Criză acută în Europa: campania de vaccinare întârzie. Nu sunt suficiente doze în majoritatea țărilor

Campania de vaccinare în care omenirea îşi pune atâtea speranţe are întârzieri grave chiar de la început, mai ales în Europa.

Comisia Europeană a comandat mai multe tipuri de vaccin, elaborate de diferiţi producători. Dar până în prezent a fost autorizat unul singur, cel al firmelor Pfizer şi BioNTech.

Iar producţia nu poate ţine pasul cu cererile venite atât din Uniunea Europeană cât şi din Marea Britanie şi Statele Unite.

În trei landuri ale Germaniei, inclusiv la Berlin, campania de vaccinare a fost suspendată după doar câteva zile, din lipsa dozelor necesare.

Faptul pare de neînţeles pentru miniştrii sănătăţii din cele trei landuri.

Mai ales că vaccinul Pfizer, singurul aprobat deocamdată în Uniunea Europeană, este produs chiar în Germania.

Dilek Kalayci: Cel puţin până la 3, 4 ianuarie nu vom mai putea vaccina, deoarece am fost informaţi că nu sunt destule doze de vaccin.

Germania, unde au fost vaccinaţi până acum 130.000 de oameni, stă totuşi mai bine decât Italia, cu 8.300 de imunizaţi, şi Franţa, cu numai câteva sute. Guvernul francez promite să mărească ritmul, după ce a fost acuzat că ar ceda teren în faţa militanţilor anti-vaccin.

Gabriel Attal: Obiectivul este de a vaccina un milion de persoane din grupele cu risc, în prima fază, iar acest obiectiv va fi îndeplinit.

Dar problema este aceeaşi peste tot: livrarea vaccinurilor întârzie.

De vină ar fi, măcar în parte, chiar Comisia Europeană, care a comandat vaccinuri de la mai mulţi producători sperând că măcar câteva vor fi autorizate în acelaşi timp.

Dar a fost aprobat numai cel de la Pfizer care, singur, nu poate acoperi cererile, după cum recunoaşte unul din creatorii săi, un medic german de origine turcă.

Mai ales că Statele Unite au comandat firmei 600 de milioane de doze încă din luna iulie, în timp ce europenii au aşteptat până în noiembrie pentru a contracta o cantitate de două ori mai mică.

Întârzieri au apărut şi în Marea Britanie.

Iar soluţia găsită aici este de a inocula cu prima doză de vaccin cât mai multe persoane, chiar dacă vor avea de aşteptat a doua doză mai mult decât prescriu firmele producătoare.

Dar o singură doză riscă să nu fie eficientă.

Anthony Fauci: Pentru vaccinul Moderna, după 28 de zile iar pentru Pfizer după 21 de zile. Datele arată că acestea sunt intervalele cele mai bune. Prin urmare, dacă vrei să respecţi prescripţiile, aşa trebuie făcut.

În Marea Britanie a fost autorizat acum şi vaccinul Astra Zeneca, la care au colaborat şi cercetătorii de la Oxford, ceea ce ar trebui să amelioreze situaţia.

Agenţia Europeană a Medicamentului ar putea aproba, săptămâna viitoare, serul Moderna, dar cel de la Oxford va mai avea de aşteptat.

sursa: www.observatornews.ro.

Vladimir Putin ar putea plăti scump pentru ,,mobilizare”. Ar pierde puterea, iar Rusia s-ar destrăma

Vladimir Putin mizează pe infuzia rușilor mobilizați pentru a schimba dinamica pe câmpul de luptă din Ucraina. Dar analiștii spun că pierde timp prețios în timp ce operațiunea sa militară se prăbușește sub presiunea ofensivei ucrainene.

Momentul ciudat din ultimul discurs al lui Putin care i-a intrigat pe analişti

Există semne că Rusia are nevoie de mai mult decât personal pentru a prelua inițiativa scrie Washington Post care adaugă că liderul de la Kremlin a deturnat atenția de la imaginea sumbră de pe câmpul de luptă prin organizarea așa-numitelor „referendumuri”, anunțând anexarea a patru regiuni ucrainene și emițând noi amenințări nucleare.

Toate acestea reprezintă o încercare de a îngheța câștigurile teritoriale ale Rusiei, care devin din ce în ce mai mici pe zi ce trece. Însă toate mașinațiunile politice de la Moscova, desfășurate pompos cu zgomot puternic, nu au putut ascunde realitatea de pe frontul din Ucraina.

Acolo, forțele ruse sunt prost gestionate și se trezesc sub asediu. Nu există o soluție rapidă pentru a remedia această situație. Analiștii militari sunt de acord că mobilizarea de către Rusia a cel puțin 300.000 de rezerviști este puțin probabil să-l ajute pe Putin pe câmpul de luptă în zilele următoare. Dacă aceste forțe vor putea ajuta Moscova să stabilizeze situația la sfârșitul toamnei, iernii sau primăverii este, de asemenea, o întrebare fără răspuns.

Fabrică clandestină de țigări, depistată de oamenii legii chiar în centrul țării

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, de comun cu Serviciul Vamal, a destructurat activitatea unei fabrici clandestine de țigări în regiunea de centru a țării și a reținut trei bănuiți, într-un dosar de contrabandă cu țigări.

Fabrica depistată constă din linie de fermentare (prelucrare) a tutunului, linie de producere a țigărilor și ambalare a acestora.  În scopul probării acestor fapte investigate penal, oamenii legii au descins cu 25 de percheziții, în zilele de marți și miercuri, la domiciliile și automobilele persoanelor vizate, în încăperile pentru fabricarea clandestină a țigaretelor, precum și în alte spații din țară.

Prin urmare, au fost reținute utilajele de fabricare a țigărilor, materie primă, cantități mari de țigări (destinate scoaterii din țară, prin contrabandă, în statele vecine), trei automobile, telefoane cu informație relevantă, înscrisuri de ciornă și mijloace bănești. Din numărul celor trei bănuiți, cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani, urmare a audierilor doi și-au recunoscut implicarea în faptele investigate de oamenii legii.

Urmează ca după examinarea probelor, procurorii PCCOCS să determine necesitatea solicitării în instanța de judecată a măsurilor de constrângere, timp în care cei trei se prevalează de prezumția nevinovăției. În cadrul investigațiilor în desfășurare, autoritatea de investigație va informa publicul larg și despre alte aspecte relevante acestui dosar penal.

Bombardamente rusești în orașul Zaporojie, unde se află cea mai mare centrală nucleară. Cel puțin doi morți și clădiri distruse

Bombardamentele forţelor ruse au dus la moartea a cel puţin două persoane în cursul nopţii de miercuri spre joi în oraşul Zaporojie din Ucraina şi au avariat sau distrus mai multe clădiri rezidenţiale şi au cauzat incendii masive, a declarat joi dimineaţă guvernatorul regional Oleksandr Staruh, potrivit Reuters.

O femeie a murit în bombardament, iar o alta în drum spre spital, forţele ruse lansând şapte atacuri, a scris Staruh pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

„Cel puţin cinci persoane sunt sub dărâmături”, a spus el.

sursa

Fosta amantă a unui deputat rus, asasinată la Moscova. Era o talentată balerină
Articolul anterior
Explozie puternică la o nuntă. 5 persoane au fost ucise pe loc
Articolul următor