Cristofor Aldea-Teodorovici, alături de soție și fiica sa, Doina

Cristofor Aldea-Teodorovici, fiul interpreților Ion și Doina Aldea-Teodorovici, a publicat în premieră o fotografie rară cu familia sa. Fotografia i-a încântat pe fanii artistului. În aceasta apare interpretul alături de soția sa, Iana, și fiica acestora, Doina, în vârstă de 1 anișor și 5 luni.

Tânărul tată este extrem de fericit, iar fanii nu au putut să nu remarce că Doina seamănă leit cu faimosul său părinte.

„Vă mulțumesc din suflet pentru aprecieri! Consider că e cel mai important să avem familia alături și să fim mai buni. Cum spunea Isus lui Pontiu Pilat în Master și Margarita de Bulgacov: “toți oamenii sunt buni și au putere pentru a iubi, doar că unii au uitat cum e asta..”. Un an plin de bucuriile vieții vă doresc.

Cristofor • Iana • Doinița”, a scris artistul pe pagina sa de Facebook.

Cristi Aldea-Teodorovici a devenit tătic pe 12 august 2020. Interpretul și-a numit fiica în cinstea mamei sale, Doina.

Noi ieftiniri la benzină și motorină, în Moldova

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri maxime de referință valabile pentru mâine, 7 iulie.

Motorina și benzina, din nou mai scumpe. Tarifele anunțate de ANRE —  Cotidianul

Astfel, prețul pentru un litru de benzină A95 nu trebuie să depășească 32,56 lei, iar cel pentru motorină – 30,82 lei.

Prețurile respective ar însemna o ieftinire cu 27 de bani la benzină și cu 36 de bani la motorină.

De asemenea, ANRE atestă în ultimele zile o tendință de descreștere a cotațiilor la bursele internaționale la produsele petroliere, transmite www.stiri.md.

Astfel, cotațiile Platts au înregistrat o ușoară scădere pe parcursul săptămânii precedente care se menține și săptămâna curentă, ajungând la prețul de circa 1.211 $/tonă pentru benzină și circa 1.179 $/tonă pentru motorină, înregistrând o scădere cu aproximativ 145 $/tonă pentru benzină și, respectiv, cu 73 $/tonă la motorină.

„Conform mecanismului actual de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, curba respectivă este reflectată fidel în prețurile pentru carburanți la stațiile de alimentare din țară. ANRE reiterează faptul că mecanismul actual de formare a prețurilor generează prețuri corecte și transparente, care reflectă atât tendințele de creștere a cotațiilor internaționale, cât și cele de scădere”, comunică ANRE.

Valentina Sturza, deportată de două ori în Siberia: „Pe nimeni n-au cruțat”

Valentina Sturza, președintele de onoare al Asociației foștilor deportați și victime politice ale regimului comunist, a menționat astăzi în cadrul mitingului de comemorare a deportaților celui mai mare val din istorie, că nu există pagini mai tragice în istoria neamului, decât cele din timpul ocupației Basarabiei, relatează jurnal.md.

În scuarul Gării, la monumentul „Trenul Durerii” a avut loc astăzi un miting de comemorare a victimelor deportărilor celui de-al doilea val, din noaptea de 5 spre 6 iulie 1949 la care au fost prezenți foști deportați, premierul Natalia Gavrilița, președintele Parlamentului, Igor Grosu și membri ai Cabinetului de miniștri.

Valentina Sturza a menționat în discursul său că la momentul actual din Asociația foștilor deportați fac parte 6800 de persoane, cu 700 de persoane mai puțin decât anul trecut. „De la o zi la alta rămânem tot mai puțini. Familia noastră a fost deportată de două ori, în 1941 și 1949. Pe nimeni n-au cruțat, nici pe invalizi, bătrâni, nici pe copii, nici mame îngreunate. Toți au fost încărcați în vagoanele marfare murdare, cu care au fost duse anterior vite. Pe drum ni se da pește sărat și apa de la pompa care alimenta trenul și care mirosea a motorină”, a evocat crâmpeie din trăirile sale fosta deportată.

Valentina Sturza a amintit și din una din marile crime ale ocupației Basarabiei.

„Aș vrea să deschid o paranteză, în vremea ocupației foarte multe persoane au fost împușcate și aruncate într-o groapă cu var din „Valea Morilor”. Acolo în 1995 a fost instalată o piatră pe care este scris, „Trecatorule, apleacă-ți fruntea pentru cei masacrați de călăii bolșevici”. În 2018 această piatră a fost strămutată și pe locul cela a fost creată o terasă unde din păcate au loc petreceri”, a regretat președintele Asociației.

Valentina Sturza, deși era deja căsătorită, în 1949 a fost smulsă de lângă soț și deportată alături de alte rude pentru a doua oară. La 6 iulie 1949 a fost adusă în închisoarea din Chișinău, după care a fost urcată din nou în marfar. „Casele și locurile de muncă au fost ocupate de venetici aduși din Rusia”, a regerat nelegiuirile fosta deportată.

Noaptea din 5 spre 6 iulie 1949 a fost una dintre cele mai dramatice nopţi din istorie, desemnând cea mai masivă deportare a familiilor din aceste ţinuturi cu oameni harnici, vrednici şi iubitori de neam.

Operaţia cu denumirea secretă IUG a fost pregătită minuţios, pe parcursul a câteva luni şi viza deportarea masivă a aşa-zişilor chiaburi, moşieri, a marilor şi micilor comercianţi, etc., precum şi a familiilor acestora.

Tradusă în limbaj modern hotărârea strict secretă al Biroului Politic al CC al PC însemna decimarea intelectualităţii, a oamenilor de afaceri, a gospodarilor, a patrioţilor, a tuturor acelor care nu au acceptat regimul sângeros şi perfid ca pe o mană cerească.

Al doilea val de deportări a distrus circa 11.300 de familii, membrii cărora au fost ridicaţi, transportaţi ca vitele spre locuri vitrege sau pur şi simplu împuşcaţi.

Numărul basarabenilor supuși represiunilor politice de regimul sovietic nu este cunoscut cu exactitate.

foto: www.jurnal.md. Mai multe imagini pot fi văzute aici.

Oligarh rus apropiat de Gazprom găsit plutind împușcat în cap în piscina conacului sau din Sankt Petersburg

Un oligarh rus multimilionar a fost împușcat mortal în conacul său, aceasta fiind cea mai recentă victimă cu legături cu gigantul energetic Gazprom care a murit suspect în ultimele luni.

Iuri Voronov, în vârstă de 61 de ani, șeful unei companii de logistică care deținea contracte profitabile cu Gazprom în Arctica, a fost găsit mort în locuința sa dintr-o suburbie ultra-bogată din Sankt Petersburg, luni, în jurul orei 14.00, informează DailyMail.

Voronov a fost găsit plutind în piscină cu o rană de glonț în cap, cu un pistol Grand Power în apropiere și mai multe cartușe uzate pe fundul piscinei. Probabil s-a sinucis, conform informațiilor preliminare.

sursa

O italiancă a murit în brațele iubitului ei, la 2 luni după ce a fost mușcată de un păianjen
Articolul anterior
Regele umorului Gheorghe Urschi împlineşte 74 de ani. La mulți ani Maestre!
Articolul următor