Crește numărul pacienților internați în stare gravă cu infecția Covid-19

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 30 183 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1678 în Transnistria.

separator

În ultimele 24 ore, în cadrul Centrului Covid-19, au fost internate 83 persoane cu suspecție la infecție.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 470 stare gravă (dintre care 28 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1302- stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

La ora actuală, în tratament activ la domiciliu se află în continuare 3507 pacienți cu forme ușoare de COVID–19, iar 8106 persoane au finalizat cu vindecare tratamentul la domiciliu, fiind monitorizate în continuare de către medicul de familie.

Alte 323 persoane au fost tratate și externate. În total, 21 543 persoane au fost tratate de COVID-19.

În cadrul conferinței de presă de astăzi, șefa direcției politici în domeniul asistenței medicale spitalicești, Svetlana Lupu a prezentat situația în spitale. Cu referire la copiii diagnosticați cu COVID-19, la moment în instituțiile medicale sunt spitalizați 125 copii, majoritatea cu forme ușoare și medii ale bolii. Numărul de paturi destinate spitalizării copiilor urmează a fi suplimentat în perioada următoare. În aces sens, în cadrul Spitalului Raional Ceadîr-Lunga va fi organizată o secție pentru spitalizarea copiilor bolnavi de COVID-19.

Regimul de autoizolare pentru moldovenii care revin în țară ar putea fi revizuit
Articolul anterior
Cutremurător! Doi frați de 6 și 8 ani, s-au înecat într-un iaz din raionul Nisporeni
Articolul următor
Alte articole interesante