Cum alegi un cuptor încorporabil în bucătăria ta! Tot ce trebuie să știi: tipuri și avantaje

Confortabile și utile, cuptoarele încorporabile se încadrează perfect în designul bucătăriei moderne. În același timp, cuptorul încorporabil este una dintre variantele cuptorului de sine stătător, atunci când spațiul în bucătărie este unul limitat. Datorită construcției și designului încorporabil, dar și programelor variate pentru prepararea bucatelor, aceste cuptoare ocupă poziții de top în lista unităților tehnice pentru dotarea bucătăriei.

separator

Cuptorul încorporabil poate fi de modele diferite și poate avea multiple caracteristici tehnice.

Nu este de mirare, ați putea chiar să deveniți dezorientat în momentul în care decideți să vă alegeți cu noua achiziție! De aceea, am apelat la specialiștii magazinului online BOMBA ca să ne comunice cele mai importante criterii pentru alegerea corectă a cuptorului încorporabil.

Iată la ce ne-au recomandat să acordăm atenție:

Particularitățile construcției cuptorului

Elementul de încălzire este primul criteriu de luat în seamă atunci când alegem un cuptor încorporabil. Tradițional se evidențiază două tipuri de cuptoare – pe gaz și electrice.

     ● Cuptoarele pe gaz – se deosebesc prin preț redus și diversitatea de modele. Există variante pentru blat de 45, 50 sau 60 cm. Prezența senzorului de gaze sporește siguranța utilajului și previne scurgerile de gaze. În același timp, funcționalitatea acestor cuptoare nu depinde de integritatea cablului electric, acestea fiind potrivite pentru instalare în case vechi.

     ● Cuptoarele electrice – se potrivesc pentru bucătării de dimensiuni variate, acestea fiind de mărimi, putere și desigur prețuri diferite. Au un nivel satisfăcător de economisire a energiei electrice – А+ (20-25%), А++ (45-50%) și А+++ (mai mult de 50%). Funcțiile cuptorului oferă posibilitatea de a coace prăjituri, blaturi, pâine și alte bucate. Majoritatea modelelor au rotisor, gril, program de convecție și multe alte funcții suplimentare.

Tipuri de cuptoare încorporabile

● Cuptoare încorporabile care se conectează la aragaz. Adesea, acestea posedă atât elemente de încălzire pe gaz, cât și electrice, iar utilizatorul îl folosește în special pe cel dintâi. Totuși, pentru că aragazul și cuptorul sunt interdependente funcțional, atunci când un element iese din funcțiune, în mod automat nu mai funcționează nici celălalt.

● Cuptoare independente – spre deosebire de prima variantă, aceste cuptoare sunt caracterizate prin autonomie. În același timp, sunt potrivite pentru instalare la diferite etape de renovare a bucătăriei.

Volumul cuptorului

Acest parametru permite selectarea dimensiunilor, ținând cont de disponibilitatea spațiului liber:

● cuptoare de dimensiuni complete – înălțimea 50 – 60 cm

● cuptoare compacte – înălțimea 40 – 45 cm

● cuptoare înguste – cu lățimea de până la 45 cm.

Dimensiunile unui cuptor depind de tipul elementului de încălzire, dar și de volumul practic al cuptorului. În cazul versiunilor de dimensiuni complete, parametrii ajung la 50-70 litri. În cazul celor compacte – la 35-45 litri. Alegerea dimensiunilor cuptorului depinde de intensitatea exploatării în bucătărie și de numărul porțiilor de gătit. Dacă prepararea bucatelor va efectuată în mod regulat, specialiștii vă sugerează să achiziționați cuptoare puternice și spațioase.

Modalitatea de curățare

Oricare dintre modalitățile menționate mai jos poate fi folosită pentru curățarea eficientă a cuptorului. Curățarea poate fi efectuată folosind trei proceduri de bază:

● Hidrolitică – înlăturarea grăsimii și a urmelor are loc sub acțiunea aburilor. În cuptor se toarnă apă și soluții de curățare. Se încălzește camera până la 90°С. După 30 de minute, pereții cuptorului se șterg cu un șervet.

