Cromoterapia: descifrează culorile și modul cum acestea te pot influența

Culorile sunt un mod interesant și eficient de comunicare nonverbală. De aceea, psihologii ne recomnadă, să aducem cele mai benefice culori în viața noastră! Relaxare, optimism, curaj, energie, pasiune, toate pot fi influențate de  culori. De asemenea, contează foarte mult ce culoare au hainele pe care le porți în fiecare zi, ori obiectele care te înconjoară acasă, de la canapea până la draperii.

separator

Roz
Este o culoare delicată, a feminității, a frumuseții și nu degeaba sunt fetițele îmbrăcate în roz încă din maternitate. Totodată, induce calmul chiar și la persoanele care au probleme în a-și stăpâni nervozitatea. E ideal să folosești lenjerii de pat de un roz pal ori să vopsești pereții din dormitor astfel. Sporește romantismul și favorizează armonia în cuplu.

Roșu
Cea mai senzuală dintre culori. Trandafirii roșii simbolizează iubirea, rujul roșu emană sexualitate. Oferă tonus și un plus de curaj, dar e și o culoare care incită la agresivitate. Nu degeaba se spune „am văzut roșu în fața ochilor“. Crește adrenalina, nu e recomandat dacă ești o fire irascibilă sau dacă ai hipertensiune arterială. Nu-l folosi în dormitor, induce insomnii.

Portocaliu
E o culoare solară, veselă, care binedispune. O poți purta când iți lipseste energia sau când ești cu moralul la pământ, fiindcă e culoarea bucuriei. Te ajută să atragi atenția și să pari o fire deschisă și optimistă. Înveți mai ușor când porți această culoare. Dacă iți lipsește pofta de mâncare, te ajută s-o recâștigi, dar nu e deloc bun când ții dietă.

Galben
O culoare solară, care aduce lumină și înveselește. Părul blond e asociat cu feminitatea, delicatețea. Bun pentru inimă și pentru minte, stimulează memoria și concentrarea. Îți oferă încredere în propriile forțe și elimină tensiunile. Totuși, când e prea mult, devine obositor și iritant. Tot galbenul poate sugera despre persoana care-l poartă că e foarte critică și nerăbdătoare sau chiar geloasă.

Sursa

Video! Moldoveanul Mark Stam, într-un nou videoclip alături de Alina Eremia
Articolul anterior
Ce ținute au purtat vedetele la Săptămâna Modei de la New York
Articolul următor
Alte articole interesante