Cum a fost prins un criminal în serie cu ajutorul rețelelor sociale

Un bărbat din New Jersey care a folosit aplicații de dating pentru a întâlni 3 femei pe care le-a ucis, în urmă cu 5 ani, a fost condamnat la 160 de ani de închisoare, în urma unui proces în care s-a dezvăluit că acesta a fost prins cu ajutorul rețelelor sociale.

Khalil Wheeler-Weaver, 25 de ani, și-a ascultat resemnat sentința, după ce, în timpul procesului și-a negat vinovăția spunând că i s-a înscenat totul, potrivit digi24.ro.

El a fost condamnat pentru comiterea a trei crime, o tentativă de omor, dar și alte fapte, între care răpire, incendiere și profanarea rămășițelor umane.

Procuratura din Essex a afirmat că prietenii uneia din victime au ajutat poliția să-l găsească pe Wheeler-Weaver, după ce au deschis un cont fals pe o rețea socială și l-au ademenit pe acesta. Într-un final, au stabilit o întâlnire cu el, iar prietenii au sunat la poliție și au anunțat locul în care urma să aibă loc.

O a patra femeie care a supraviețuit atacului criminalului și a depus mărturie în proces a oferit, de asemenea, informații esențiale care i-au ajutat pe anchetatori. Tiffany Taylor a descris modul în care atacul i-a schimbat viața: „Toată viața mea s-a dat peste cap… Nu mă mai fardez, nu mai am prieteni. Sunt mereu paranoică. Dar sunt fericită că sunt în continuare în viață”. Apoi s-a adresat instanței de judecată: „Sper să nu-i arătați niciun pic de înțelegere, pentru că el nu are nicio remușcare”.

Procurorii au prezentat dovezi potrivit cărora Wheeler-Weaver, pe atunci în vârstă de 20 de ani, a folosit aplicațiile de dating pentru a se întâlni cu femei pentru partide de sex și apoi le-a strangulat. Trupurile lor au fost găsite între septembrie și decembrie 2016, în New Jersey. Anchetatorii au prezentat, de asemenea, dovezi descoperite pe telefonul mobil al lui Wheeler-Weaver, care l-au plasat acolo unde victimele au dispărut și unde au fost găsite ulterior cadavrele.

Un deputat ucrainean, cercetat pentru corupţie, a murit într-un taxi
Articolul anterior
Un tânăr a găsit un card bancar pe stradă și a cheltuit bani de pe el. Polițiștii l-au prins și l-au reținut
Articolul următor