● Catalitică – pereții cuptorului se acoperă cu un smalț special. Soluția are în compoziție un catalizator care începe curățarea automată la atingerea temperaturii de 200-300°С. Ulterior, pereții cuptorului se șterg cu un șervet. Termenul de valabilitate al soluției de curățat este de circa 5-7 ani. După fiecare utilizare a cuptorului, este important să efectuați curățarea manuală a acestuia.

● Pirolitică – această modalitate de curățare este una ecologică și accesibilă (grăsimea practic se arde la temperatura de 500°С, iar dezavantajul este eficiența energetică joasă).

Criterii adăugătoare în alegerea cuptorului încorporabil 

● Reglarea – mecanică (cu ajutorul mânerelor, butoanelor), prin senzor sau combinată.

● Varietatea de funcții – numărul de programe de gătit poate ajunge până la 14. Cea mai importantă este funcția de convecție care permite încălzirea uniformă a tuturor tipurilor de bucate. Produsul și numărul opțiunilor necesare se alege după propria dorință.

● Suport telescopic pentru ușă – asigură controlul ușii, prevenirea deschiderii bruște și a ieșirii din funcțiune a mecanismului ușii. De asemenea, alegerea funcției de securitate permite blocarea ușii, în cazul copiilor, și evitarea pornirii accidentale a cuptorului.

Avantaje

● Încălzirea rapidă până la temperatura necesară, diversitatea de modalități și programe de gătire a alimentelor (de la 30 până la 300°С).

● Încălzirea autonomă se realizează datorită încălzirii tuturor celor 5 pereți. În timpul încălzirii nu se formează produse de ardere, ceea ce înseamnă că mirosul neplăcut nu va împânzi spațiul din bucătărie.

● Controlul supraîncălzirii pereților permite instalarea cuptoarelor încorporabile în orice tip de mobilier. Această caracteristică previne exfolierea și deteriorarea elementelor de interior.

● În momentul instalării cuptorului este necesar să țineți cont de regulile de utilizare corectă și să asigurați accesul liber la ventilare (în acest sens este important să fie creat un spațiu liber de 5 mm în raport cu fiecare dintre pereții cuptorului).

Cuptorul încorporabil reprezintă un utilaj de bucătărie universal, binevenit pentru familiile mari, dar și pentru toți cei care adoră gătitul bucatelor gustoase, în condiții de confort maxim!

Vezi pe www.bomba.md diversitatea de cuptoare încorporabile și alege produsul care este pe măsura așteptărilor tale!

Prima întâlnire a lui Putin cu militarii ruși răniți în Ucraina, la 3 luni după ce a declanșat războiul

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a vizitat miercuri, 25 mai, un grup de soldați răniți în războiul din Ucraina. Liderul de la Kremlin a fost însoțit de ministrul Apărării, Serghei Şoigu, potrivit AFP.

A fost prima întâlnire a liderului de la Kremlin cu militarii răniți în cele trei luni de război.

Potrivit unor imagini difuzate de televiziunea rusă, Putin, care purta un halat alb, a stat de vorbă cu mai mulţi militari, pe care i-a întrebat din ce oraşe sunt şi care este situaţia lor familială.

În alte imagini, soldații apar stând în picioare lângă patul din spital, fără a li se vedea rănile.

Unuia dintre militari, președintele rus i-a spus că fiul acestuia, în vârstă de nouă ani, ”va fi mândru de tatăl său”.

Rusia comunică foarte puţin cu privire la pierderile înregistrate de armată în rândul personalului.

Ultimele date au fost publicate la 25 martie, când armata rusă susținea că a pierdut în Ucraina 1.351 de militari, iar alţi 3.825 au fost răniţi.

sursa

Luptele din Donbas ar putea decide soarta Ucrainei. Kievul vorbește despre ”cea mai activă fază a agresiunii ruse”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzianik, a declarat marți, 24 mai, că soarta țării ar putea fi decisă de bătăliile care se duc în estul Ucrainei, potrivit Reuters.

