Crema hidratantă și crema emoliantă – care este diferența?

De multe ori noi femeile confundăm, crema hidratantă cu cea emoliantă și invers! Totuși, între acestea există o diferență care trebuie știută. Mai jos, îți prezint toată informația necesară la această întrebare, dar și cum să alegi o cremă perfectă pentru caracteristicile pielii tale.

separator

Așadar, cremele hidratante – asigură pielii tale cantitatea necesară de apă pentru ca aceasta să arate bine, iar cremele emoliente – mențin hidratarea și înmoaie pielea aspră și zgrunțuroasă.

Cremele hidratante au o formulă specială în componență, încât, să mărească conținutul de apă de la nivelul pielii. Acestea conțin agenți de umectare, care nu numai că oferă hidratare pielii, darși după alicare au proprietatea de a absorbi apa din mediul înconjurător, astfel asigurând hidratare pielii tale, întreaga zi. De obicei, cremele hidaratante conțin așa ingrediente precum: glicerina, acidul hialuronic și mierea. În comerț, poți găsi produse hidratante pentru piele în trei forme:

  • Lotiuni pe baza de apă – folosite pentru îngrijirea pielii
  • Creme cu textură mai grasa – folosite pentru pielea cu tendință de deshidratare
  • Unguente hidratante pe bază de ulei – folosite pentru îngrijirea pielii foarte uscate, poate chiar cu afecțiuni dermatologice

Cremele emoliente  spre deosebire de cele hidratante, nu numai că hidratează pielea, ci și o înmoaie și creează o barieră care menține nivelul optim de hidratare al pielii. Astfel, acestea au capacitatea de a întroduce și menține apa în țesuturile pielii. Produsele emoliente pot fi găsite atât sub formă de loțiuni, cât și sub formă de creme sau unguente. Eficacitatea acestora depinde de proporția de grăsimi pe care o conțin. Cremele emoliente pe bază de parafină sunt foarte eficiente, însă sunt greu de folosit, pentru că foarte încet pătrund în piele.
Pentru rezultate bune și de lungă durată, dermatologii recomandă folosirea ambelor tipuri de cremă, în combinație. Astfel, crema hidratantă va oferi pielii cantitatea de apa de care are nevoie, în timp ce cea emolientă va crea o barieră protectoare la nivelul pielii și o va hidratata.

S-a decis prin lege! Ministerul Sănătății din România recunoaște diplomele medicilor specialiști din Moldova
Articolul anterior
Andreea Bălan, imagini adorabile din vacanță cu fetița ei!
Articolul următor
Alte articole interesante