Cum a călătorit un cuplu 5 ani fără să plătească pentru cazări. Au făcut o listă cu ponturi

Lars și Shelley sunt un cuplu ce a decis într-o zi să pună totul pe pauză și să călătorească timp de un an. Nu numai că au prins gustul, dar au învățat și strategii pentru a se descurca cât mai bine cu un buget redus, scrie ziare.com.

Tocmai datorită acestor lucruri învățate au renunțat la planul inițial de un an. Acum merg dintr-o parte în alta a lumii de cinci ani deja, timp în care au vizitat 39 de țări.

Pe baza experienței lor, au alcătuit o listă cu cele mai importante ponturi cu ajutorul cărora au reușit să cheltuiască considerabil mai puțini bani pentru cazare, mijloace de transport, mâncare sau activități.

Cum să călătorești ieftin în 2023

1. Cazare gratuită

Cei doi povestesc pe blog că au economisit de-a lungul celor cinci ani circa 50.000 de dolari obținând cazări gratuite. Există agenții de ”house-sitting” unde oamenii își listează casele în timp ce sunt plecați, iar doritorii trebuie să îngrijească proprietatea și să aibă grijă de animalele lor de companie, acolo unde este cazul, în schimbul cazării gratuite.

”Suntem uimiți că oamenii nu au auzit de asta”, scriu cei doi pe blog.

2. Zboruri ieftine

Dacă aveți un program flexibil, ideal este să căutați întâi cele mai ieftine zboruri și în funcție de ele să vă alegeți destinația. Atunci când rezervați un zbor, există câteva aspecte importante:

  • Verificați diferențele de preț în funcție de zilele săptămânii deoarece tarifele sunt adesea mai mici în mijlocul săptămânii.
  • Rezervați zborul cu mai multe luni în avans.
  • Alegeți o companie aeriană care oferă călătorilor modificări sau anulări de zboruri fără taxe.
  • Alegeți un aeroport mai puțin cunoscut, este adesea mai ieftin.
  • Setați o alertă de preț pentru zborurile care vă interesează ca să fiți notificați atunci când acestea scad.
  • Orientați-vă spre zborurile de noapte, sunt mai ieftine.

3. Mai puține taxe pentru bagaje

Taxele pentru bagaje sunt destul de mari dacă alegeți să călătoriți cu avionul. Încercați pe cât posibil să vă limitați doar la un bagaj de mână. De asemenea, verificați întotdeauna dimensiunile impuse de fiecare companie aeriană în parte deoarece unele sunt stricte în această privință. Dacă aveți haine voluminoase, îmbrăcați-le în loc să le puneți în bagaj, dacă este posibil. De asemenea, nu luați de acasă obiecte pe care le puteți cumpăra de la destinație.

4. Călătoriți în extra-sezon

Dacă alegeți perioada de vârf a unei destinații, veți plăti mai mult. Călătoriile în extra-sezon, în schimb, sunt adesea foarte ieftine. Cele mai scumpe perioade sunt adesea: vara, vacanțele școlare ale copiilor, perioada sărbătorilor de iarnă și sezonul de schi în zonele cu zăpadă.

5. Evitați destinațiile populare

Anumite destinații foarte populare atrag turiști mai mereu, cum ar fi Paris, Barcelona, Londra etc. Dacă doriți neapărat să le vedeți, o idee ar fi să alegeți o cazare în afara orașului și să închiriați o mașină cu care să vă deplasați.

Pe de altă parte, puteți alege o alternativă mai ieftină a destinației dorite. De exemplu, puteți merge la schi în Bettmeralp în loc de Alpii elvețieni. De asemenea, în loc să mergeți la mare în Grecia sau Italia, puteți merge în Albania.

6. Cazare în afara orașului

Indiferent de destinația aleasă, cazările în afara orașului vor fi întotdeauna mai ieftine. Dacă aveți posibilitatea de a folosi transportul în comun, este o idee bună pentru a economisi bani. În plus, prețurile restaurantelor și cafenelelor din afara orașelor sunt mai mici.

