Cu drag de mama: Ecaterina Lica, medic

Gestionarea unei afaceri nu este un lucru ușor, însă dacă antreprenoriatul și ambiția ți se trag din gene tot ce rămâne să faci este să acționezi pentru a-ți împlini visurile. Astăzi, este o femeie independentă și de fiecare dată când are ocazia nu uită să le arate recunoștință părinților pentru succesul profesional și educația aleasă.

separator

În Luna Femeii, medicul Ecaterina Lica, directorul clinicii estetice ,,Doctor Lica”, ne vorbește despre mama sa, omul de la care a moștenit perseverența, curajul și corectitudinea.,,Mama, Lica Tatiana, este proprietara S. A. Prichindel, iar de profesie este inginer-tehnolog alimentar.

Mama este activă, energică, puternică și corectă. Și e unică, pentru că e mama mea, cea mai bună și iubită. Mama a jucat mereu un rol de mentor, care m-a îndrumat pe calea spre succes.

Am o relație frumoasă cu mama, ne înțelegem bine, pentru că e un om foarte pozitiv, iar atunci când vreau să o răsfăț, nu trebuie să uit că pentru ea răsfățul înseamnă activitate, acțiune. Prin urmare, mergem în călătorii frumoase, în special la mare, pentru că îi place marea, la concerte sau la plimbări în aer liber.”

,,Mama este cea care m-a învățat să fiu puternică, să am mereu un vis și să tind spre realizarea lui. Îi mulțumesc pentru că m-a învățat să muncesc, să fiu femeie independentă și tot ceea ce fac să fac cu dragoste și pasiune.

În copilărie, mergeam deseori la mare, iar în adolescență, îmi plăcea să fiu implicată în munca mamei, la magazinul alimentar, la cafenea și în secția de patiserie. Era mereu interesant și se pare, foarte important pentru viitorul meu. Încă atunci am aflat cum trebuie să administrezi o afacere proprie.”

,,Când mă așteaptă cu drag la ea acasă, pregătește cele mai gustoase bucate, cel puțin de 5-6 feluri. Îi place să fie primitoare cu oaspeții și să ne adune să petrecem timp împreună cu toata familia.

Mamei îi doresc în primul rând sănătate, să fie fericită, veselă, împlinită și răsfațată de tata! Te iubim, mamă!”  

Un adolescent care și-ar fi satisfăcut poftele sexuale cu bunica sa riscă șase ani de închisoare

Procuratura informează despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a unui tânăr de 18 ani, de comiterea infracțiunii de „viol, adică actul sexual neconsimțit, comis cu bună știință asupra unui membru de familie” (art. 171 alin. (2) lit. c) Cod penal), informează unica.md cu referire la un comunicat al Procuraturii Generale

Reieșind din actul de învinuire, la 28 decembrie 2023, în jurul orei 18:00, învinuitul, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, a pătruns abuziv în locuinţa bunicii sale, amplasată într-un sat din centrul țării. Acolo, a imobilizat-o prin legarea membrelor superioare și a gurii şi profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra din cauza vârstei înaintate, a întreţinut cu ea acte și rapoarte sexuale neconsimțite.

Acesta și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii.

În privinţa învinuitului a fost aleasă măsura preventivă obligarea de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile. Dacă acesta va fi recunoscut vinovat, el riscă o pedeapsă maximă de până la 6 ani de închisoare.

Preşedintele Columbiei interzice coridele

Președintele columbian Gustavo Petro a promulgat luni o lege care interzice coridele în țară, marcând astfel sfârșitul unei practici care era recunoscută de Constituție ca făcând parte din cultura națională, potrivit agenției AFP citate de g4media.ro.

În fața unei mulțimi adunate în arena de tauri din centrul orașului Bogota, redenumită Plaza Cultural La Santamaria, Gustavo Petro a sărbătorit adoptarea acestei legi, denumită „No more Olé”, menită să pună capăt, potrivit lui Petro, „dreptului de a ucide” animale ca formă de divertisment.

„Cultura, și cu atât mai puțin justiția, nu poate spune că este o cultură să ucizi ființe simțitoare, ființe vii, de plăcere”, a declarat Petro, referindu-se la o decizie a Curții Constituționale din 2018 care a permis luptele cu tauri în orașele și satele cu tradiție taurină.

Columbia se alătură astfel listei țărilor sud-americane care interzic coridele, precum Brazilia, Chile, Argentina, Uruguay și Guatemala.

În Ecuador, Franța, Mexic, Peru, Portugalia, Spania și Venezuela se organizează încă lupte cu tauri.

Se modifică regulile de intrare în Israel

Începând cu data de  1 august curent, Statul Israel modifică regulile de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii statelor cu regim fără de vize, inclusiv cetățenii Republicii Moldova, scrie stiripesurse.md.

Astfel, Statul Israel pune în aplicare sistemul ETA-IL https://israel-entry.piba.gov.il/ de verificare prealabilă și pre aprobare a intrării și șederii în Israel a cetățenilor străini. Până la 1 august,  sistemul are caracter pilot, iar odată cu prima zi a lunii august, va funcționa ca sistem instituțional de verificare prealabilă a cetățenilor străini care doresc să viziteze Statul Israel cu diverse scopuri.

Potrivit autorităților israeliene, cetățenii străini ai statelor cu regim fără de viză nu vor putea intra pe teritoriul Statului Israel fără aprobarea prealabilă prin sistemul ETA-IL. Cetățenii străini care aplică prin acest sistem în luna iulie, perioadă pilot a sistemului, primesc aprobarea ce va rămâne valabilă timp de doi ani de zile.

În perioada proiectului pilot, adică până la data de 1 august, aplicarea pentru intrarea în Statul Israel este gratuită, iar după – verificarea prealabilă în scopul aprobării intrării pe teritoriul Statului Israel va costa 25 de NIS, aproximativ 120 de lei moldovenești.

Un copil a găsit substanțe interzise la un teren de joacă și le-a adus acasă
Articolul anterior
Prezentatoarea Cristina Moldovanu a vorbit despre procedurile de frumusețe pe care le face la nivelul buzelor
Articolul următor