Crescut în Franța, basarabeanul Postolachi dezvăluie diferențele dintre Republica Moldova și această țară: „Multe lucruri în comun”

Atacantul basarabean Virgiliu Postolachi, 22 de ani, transferat vara aceasta la UTA, dezvăluie, după trei luni de ședere la Arad, lucrurile care îl încântă în România și face o comparație între modul de viață din țările de care se simte legat sentimental, scrie gsp.ro.

  • Moldoveanul explică, printre altele, de ce n-a ajuns să joace pentru România și ce a învățat de la vedetele lui PSG.

Fostul jucător al lui PSG a semnat în această vară cu UTA, iar în prezent se adaptează vieții din Arad. Atacantul este născut în Republica Moldova, dar a plecat de la doi ani în Franța, a trăit acolo, și-a achiziționat și o casă la Paris, familia fiind în continuare acolo.

Virgiliu Postolachi: „Ce-mi place la români? Iubirea pentru fotbal și modul cum te privește omul din fața ta”

„Îmi plac mult românii. Sunt oameni pasionali (…). Sunt simpli, nu complicați. Te primesc bine, sunt ospitalieri. Comparativ cu francezii, sunt mai calzi. În Franța, fiind țara mai mare cu multe naționalități, oamenii sunt mai reci. Francezii te țin la distanță, poate le e frică, nu știu. 

Ce-mi place la români? Iubirea pentru fotbal și modul cum te privește omul din fața ta. Cum încearcă să te ajute. Poate vouă vi se pare o chestie banală, dar ați trăi-o dacă ați locui o zi într-o țară străină. Iar dacă întâlnești oameni care-ți dau confortul că te pot sprijini dacă te rătăcești, dacă ai nevoie de o pâine, dacă vrei să ajungi într-un loc, iar respectivul te ghidează cu bunătate, atunci ai aprecia exact ceea ce simt eu. Sau alți străini de România. 

Pe mine, românii m-au primit bine, nu m-am simțit lăsat deoparte: „Ai nevoie de ceva? Vrei să te ajutăm? Ești în regulă?”.”, a spus Postolachi, într-un interviu.

Postolachi, despre diferențele dintre Republica Moldova și Franța: „Multe lucruri în comun”

Multe lucruri sunt în comun între Moldova și Franța, de la limbă la mâncare, la trăiri, la sentimente, la modul de a gândi viața.

Eu am crescut în Franța, nu știu atât de multe lucruri despre Moldova, am plecat de la 2 ani din țara natală, doar buneii au rămas acolo. Cu timpul, am început să învăț eu una-alta despre Moldova, care rămâne țara mea.

Cel mai mare vis este să văd toată lumea, să merg peste tot. Aș vrea să văd Argentina și toată America de Sud. Profesional, aș vrea să joc cu Moldova la Euro, iar cu echipele de club să evoluez în cupele europene. Mi-ar plăcea să iau un trofeu cu UTA, apoi să ajung în Champions League.

200 de apeluri pe zi. Tot mai mulți soldați ruși sună la Forțele Armate ale Ucrainei pentru a afla cum să se predea

După anunțul mobilizării în Federația Rusă, numărul apelurilor la Forțele Armate ale Ucrainei este în continuă creștere, transmite presa ucraineană. Soldații ruși care se predau vor primi trei mese pe zi, îngrijiri medicale și contact cu familiile lor.

Russian troops in Belarus 'direct threat' to Lithuania – minister - LRT

Vitaly Matviyenko, coordonatorul proiectului ,,Vreau să trăiesc”, a declarat într-un briefing că din 18 septembrie au primit peste 2.000 de apeluri de la ruși pe tema predării.

,,Din 18 septembrie, proiectul „Vreau să trăiesc” a procesat peste 2.000 de apeluri din partea membrilor armatei ruse, care nu vor să urmeze ordinele criminale ale lui Putin și să lupte împotriva Ucrainei. Au învățat cum să se predea. Desigur, odată cu mobilizarea din Federația Rusă, numărul de apeluri este doar în creștere”, a spus Matvienko.

După cum spune funcționarul, algoritmul de predare a fost deja elaborat în detaliu – există un canal de telegramă și numere de linie fierbinte ce pot fi contactate.

În timpul dialogului, partea ucraineană explică cum și în ce circumstanțe este posibil să se predea.

Se subliniază că Ucraina garantează tuturor prizonierilor de război respectarea Convențiilor de la Geneva: trei mese pe zi, îngrijiri medicale și posibilitatea de a contacta rudele.

„Putin va părăsi puterea peste câteva luni”. Declarațiile fostului premier al Rusiei, Mihail Casianov

Mihail Casianov, fost prim-ministru al Rusiei, consideră că Vladimir Putin ar putea renunța la funcția sa și va „evada” în câteva luni, informează Sky News.

„În trei sau patru luni cred că va avea loc o schimbare crucială”, a declarat Casianov pentru Sky News.

„Nu cred că există cineva în cercul lui Putin care să îl poată face să plece”, a adăugat fostul premier rus.

„Domnul Putin însuși ar trebui să ajungă la această înțelegere. Cred că trei factori care cresc simultan l-ar putea conduce pe domnul Putin la o astfel de decizie de a evada cumva”, a precizat Casianov.

Factorii anunțați de Casianov sunt:

1. Armata ucraineană este în creștere și are sprijinul SUA și al Marii Britanii

2.  Ordinul de mobilizare al domnului Putin determina creșterea tulburărilor sociale în interiorul Rusiei, astfel că președintele pierde sprijinul în rândul rușilor obișnuiți

3. Efectul sancțiunilor occidentale este în creștere.

Mihail Kasianov, destituit de către Putin în 2004, a trecut în opoziţie şi a devenit unui dintre cei mai feroci critici ai Kremlinului.

Mihail Kasianov spune că a plecat din Rusia din cauza opoziţiei sale faţă de invazia rusă a Ucrainei, dar a refuzat să spună AFP în ce ţară se află, invocând motive de securitate.

Boris Nemţov, un critic al lui Vladimir Putin şi căruia Mihai Kasianov îi era apropiat, a fost asasinat prin împuşcare în apropiere de Kremlin în 2015.

Partizanii au aruncat în aer mașina unei trădătoare din Melitopol. Aceasta „răspândește propaganda rusă printre copiii ucraineni”

În Melitopol, oraș din Ucraina ocupat de Rusia, o mașină aparțînând „șefei” departamentului de educație din cadrul administrației de ocupație a explodat joi dimineață, anunță un Centrul de Rezistență al Ucrainei din Ucraina.

Russian occupation regime in Melitopol prepares a ''vote from home'' option  for upcoming ''referendum'' to conceal low turnout – Ukrainian Resistance |  Ukrainska Pravda

Explozia a avut loc în apropierea colegiului industrial și economic, fiind distrusă mașina unei colaboratoare locale, Olena Sapurova, care este implicată în implementarea „programului educațional rusesc”, care de fapt răspândește propagandă rusă printre copiii ucraineni.

În urmă exploziei, ea nu a fost rănită, dar a primit motive pentru a-și regândi comportamentul, precizează site-ul.

sursa

Rușii s-au întors în orașul Kreminna, pentru a rupe steagurile ucrainene ridicate de locuitori în semn de sărbătoare
Articolul anterior
Moldoveanca Anastasia Nichita s-a calificat în finala Campionatului Mondial de la Belgrad
Articolul următor