Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Pantelimon

Creştinii ortodocşi de stil vechi îl cinstesc luni pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, numit în popor şi Pintilie călătorul.

Potrivit tradiţiei, în această zi, mii de oameni vin la biserică pentru a se ruga sfântului de tămăduire spirituală şi fizică. În popor se crede că în această zi vara începe, treptat, să cedeze locul toamnei.

Sfântul Pantelimon este unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți sfinți ai Bisericii. Pomenit în data de 9 august, acest sfânt este adesea numit “doctor fără de arginți”, arătându-se prin aceasta cum că el n-a umblat după averi și s-a mulțumit cu ceea ce putea avea din rosturile lui și nu cerea de la nimeni să-i plătească pentru binefacerile făcute, scrie agrotv.md.

Pantelimon, al cărui nume înseamnă “în toate milostiv”, şi-a dedicat viaţa slujirii celor suferinzi şi umili. Sfântul Pantelimon e considerat protectorul medicilor, tămăduitorul şi ocrotitorul ostaşilor. De Sfântul Pantelimon, se culeg ierburile de leac. Este bine să fie prăznuit acest sfânt pentru tămăduirea bolilor.

25 de pompieri din Moldova au plecat în Grecia să ajute la stingerea incendiilor
Articolul anterior
Stare de urgenţă în Rusia unde incendiile amenință unul dintre cele mai importante centre nucleare
Articolul următor