Creatoarea de modă Kate Spade a lăsat un ultim mesaj pentru fiica ei, de 13 ani

Creatoarea de modă Kate Spade, în vârstă de 55 de ani, s-a sinucis, lăsând o lume întreagă în stare de șoc. Aceasta  a fost găsită fără viaţă în apartamentul ei din New York. Potrivit apropiaţilor săi, ea suferea de tulburare bipolară şi avea episoade de depresie, dar avea şi probleme în căsnicie. Anul trecut, Coach a cumpărat brandul Kate Spade pentru 2,4 miliarde de dolari.

separator

Kate Spade era căsătorită cu Andy Spade, fratele actorului David Spade, şi aveau o fiică, Frances, în vârstă de 13 ani. Angajaţii designerului au găsit-o, marţi, în jurul orei 10.20, pe creatoarea de modă spânzurată cu o eşarfă în apartamentul său de pe Park Avenue, din New York.

Pentru familia creatoarei, sinuciderea nu a fost neaşteptată, întrucât era se confrunta de mai mulţi ani cu probleme de sănătate mentală. Spade a lăsat un ultim mesaj pentru fiica sa, căreia i-a scris:

„Bea, te-am iubit mereu. Nu e vina ta. Întrebă-l pe tatăl tău!”. Andy Spade se afla în locuinţă când soţia lui şi-a pus capăt zilelor.

Sora designerului, Reta Saffo, a mărturisit că Spade era obsedată de sinuciderea actorului Robin Williams, în august 2014, şi a refuzat tratamentul medical pentru afecţiunile psihice de care suferea, de teamă că ar fi afectat brandul său de modă. „Uneori nu poţi salva oamenii de ei înşişi!”, a spus Saffo pentru The Kansas City Star.

Reta Saffo, în vârstă de 57 de ani, a adăugat că ea şi soţul lui Kate, Andy Spade, au rugat-o de mai multe ori pe creatoarea de modă să se interneze şi să urmeze terapia pe care a folosit-o cu succes actriţa Catherine Zeta-Jones în tratarea tulburării bipolare, dar ea s-a răzgândit de fiecare dată, în ultimul moment.

Sora designerului a spus pentru Daily Mail că aceasta era copleşită de celebritatea sa, care i-a provocat tulburarea bipolară, întrucât nu a anticipat niciodată succesul pe care îl va avea brandul ei. „Niciodată nu s-a aşteptat, nici n-a fost pregătită”, a declarat ea. Reta a mai spus că sora sa era înconjurată de oameni falşi care nu au ajutat-o să lupte cum trebuie cu boala de care suferea.

 

Kate Spade a fost în trecut redactor specializat în accesorii la revista Mademoiselle înainte de a-şi lansa propria companie de design, Kate Spade New York, în 1993. Ea a început prin a vinde genţi şi apoi şi-a extins creaţiile pentru a include îmbracăminte, bijuterii, lenjerie de pat, pantofi şi parfumuri.

Compania pe care a fondat-o în 1993 alături de soţul ei, Kate Spade New York, a deţinut 140 de magazine în Statele Unite şi peste 175, în alte ţări. În 2007, creatoarea de modă a părăsit brandul, iar în 2016 a anunţat că şi-a schimbat numele din Spade în Valentine.

sursa

Culoare, magie și emoții pozitive! Muzica Desenelor Animate a adus mii de copii la Teatrul de Vară
Articolul anterior
Peste 2 milioane de lei au fost ridicați de ofițerii anticorupție în dosarul ,,ASEM”
Articolul următor
Alte articole interesante