Crescut în Franța, basarabeanul Postolachi dezvăluie diferențele dintre Republica Moldova și această țară: „Multe lucruri în comun”

Atacantul basarabean Virgiliu Postolachi, 22 de ani, transferat vara aceasta la UTA, dezvăluie, după trei luni de ședere la Arad, lucrurile care îl încântă în România și face o comparație între modul de viață din țările de care se simte legat sentimental, scrie gsp.ro.

  • Moldoveanul explică, printre altele, de ce n-a ajuns să joace pentru România și ce a învățat de la vedetele lui PSG.

Fostul jucător al lui PSG a semnat în această vară cu UTA, iar în prezent se adaptează vieții din Arad. Atacantul este născut în Republica Moldova, dar a plecat de la doi ani în Franța, a trăit acolo, și-a achiziționat și o casă la Paris, familia fiind în continuare acolo.

Virgiliu Postolachi: „Ce-mi place la români? Iubirea pentru fotbal și modul cum te privește omul din fața ta”

„Îmi plac mult românii. Sunt oameni pasionali (…). Sunt simpli, nu complicați. Te primesc bine, sunt ospitalieri. Comparativ cu francezii, sunt mai calzi. În Franța, fiind țara mai mare cu multe naționalități, oamenii sunt mai reci. Francezii te țin la distanță, poate le e frică, nu știu. 

Ce-mi place la români? Iubirea pentru fotbal și modul cum te privește omul din fața ta. Cum încearcă să te ajute. Poate vouă vi se pare o chestie banală, dar ați trăi-o dacă ați locui o zi într-o țară străină. Iar dacă întâlnești oameni care-ți dau confortul că te pot sprijini dacă te rătăcești, dacă ai nevoie de o pâine, dacă vrei să ajungi într-un loc, iar respectivul te ghidează cu bunătate, atunci ai aprecia exact ceea ce simt eu. Sau alți străini de România. 

Pe mine, românii m-au primit bine, nu m-am simțit lăsat deoparte: „Ai nevoie de ceva? Vrei să te ajutăm? Ești în regulă?”.”, a spus Postolachi, într-un interviu.

Postolachi, despre diferențele dintre Republica Moldova și Franța: „Multe lucruri în comun”

Multe lucruri sunt în comun între Moldova și Franța, de la limbă la mâncare, la trăiri, la sentimente, la modul de a gândi viața.

Eu am crescut în Franța, nu știu atât de multe lucruri despre Moldova, am plecat de la 2 ani din țara natală, doar buneii au rămas acolo. Cu timpul, am început să învăț eu una-alta despre Moldova, care rămâne țara mea.

Cel mai mare vis este să văd toată lumea, să merg peste tot. Aș vrea să văd Argentina și toată America de Sud. Profesional, aș vrea să joc cu Moldova la Euro, iar cu echipele de club să evoluez în cupele europene. Mi-ar plăcea să iau un trofeu cu UTA, apoi să ajung în Champions League.

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

Rușii s-au întors în orașul Kreminna, pentru a rupe steagurile ucrainene ridicate de locuitori în semn de sărbătoare
Articolul anterior
Moldoveanca Anastasia Nichita s-a calificat în finala Campionatului Mondial de la Belgrad
Articolul următor