Cum a cunoscut prima oară Chișinăul în calitate de studentă! Întâmplarea emoționantă a jurnalistei Sorina Obreja

Astăzi, 14 octombrie, locuitorii Chișinăului au venit cu felicitări alese dedicate Capitalei. Răsfoind prin amintiri, Sorina Obreja și-a emoționat publicul cu un mesaj deosebit: jurnalista a povestit cum a cunoscut orașul prima dată, în calitate de studentă.

Cei care nu s-au născut în Capitală au, probabil, cele mai palpitante amintiri despre orașul drag.

,,Până în 2002 fusesem la Chișinău numai așa dus-întors la Zoo, olimpiade și concursuri de poezie, dar în anul acela am venit ca să rămân aici, să aplic la facultatea de jurnalism. Aveam câteva perechi de haine într-o pungă și bani numai de drum pentru că soră-mea, plecată peste hotare, îmi lăsase câte ceva „în al treilea sertar de sub televizor”.

Când am ajuns – nici televizor, nici sertar, nici frigider, ușa era spartă, hainele împrăștiate pe jos. Apartamentul era jefuit. Telefon mobil – asta era cum azi mașina zburătoare, firele de la fix erau rupte.

Eram într-un oraș imens și străin în care nu aveam pe nimeni absolut. Și venea noaptea și ușa nu se încuia. Ce faci?

M-am urcat în troleibuzul 8 care ducea spre centru, acolo am coborât și am mers pe strada până am dat de un polițist. I-am spus ce am pățit. Ăla s-o uitat la mine ca la un gunoi și zice:
– Du-te la sector ca nu e treaba mea. Eu îs rutier.

Care sector? Unde? Muream de frica și necaz. Peste un cartier de mers niciunde am vazut altul, tot rutier. Cu toată rușinea și dezamagirea, l-am întrebat ce-i asta sector și unde se găsește. Omul s-a gândit un minut și a zis:
– Haidem!
A venit la apartament, s-a uitat la ușă, m-a dus la piață, a cumpărat lacăt, a găsit unelte, l-a înșurubat singur. La ora 9, mult după programul lui de lucru, a plecat acasă și m-a lăsat în siguranță.
– Să știi, am doua fete aproape ca tine, pentru ele fac asta.

N-am înțeles atunci ce are în vedere și ce au ele din asta. Dar mi-a fost clar că era primul Om pe care l-am întâlnit la Chișinău. Apoi am cunoscut și alți oameni. Acum merg pe strada și dau peste prieteni, aud bună ziua în parc. Suntem ca într-un sat mic.

Și cred că înțeleg ce au din asta fetele lui – că orașul și țara sunt așa cum suntem noi și așa cum ni le facem și el a vrut ca noi toți să fim mai buni.

La mulți ani, Chișinău! Așa te-am cunoscut”.

,,Voi cum ați cunoscut Chișinăul?”, își întreabă jurnalista urmăritorii virtuali.

Ședința Comisiei pentru Situaţii Excepţionale: deciziile luate de autorități în contextul crizei gazelor
Articolul anterior
Doi părinți au adus un tigru la petrecerea de dezvăluire a sexului bebelușului
Articolul următor
Alte articole interesante