„Culmea cinismului și a inumanității”. Un coleg de partid cu Putin îi cere demisia unui deputat după un mesaj transmis din Mexic

Andrei Turchak, secretarul consiliului general al Rusiei Unite, partidul care îl susține pe președintele Vladimir Putin, a cerut demisia lui Maxim Vasiliev, deputat în Duma regională din Kursk, după ce a transmis un mesaj video cu urări de Anul Nou din Mexic, potrivit publicației independente The Moscow Times, citată de hotnews.ro.

De asemenea, el a sugerat ca soția sa, Svetlana Vasilieva, care lucrează în administrația orașului Kursk, să demisioneze, motivând că nu este o perioadă bună pentru vacanțe exotice când regiunea aflată la granița cu Ucraina este în mijlocul războiului.

Turchak a precizat că, într-un moment în care Rusia este în război cu Ucraina și locuitorii din regiunea de frontieră Kursk sunt sub amenințarea focului, „unii deputați ai poporului își permit să își încălzească fundurile în stațiuni calde din străinătate, bând bere și înregistrând videoclipuri nepotrivite”.

Secretarul consiliului general al Rusiei Unite a catalogat gestul deputatului rus drept „culmea cinismului și a inumanității”.

„Ceea ce ar trebui să facă acest cuplu de „turiști” la întoarcerea din însoritul Mexic este să renunțe de bună voie la mandatul de parlamentar. Nu știu ce îi va împinge pe Vasiliev la această decizie – fie că e vorba de barosul lui Wagner sau de șutul lui Starovoit (guvernatorului regiunii Kursk, n.r.), fie de conștientizarea faptului că sunt nesemnificativi, dar sper că după sărbătorile de Anul Nou, rândurile deputaților din Kursk se vor subția”, a declarat Turchak.

Guvernatorul regiunii Kursk, indignat de mesajul deputatului

Anterior, Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk, și-a exprimat indignarea față de acțiunile deputaților Vasiliev.

„Trăim într-o regiune de frontieră, iar acest lucru impune cerințe suplimentare pentru activitatea și comportamentul tuturor autorităților, și cu atât mai mult pentru reprezentanții aleși ai poporului”, a spus el.

Potrivit lui Starovoit, Vasiliev a fost ales ca deputat independent, astfel că nu poate fi supus unor „măsuri disciplinare” pe linie de partid, dar „etica comportamentului său va fi evaluată de comisia competentă a Dumei regionale”. Soția lui Vasiliev, în calitate de membră a Rusiei Unite, va răspunde în fața partidului, a adăugat guvernatorul.

Vasiliev a declarat pentru publicația Podyem că nu are de gând să demisioneze după ce a fost criticat de guvernatorului regiunii Kursk și de Turchak.

Deputatul rus a precizat că a înregistrat în glumă clipul video, când a fost în vizita la cumnatul său care locuiește în Mexic, iar imaginile ar fi ajuns în mâinile unui ucrainean cu care a fost prieten înainte de război, ca mai apoi să le facă publice pe internet.

11 tineri și-au încheiat stagiul de practică la Președinție

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a felicitat astăzi pe tinerii absolvenți ai Programului de stagii la Președinție.11 tineri și tinere și-au încheiat stagiul de practică la PreședințieFoto: presedinte.md

„M-am bucurat să-i revăd pe cei 11 tineri și tinere care au participat la Programul de stagiu în cadrul Președinției și care au avut astăzi ceremonia de absolvire. Timp de trei luni, stagiarii și-au dezvoltat abilitățile profesionale alături de colegii noștri și au avut ocazia să înțeleagă mai bine cum funcționează instituțiile statului. Între timp, unii dintre aceștia au reușit chiar să se angajeze în instituții publice”, a spus șefa statului.

De asemenea, Președinta Maia Sandu le-a urat absolvenților mult succes și un început de carieră frumos. „I-am îndemnat să pună umărul la transformarea țării pe calea noastră europeană, căci ei vor beneficia – în primul rând – de aceste schimbări și trebuie să aibă un rol important în aceste procese. Vom continua să promovăm tinerii care doresc să se implice – avem nevoie de energia, spiritul civic și ingeniozitatea lor! ”, a subliniat Maia Sandu.

Diplomele de absolvire a Programului de stagiu au fost înmânate de către Secretarul General al Președinției, Veaceslav Negruță. Aceasta este cea de-a doua ediție a Programului de stagii pentru viitorii profesioniști în cadrul Președinției. Stagiarii au lucrat în diverse departamente ale instituției prezidențiale, precum și în cadrul echipei de consilieri ai Președintelui Republicii Moldova. 

11 tineri și tinere și-au încheiat stagiul de practică la Președinție
11 tineri și tinere și-au încheiat stagiul de practică la Președinție
11 tineri și tinere și-au încheiat stagiul de practică la Președinție
11 tineri și tinere și-au încheiat stagiul de practică la Președinție

Moldova va beneficia de un împrumut de 25 milioane de euro din partea BERD pentru gestionarea deșeurilor solide

Republica Moldova va beneficia de un împrumut din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în valoare de 25 milioane de euro pentru realizarea proiectului ,,Deșeuri solide în Republica Moldova”. Parlamentul a votat, în ambele lecturi, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre Guvern și BERD.

Un mediu sănătos începe de acasă. Precolectează selectiv deșeurile, ai  grijă de planetă!

Beneficiarii proiectului vor fi autoritățile publice locale și populația din raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași, Edineț, Dondușeni, Ocnița, Briceni, Cahul, Cantemir, Taraclia, precum și cele din Găgăuzia. Populația din localitățile respective va beneficia de colectarea selectivă a deșeurilor solide, iar accentul va fi pus pe tranziția către economia circulară.

Proiectul va fi implementat pe parcursul anilor 2023-2027.

Ursula von der Leyen anunță că va fi înființat la Haga un centru internațional pentru urmărirea penală a crimelor din Ucraina

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că la Haga va fi înființat un centru internațional pentru urmărirea penală a crimelor din Ucraina, relatează The Guardian, scrie G4Media.ro.

Von der Leyen Says Ukraine's EU Bid Advancing During Kyiv Visit - Bloomberg

Von der Leyen se află la Kiev, unde, împreună cu alți oficiali UE, se află în vizită pentru a-și arăta sprijinul și a promite ajutor militar, financiar și politic pentru Ucraina înainte de aniversarea unui an de la începerea războiului.

„Ea va coordona colectarea de probe, va fi integrată în echipa comună de anchetă, care este sprijinită de agenția noastră Eurojust”, a afirmat ea.

BioNTech va începe testele pentru un vaccin împotriva cancerului, din septembrie
Articolul anterior
Vizita Nataliei Gavrilița în Germania! Șeful cabinetului de la Chișinău, în discuții cu premierul Landului Hessen, Boris Rhein
Articolul următor