Cui a lăsat averea de 3 miliarde de dolari bunicul lui Paris Hilton?

Magnatul hotelier Barron Hilton, bunicul lui Paris Hilton, a lăsat familiei mai nimic din uriaşa sa avere de 3 miliarde de dolari. El a murit la vârsta de 91 de ani în urmă cu 5 zile.

separator
Bunicul lui Paris Hilton, Barron Hilton, care a condus imperiul hotelier Hilton pe parcursul a trei decenii, a lăsat familiei doar 3 % din imensa sa avere de 3 miliarde de dolari. Restul, de 97% din averea, a lăsat-o unei fundaţii. Este vorba de Fundaţia Conrad N. Hilton, care s-a ales cu grosul moştenirii.

Fundaţia care se ocupă de proiecte pentru furnizarea de apă potabilă în Africa, instruirea copiilor orbi şi construirea de locuinţe pentru bolnavii mintal. După deschiderea testamentului, familia a aflat că nu îi va reveni decât o mică parte din avere, dar nu a vrut să comenteze nimic după această adevărată lovitură de teatru.

Magnatul Barron Hilton a murit din cauze naturale în casa lui din Los Angeles. În cariera sa de 30 de ani la cârma lanţului hotelier a transformat Hilton într-o marcă de top în domeniu. În anul 2007, grupul Blackstone a cumpărat 2.800 de unităţi de la firmă, inclusiv faimosul Waldorf-Astoria.

Lanţul hotelier Hilton a fost fondat de tatăl lui Barron Hilton, Conrad N. Hilton. Însă Barron adunase de unul singur avere înainte de a se uni cu afacerea familial. A făcut afaceri cu portocale, petrol, închiria avioane şi se ocupa de fotbal American, fiind patronul fondator al Ligii Americane de Fotbal.

Soţia lui Barron Hilton, Marilyn Hawley Hilton, a murit deja în 2004. Moştenitorii acestuia sunt opt copii, 15 nepoţi, inclusiv Paris şi Nicky Hilton, şi patru strănepoţi, care vor împărţi cei 3% din averea lui, adică 100 de milioane de dolari.

Grosul moştenirii, de 2,9 miliarde de dolari, revine Fundaţiei Conrad N. Hilton. Acest ONG a fost înfiinţat în 1994 şi se implică în diferite domenii, cum ar fi, iniţiative de ajutorare ale Bisericii Catolice, ajutoare în caz de dezastre natural, programe de tineret, lupta împotriva HIV la copii, scrie click.ro.

Angajații unei grădinițe, reținuți de polițiști în timp ce sustrăgeau produsele alimentare destinate copiilor
Articolul anterior
Vremea se răcește și vin ploile! Vezi prognoza meteo
Articolul următor
Alte articole interesante