7. Mai puțini bani pe mâncare

O variantă ar fi să vă pregătiți, pe cât posibil, propria mâncare. Asta nu înseamnă să dispuneți de bucătărie, ci să vă faceți cumpărăturile la supermarket pentru a pregăti sandvișuri sau salate, sau să cumpărați fructe. O altă variantă ar fi să alegeți cazări cu mic dejun inclus sau să cumpărați mâncare de tip ”street food” (n.r. – de la chioșcurile de pe stradă) în loc să mergeți la restaurant.

8. Cumpărați o cartelă locală

Roamingul este destul de costisitor și este necesar să aveți conexiune la internet atât pentru a păstra legătura cu cei dragi, cât și pentru a căuta informații online, restaurante, recenzii, locuri de vizitat, sau pentru a folosit aplicații de tipul Google Maps pentru a ajunge dintr-un punct în altul.

În majoritatea țărilor puteți cumpăra o cartelă la destinație care este mai ieftină decât activarea Roamingului.

9. Găsiți activități gratuite

În funcție de destinația aleasă, cu siguranță veți găsi o mulțime de activități pe care le puteți face dacă vă documentați în prealabil, cum ar fi concerte în aer liber sau muzee și obiective cu intrare liberă în anumite zile ale săptămânii.

10. Lucrați în timp ce călătoriți

Dacă puteți lucra remote, atunci puteți îmbina utilul cu plăcutul în cazul în care doriți să călătoriți o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, există diverse asociații care au nevoie de voluntari și care, în schimb, asigură masa și cazarea.

Locuitorii Capitalei pot solicita lucrări de deratizare și dezinsecție în subsolurile blocurilor

Direcția generală locativ-comunală și amenajare desfășoară lucrări de deratizare și dezinsecție în subsolurile și camerele de acumulare a deșeurilor în blocurile locative din Chișinău. Cheltuielile urcă la 833.000 de lei, scrie IPN.

Pe parcursul săptămânii precedente au fost executate lucrări în 264 de blocuri, pe o suprafață de 135.000 de metri pătrați. În total, pe parcursul a trei săptămâni, serviciile de profil au intervenit în 990 de blocuri de locuințe, pe o suprafață de 576,000 de metri pătrați.

Locuitorii municipiului Chișinău pot solicita  lucrări de deratizare și dezinsecție la numărul de telefon: 022-22-54-61

Imagini șocante: Doi copii mici, surprinși pe acoperișul unui bloc din Capitală

Doi copii micuți au fost surprinși pe acoperișul unui bloc de locuit din centrul Capitalei, scrie stiri.md.

Din imaginile publicate de Protv.md se poate observa cum cei doi micuți aleargă pe acoperișul blocului fără de a fi însoțiți de maturi.

Ofițerul de presă Natalia Stati ne-a spus că incidentul s-a produs pe strada Alba Iulia.

„La fața locului s-a deplasat un echipaj al Batalionului de patrulare și reacționare operativă. Ajunși, polițiștii nu au găsit pe nimeni pe acoperiș. 

Cazul este înregistrat, iar la moment se întreprind măsuri pentru a identifica părinții care sau urcat cu copii pe acoperiș. Totodată agajații Poliției au discutat și cu administratorul blocului și l-au rugat ca accesul pe acoperiș să fie limitat. 

Agentul constatator acumulează și stabilește toate circumstanțele pentru ca ulterior să ia o hotărâre conform legislației”, a mai spus Stati.

Vot de neîncredere pentru Ceban

Primarul Capitalei, Ion Ceban s-a ales cu vot de neîncredere din partea consilierilor municipali.

Consilierul municipal liberal, Ion Cebanu a declarat pentru TV8.md că la ordinul edilului, nu se mai organizează ședințele CMC, iar însăși primarul boicotează activitatea CMC.

Și vicepreședintele fracțiunii PSRM în CMC, Dinari Cojocaru vorbește despre blocarea de către primarul Capitalei a activității Consiliului Municipal Chișinău. 

Purtătoarea de cuvânt a Primăriei, Natalia Ixari a spus pentru TV8.md că votul nu poate fi unanim în condițiile în care din 51 de consilieri au fost prezenți doar 20. 

Moldovenii merg în număr mare la Iași pentru shopping: „Chiar și cu drumul, tot e mai ieftin”
Articolul anterior
Atenție! Trafic intens la ieșirea din țară! Moldovenii profită de ziua liberă oferită de 8 Martie
Articolul următor