Cum a fost amenajat avionul militar cu care au fost aduşi acasă românii din Japonia

Ministerul Apărării a transmis primele imagini din avionul C-27J Spartan cu care au fost aduşi în ţară, sâmbătă dimineaţă, românii din Japonia. Transportul a fost efectuat în condiții speciale, pentru a îndepărta orice posibilitate de eventuală contaminare cu coronavirus, deşi cetăţenii repatriaţi sunt sănătoşi, după cum au arătat testele efectuate la plecarea din Tokyo.

separator
În următoarele două săptămâni, românii vor fi ținuți totuși în carantină, izolați, din cauza situației deosebite înregistrate la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, unde au fost și ei. Peste 600 de cazuri de infectare cu coronavirus s-au înregistrat în rândul celor 3.700 de oameni care s-au aflat la bordul pachebotului. Doi dintre ei au murit. Nava a fost ținută în carantină din data de 4 februarie, în portul japonez Yokohama, iar săptămâna aceasta s-a început evacuarea celor care nu au fost depistați pozitiv la coronavirus, scrie digi24.ro.

Doi români – membri ai echipajului navei de croazieră – au fost infectați cu coronavirus, sunt tratați în Japonia, iar starea lor este bună. La bordul Diamond Princess s-au aflat inițial 17 români: doi pasageri și 15 membri ai echipajului. Șase dintre acești români au cerut repatrierea. Mai întâi au sosit la Berlin, cu un transport special organizat de Uniunea Europeană, iar de acolo au fost preluați de aeronava Ministerului român al Apărării și aduși în țară.

„Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală și având instalată o cameră specială de izolare, a fost operată de un echipaj condus de locotenent-comandorul Romeo Gârz și a avut la bord o echipă medicală aparținând SMURD București. Transportul a fost realizat cu respectarea întocmai a măsurilor pentru protecția personalului și a tehnicii, obligatorii în astfel de situații”, transmite Ministerul Apărării Naționale. Iată cum a fost amenajată aeronava Spartan:  

O mamă își ia rămas bun de la bebelușul de 13 săptămâni pe care l-a așteptat 20 de ani
Articolul anterior
Creştinii ortodocşi sărbătoresc Moşii de iarnă sau Sâmbăta Morţilor
Articolul următor
Alte articole interesante