Cu drag de mama: Sărbătoare dublă în familia lui Ionel Istrati!

Mama este comoara sufletului său. De fiecare dată, când are ocazia, artistul se mândrește cu cea care i-a dat viață, iar ziua de 8 Martie este una specială în familia lui Ionel Istrati pentru că mama interpretului este născută chiar în această zi de primăvară.

separator

Cum e mama lui Ionel Istrati? Artistul îi aduce cele mai sincere felicitări și ne vorbește despre mama sa, Valentina Istrati.

,,Mama e contabilă de profesie. Dacă ar fi să vorbesc despre cele 5 calităti care o descriu pe mama, acestea ar fi: Frumoasă, Sinceră, Serioasă, Corectă și Bună la suflet.

Mama este cea care a contribuit la dezvoltarea mea ca artist, încă din copilărie. Mi-a descoperit talentul și m-a ajutat să cresc, să fac muzică. În copilărie eram animatorul petrecerilor de familie. Atunci când ne adunam laolaltă, cu prietenii, rudele, improvizam rapid o scenă și făceam actorie, cântam, recitam poezii”.

,,Țin minte că la vârsta de 8 ani, de 14 februarie, am avut un succes extraordinar când am interpretat pe scena de la școală piesa ,,Doi ochi căprui”, iar de atunci părinții au înțeles că vocea mea este deosebită și merită valorificată”. ,,Ziua de 8 Martie a fost până nu demult o sărbătoare triplă în familia mea. De fapt, mai este și acum. Pentru că de 8 Martie a fost născută atât bunica, cât și mama. Bunica a plecat în lumea celor drepți, dar în fiecare an de 8 Martie ne amintim de ea și o sărbătorim pe mama.

Îi doresc mamei sănătate, fericire, tinerețe în suflet și în privire, să fie înconjurată de oameni buni și sinceri. Mama împlinește 59 de ani și mă bucură faptul că, pentru ea, anii sunt doar o cifră în calendar. Și mai știu că ea își dorește mult să aibă nepoței, iar mă voi strădui să nu o dezamăgesc :). Te iubesc, mamă!” 

Un adolescent care și-ar fi satisfăcut poftele sexuale cu bunica sa riscă șase ani de închisoare

Procuratura informează despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a unui tânăr de 18 ani, de comiterea infracțiunii de „viol, adică actul sexual neconsimțit, comis cu bună știință asupra unui membru de familie” (art. 171 alin. (2) lit. c) Cod penal), informează unica.md cu referire la un comunicat al Procuraturii Generale

Reieșind din actul de învinuire, la 28 decembrie 2023, în jurul orei 18:00, învinuitul, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, a pătruns abuziv în locuinţa bunicii sale, amplasată într-un sat din centrul țării. Acolo, a imobilizat-o prin legarea membrelor superioare și a gurii şi profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra din cauza vârstei înaintate, a întreţinut cu ea acte și rapoarte sexuale neconsimțite.

Acesta și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii.

În privinţa învinuitului a fost aleasă măsura preventivă obligarea de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile. Dacă acesta va fi recunoscut vinovat, el riscă o pedeapsă maximă de până la 6 ani de închisoare.

Preşedintele Columbiei interzice coridele

Președintele columbian Gustavo Petro a promulgat luni o lege care interzice coridele în țară, marcând astfel sfârșitul unei practici care era recunoscută de Constituție ca făcând parte din cultura națională, potrivit agenției AFP citate de g4media.ro.

În fața unei mulțimi adunate în arena de tauri din centrul orașului Bogota, redenumită Plaza Cultural La Santamaria, Gustavo Petro a sărbătorit adoptarea acestei legi, denumită „No more Olé”, menită să pună capăt, potrivit lui Petro, „dreptului de a ucide” animale ca formă de divertisment.

„Cultura, și cu atât mai puțin justiția, nu poate spune că este o cultură să ucizi ființe simțitoare, ființe vii, de plăcere”, a declarat Petro, referindu-se la o decizie a Curții Constituționale din 2018 care a permis luptele cu tauri în orașele și satele cu tradiție taurină.

Columbia se alătură astfel listei țărilor sud-americane care interzic coridele, precum Brazilia, Chile, Argentina, Uruguay și Guatemala.

În Ecuador, Franța, Mexic, Peru, Portugalia, Spania și Venezuela se organizează încă lupte cu tauri.

Se modifică regulile de intrare în Israel

Începând cu data de  1 august curent, Statul Israel modifică regulile de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii statelor cu regim fără de vize, inclusiv cetățenii Republicii Moldova, scrie stiripesurse.md.

Astfel, Statul Israel pune în aplicare sistemul ETA-IL https://israel-entry.piba.gov.il/ de verificare prealabilă și pre aprobare a intrării și șederii în Israel a cetățenilor străini. Până la 1 august,  sistemul are caracter pilot, iar odată cu prima zi a lunii august, va funcționa ca sistem instituțional de verificare prealabilă a cetățenilor străini care doresc să viziteze Statul Israel cu diverse scopuri.

Potrivit autorităților israeliene, cetățenii străini ai statelor cu regim fără de viză nu vor putea intra pe teritoriul Statului Israel fără aprobarea prealabilă prin sistemul ETA-IL. Cetățenii străini care aplică prin acest sistem în luna iulie, perioadă pilot a sistemului, primesc aprobarea ce va rămâne valabilă timp de doi ani de zile.

În perioada proiectului pilot, adică până la data de 1 august, aplicarea pentru intrarea în Statul Israel este gratuită, iar după – verificarea prealabilă în scopul aprobării intrării pe teritoriul Statului Israel va costa 25 de NIS, aproximativ 120 de lei moldovenești.

Artiști care au în repertoriu piese emoționante despre mamă!
Articolul anterior
Felicia Sîrbu, despre mama sa: ,,O rog să rămână așa cum numai Ea știe să fie”!
Articolul următor