la 41 de ani!
Articolul anterior
În Moldova au fost înregistrate peste 20 de cazuri de rujeolă, în doar trei luni
Articolul următor
Alte articole interesante