Crema hidratantă și crema emoliantă – care este diferența?

De multe ori noi femeile confundăm, crema hidratantă cu cea emoliantă și invers! Totuși, între acestea există o diferență care trebuie știută. Mai jos, îți prezint toată informația necesară la această întrebare, dar și cum să alegi o cremă perfectă pentru caracteristicile pielii tale.

separator

Așadar, cremele hidratante – asigură pielii tale cantitatea necesară de apă pentru ca aceasta să arate bine, iar cremele emoliente – mențin hidratarea și înmoaie pielea aspră și zgrunțuroasă.

Cremele hidratante au o formulă specială în componență, încât, să mărească conținutul de apă de la nivelul pielii. Acestea conțin agenți de umectare, care nu numai că oferă hidratare pielii, darși după alicare au proprietatea de a absorbi apa din mediul înconjurător, astfel asigurând hidratare pielii tale, întreaga zi. De obicei, cremele hidaratante conțin așa ingrediente precum: glicerina, acidul hialuronic și mierea. În comerț, poți găsi produse hidratante pentru piele în trei forme:

  • Lotiuni pe baza de apă – folosite pentru îngrijirea pielii
  • Creme cu textură mai grasa – folosite pentru pielea cu tendință de deshidratare
  • Unguente hidratante pe bază de ulei – folosite pentru îngrijirea pielii foarte uscate, poate chiar cu afecțiuni dermatologice

Cremele emoliente  spre deosebire de cele hidratante, nu numai că hidratează pielea, ci și o înmoaie și creează o barieră care menține nivelul optim de hidratare al pielii. Astfel, acestea au capacitatea de a întroduce și menține apa în țesuturile pielii. Produsele emoliente pot fi găsite atât sub formă de loțiuni, cât și sub formă de creme sau unguente. Eficacitatea acestora depinde de proporția de grăsimi pe care o conțin. Cremele emoliente pe bază de parafină sunt foarte eficiente, însă sunt greu de folosit, pentru că foarte încet pătrund în piele.
Pentru rezultate bune și de lungă durată, dermatologii recomandă folosirea ambelor tipuri de cremă, în combinație. Astfel, crema hidratantă va oferi pielii cantitatea de apa de care are nevoie, în timp ce cea emolientă va crea o barieră protectoare la nivelul pielii și o va hidratata.

Antreprenorii vor putea contesta deciziile de control în instanță

Antreprenorii vor putea să conteste deciziile de control în instanța de judecată. În cazul în care inspectorii vor admite abuzuri, aceștia vor fi sancționați.

De asemenea, va exista o delimitare clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, transmite Știri.md

Pachet de reducere a birocrației în domeniul economic a fost votat în primă lectură de Parlament.

Prin urmare, proiectul prevede că planurile de control vor fi unificate, ținând cont de tipurile diferite de agenți economici și riscuri, vor fi revizuite condițiile pentru control inopinat și incluse temeiuri specifice pentru controlul asupra agenților economici care se eschivează intenționat de la controale.

Totodată, reglementările oferă și posibilitatea suspendării termenelor de control în anumite situații, cum ar fi așteptarea rezultatelor testelor de laborator. 

Mai mult, organul de control, în cazul contravențiilor, va activa în calitate de agent constatator și va verifica strict doar informațiile sau obiectele necesare pentru constatarea contravenției și nu va avea atribuții largi de control.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Marina Tauber solicită anularea rezultatelor alegerilor locale din 2023

Deputata Marina Tauber, fosta reprezentantă a partidului Șor, susține că va contesta rezultatele alegerilor locale generale din noiembrie 2023. Potrivit acesteia, decizia vine în urma hotărârii Curții Constituționale, care a declarat neconstituțională interdicția impusă reprezentanților formațiunii scoase în afara legii de a candida.

„(…) Hotărârea Curții Constituționale nu poate rămâne doar pe hârtie. Precum am declarat după ședința Curții Constituționale, urmează să anunțăm care vor fi pașii noștri de mai departe. Sute de oameni au fost lipsiți ilegal de dreptul de a candida. În asemenea circumstanțe, noi nu putem vorbi despre alegeri libere și corecte, iar legitimitatea rezultatelor alegerilor locale din 2023 este afectată grav. În aceste circumstanțe anunțăm că, imediat după publicarea hotărârii motivate a Înaltei Curți, demarăm procedurile juridice pentru a contesta rezultatele alegerilor locale din anul 2023”, a declarat Marina Tauber, transmite Știri.md

De asemenea, aceasta a menționat că va solicita anularea rezultatelor și organizarea noilor alegeri locale, cu participarea tuturor candidaților posibili. 

Pe data de 26 martie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea care interzicea persoanelor asociate cu partidele scoase în afara legii să candideze la alegeri.

Codul Electoral va fi modificat, după decizia Curții Constituționale

Majoritatea parlamentară din Republica Moldova va face modificări la Codul Electoral, în urma deciziei recente a Curții Constituționale, scrie evz.ro.

Codul Electoral va fi modificat

Comisia juridică, de numiri și imunități din Parlamentul de la Chișinău va analiza motivele invocate de Curtea Constituțională în legătură cu declararea neconstituționalității unui articol din Codul Electoral, care interzice unor persoane asociate partidelor politice scoase în afara legii să participe la alegeri.

Președinta comisiei, Veronica Roșca, a anunțat că majoritatea parlamentară va interveni cu modificări, astfel încât legea să fie conformă prevederilor hotărârii Curții Constituționale.

Ce și cum se va schimba în Codul Electoral

„Chiar dacă au fost operate modificări s-a declarat neconstituțional din două puncte de vedere, de procedură. Ar fi trebuit să recunosc chiar dacă Regulamentul Parlamentului permite votarea în două lecturi în aceeași ședință. Unele state au la îndemână ordonanța de urgență sau delegarea legislativă.

Iată că noi o avem, dar ea nu este suficient de bine pusă la punct și trebuie de gândit acest mecanism. Doi, a fost declarată neconstituțională și de fond, adică sunt probleme pe care trebuie să le soluționăm ca legislativ”, a spus Veronica Roșca la emisiunea „Dimineața cu Radio Moldova”. 

Curtea Constituțională a decis în favoare membrilor Partidului Șor

Reamintim că, marți, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea care interzicea persoanelor asociate cu partidele scoase în afara legii să candideze la alegeri.

Decizia a fost pronunțată în urma sesizării depuse la Înalta Curte pe 16 octombrie 2023 de un grup de deputați ai fostului Partid Șor. 

Hotărârea Curții Constituționale este definitivă și intră în vigoare la data adoptării și publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Reamintim totodată că, pe 19 iunie 2023, Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional Partidul Politic „Șor”, ca urmare a sesizării depuse de Guvern. Executivul anunța atunci că membrii acestei formațiuni politice au încălcat normele statului de drept și au efectuat acțiuni contra suveranității Republicii Moldova.

S-a decis prin lege! Ministerul Sănătății din România recunoaște diplomele medicilor specialiști din Moldova
Articolul anterior
Andreea Bălan, imagini adorabile din vacanță cu fetița ei!
Articolul următor