Cristiano Ronaldo, desemnat fotbalistul secolului la ceremonia grandioasă organizată în Dubai

Lumea bună a fotbalului s-a adunat la Dubai pentru gala Globe Soccer Awards pentru excelență în fotbal – au fost prezente staruri precum Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski, Iker Casillas sau Gerard Pique.

Cristiano Ronaldo, desemnat drept fotbalistul secolului: Premiu fantastic

Însoțit de Georgina Rodriguez, starul portughez nu a venit degeaba, deoarece a fost desemnat fotbalistul secolului, învingându-l pe marele său rival, Leo Messi, transmite Digisport.ro.

De altfel, Cr7 devine de la 1 ianuarie 2021 singurul jucător în activitate care dă goluri în fiecare sezon în ultimele două decenii.

”E frumos să atingi un nou record de fiecare dată. Nu e ușor, sunt atâția ani, dar cifrele vorbesc de la sine. Sunt mândru de ceea ce am realizat, nu ar fi fost ușor fără cei care au fost alături de mine.

Este un premiu fantastic, am fost inclus și în cea mai bună echipă conform France Football. Ceea ce contează este că îmi place încă să joc fotbal chiar dacă fac asta de 20 de ani. E o viață fantastică,” a fost discursul lui Cristiano Ronaldo.

Pep Guardiola a fost ales ”Antrenorul secolului”

Antrenorul secolului a fost ales Pep Guardiola, fiind preferat lui Alex Ferguson, Zinedine Zidane și Jose Mourinho.

Robert Lewandowski a fost ales jucătorul anului, la fel ca FIFA Best Awards, iar antrenorul său de la Bayern, Hansi Flick, a primit premiul pentru antrenorul anului,bătându-i pe Jurgen Klopp și Gasperini de la Atalanta.

Bavarezii sunt echipa cea mai bună din 2020, în timp ce Real Madrid este echipa secolului.

Lui Gerard Pique și Iker Casillas le-au fost decernate premii pentru întreaga carieră.

sursa foto: www.dailymail.co.uk

200 de apeluri pe zi. Tot mai mulți soldați ruși sună la Forțele Armate ale Ucrainei pentru a afla cum să se predea

După anunțul mobilizării în Federația Rusă, numărul apelurilor la Forțele Armate ale Ucrainei este în continuă creștere, transmite presa ucraineană. Soldații ruși care se predau vor primi trei mese pe zi, îngrijiri medicale și contact cu familiile lor.

Russian troops in Belarus 'direct threat' to Lithuania – minister - LRT

Vitaly Matviyenko, coordonatorul proiectului ,,Vreau să trăiesc”, a declarat într-un briefing că din 18 septembrie au primit peste 2.000 de apeluri de la ruși pe tema predării.

,,Din 18 septembrie, proiectul „Vreau să trăiesc” a procesat peste 2.000 de apeluri din partea membrilor armatei ruse, care nu vor să urmeze ordinele criminale ale lui Putin și să lupte împotriva Ucrainei. Au învățat cum să se predea. Desigur, odată cu mobilizarea din Federația Rusă, numărul de apeluri este doar în creștere”, a spus Matvienko.

După cum spune funcționarul, algoritmul de predare a fost deja elaborat în detaliu – există un canal de telegramă și numere de linie fierbinte ce pot fi contactate.

În timpul dialogului, partea ucraineană explică cum și în ce circumstanțe este posibil să se predea.

Se subliniază că Ucraina garantează tuturor prizonierilor de război respectarea Convențiilor de la Geneva: trei mese pe zi, îngrijiri medicale și posibilitatea de a contacta rudele.

„Putin va părăsi puterea peste câteva luni”. Declarațiile fostului premier al Rusiei, Mihail Casianov

Mihail Casianov, fost prim-ministru al Rusiei, consideră că Vladimir Putin ar putea renunța la funcția sa și va „evada” în câteva luni, informează Sky News.

„În trei sau patru luni cred că va avea loc o schimbare crucială”, a declarat Casianov pentru Sky News.

„Nu cred că există cineva în cercul lui Putin care să îl poată face să plece”, a adăugat fostul premier rus.

„Domnul Putin însuși ar trebui să ajungă la această înțelegere. Cred că trei factori care cresc simultan l-ar putea conduce pe domnul Putin la o astfel de decizie de a evada cumva”, a precizat Casianov.

Factorii anunțați de Casianov sunt:

1. Armata ucraineană este în creștere și are sprijinul SUA și al Marii Britanii

2.  Ordinul de mobilizare al domnului Putin determina creșterea tulburărilor sociale în interiorul Rusiei, astfel că președintele pierde sprijinul în rândul rușilor obișnuiți

3. Efectul sancțiunilor occidentale este în creștere.

Mihail Kasianov, destituit de către Putin în 2004, a trecut în opoziţie şi a devenit unui dintre cei mai feroci critici ai Kremlinului.

Mihail Kasianov spune că a plecat din Rusia din cauza opoziţiei sale faţă de invazia rusă a Ucrainei, dar a refuzat să spună AFP în ce ţară se află, invocând motive de securitate.

Boris Nemţov, un critic al lui Vladimir Putin şi căruia Mihai Kasianov îi era apropiat, a fost asasinat prin împuşcare în apropiere de Kremlin în 2015.

Partizanii au aruncat în aer mașina unei trădătoare din Melitopol. Aceasta „răspândește propaganda rusă printre copiii ucraineni”

În Melitopol, oraș din Ucraina ocupat de Rusia, o mașină aparțînând „șefei” departamentului de educație din cadrul administrației de ocupație a explodat joi dimineață, anunță un Centrul de Rezistență al Ucrainei din Ucraina.

Russian occupation regime in Melitopol prepares a ''vote from home'' option  for upcoming ''referendum'' to conceal low turnout – Ukrainian Resistance |  Ukrainska Pravda

Explozia a avut loc în apropierea colegiului industrial și economic, fiind distrusă mașina unei colaboratoare locale, Olena Sapurova, care este implicată în implementarea „programului educațional rusesc”, care de fapt răspândește propagandă rusă printre copiii ucraineni.

În urmă exploziei, ea nu a fost rănită, dar a primit motive pentru a-și regândi comportamentul, precizează site-ul.

sursa

Veste bună! Vaccinul ARNm ar oferi protecție inclusiv împotriva tulpinii noi de coronavirus din Marea Britanie
Articolul anterior
În municipiul Chișinău situația rămâne alarmantă: nu există niciun loc liber la terapie intensivă
Articolul următor