Cristiano Ronaldo și fanii echipei Manchester atenționați să fie atenți „la apa, mâncarea și toaletele” din Moldova: Ghid special pentru oaspeți

În mediul online a apărut un Ghid destinat fanilor Manchester United din străinătate, care ajung la meciul disputat pe stadionul Zimbru. Ghidul prezintă informații despre Republica Moldova, limba vorbită, precum și recomandări despre alimentație, nivelul de criminalitate și accesul la sănătate, scrie unimedia.info.

Astfel, fanii Manchester United sunt îndemnați să fie atenți la tâlhari și hoții de buzunare. De asemenea, străinii sunt atenționați în privința fraudelor cu cardurile bancare, fraudele la bancomate și spargerile de autovehicule. Ghidul mai punctează că infracțiunile sunt răspândite în piețele aglomerate și în transportul public.

Potrivit ghidului, calitatea aerului în Chișinău depășește pragurile recomandate în zonele urbane, motiv pentru care oamenii cu boli respiratorii sunt îndemnați să fie precauți și să aibă medicamentele necesare la îndemână.

„Apa potabilă poate fi nesigură în Moldova, în special în zonele rurale. Utilizați numai apă îmbuteliată, fiartă sau purificată în alt mod pentru băut și gătit. Nu folosiți cuburi de gheață din surse de apă nepurificată. Mâncați numai alimente bine gătite, servite fierbinți, fructe și legume pe care le-ați curățat și decojit, evitați salatele. Consumați numai lapte și produse lactate pasteurizate. Evitați vânzătorii ambulanți”, se arată în ghid.

Totodată, fanii au fost atenționați în privința toaletelor de la stadionul Zimbru. Chiar dacă este specificat faptul că există un număr suficient, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, acestea sunt descrise ca fiind „neobișnuite”. „Nu este ceea ce ne-am obișnuit să vedem în Marea Britanie și sunt mult mai simple ca stil (adică la nivelul podelei, fără scaun)”, se mai arată în document.

Vedeți Ghidul aici.

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Selfie-ul ”buclucaș” cu Cristiano Ronaldo într-un hotel dezastruos, NU a fost făcut în Chișinău
Articolul anterior
Ursula von der Leyen a sosit la Kiev, în a treia sa vizită de la începerea războiului
Articolul următor