La trei luni după invadarea țării, forţele ruse încearcă să încercuiască trupele ucrainene în oraşele gemene Severodoneţk şi Lisiceansk, situate pe râul Siverski Doneţ din estul Ucrainei.

Motuzianik a spus că forţele ruse nu au renunţat la încercările de a traversa râul.

Armata rusă şi-a aruncat toate forţele în luptă pentru a finaliza încercuirea şi apoi cucerirea celor două oraşe, ceea ce i-ar permite să controleze întreaga regiune Lugansk, unul dintre obiectivele sale declarate în Donbas.

”Observăm acum cea mai activă fază a agresiunii pe scară largă pe care Rusia a desfăşurat-o împotriva ţării noastre”, a declarat Motuzianik într-o conferinţă de presă transmisă de posturile de televiziune ucrainene.

”Situaţia pe frontul de est (în Donbas) este extrem de dificilă, pentru că soarta acestei ţări s-ar putea să fie decisă (acolo) chiar acum”, a subliniat reprezentantul Ministerului ucrainean al Apărării.

Forţele ucrainene opun rezistenţă de mai multe săptămâni trupelor ruse în acest sector, dar, confruntându-se cu o intensificare a atacurilor care nu lasă nicio clădire intactă, par să întâmpine din ce în ce mai multe dificultăţi.

”Inamicul îşi concentrează toate eforturile pe ofensiva care vizează încercuirea Severodoneţk şi Lisiceansk”, a declarat anterior și guvernatorul regiunii Lugansk (partea controlată de ucraineni) Serhii Gaidai, care se află încă în regiune.

”Intensitatea tirurilor împotriva Severodoneţk a crescut considerabil, ei distrug oraşul”, a declarat el unui post de televiziune ucrainean, precizând că încă 15.000 de locuitori s-ar afla în continuare în acest oraş.

Un jurnalist de la Reuters care s-a deplasat la Bahmut, puţin mai la vest, a văzut şi auzit bombardamente intense de-a lungul autostrăzii care duce spre Lisiceansk. Tancuri, vehicule blindate, lansatoare de rachete multiple şi soldaţi ucraineni se îndreptau marţi spre liniile de front pentru a întări apărarea celor două oraşe.

surse

Un ucrainean și-a investit banii în criptomonede, de teama invaziei rușilor, dar i-a pierdut aproape pe toți

Din dorința de a-și ține banii în siguranță, în contextul în care țara sa este atacată de Rusia de la finalul lunii februarie, un ucrainean a decis să-și investească banii familiei într-o criptomonedă promovată ca fiind stabilă și a cărei valoare este legată de valoarea dolarului. Din păcate pentru el, valoarea criptomonedei a scăzut puternic.

”Era nesigur să depozitezi banii în bacnote”, a precizat ucraineanul, stabilit în Kiev, pentru The Guardian. El a fost convins, să-și investească banii în criptomoneda Terra, de promovarea din jurul activului digital prin care era indusă ideea că este un activ sigur și susținut de către valutele tradiționale.

Criptomoneda era promovată ca fiind din categoria ”stablecoin”, active digitale care nu ar fi trebuit să fie riscante. Acestea ar fi trebuit să își mențină valoarea de un dolar.

”Nu sunt un speculant, voiam doar să-mi salvez banii”, a declarat ucraineanul.

Însă, criptomoneda Terra s-a prăbușit la începutul lunii mai, pierzându-și 99% din valoare. Terra se afla înainte de această cădere puternică în top 10 cele mai valoroase criptomonede. În acest moment, valoarea de piață a criptomonedei este de 1 miliard de dolari, valoare care înainte de prăbușire atinsese și pragul de 50 de miliarde de dolari.

”Nu mai pot dormi, am pierdut 4 kilograme. Adesea am dureri de cap și anxietate. Nevasta mea încă nu știe despre pierderi. Nici nu știu cum să-i zic”, a povestit ucraineanul.

Conform documentelor trimise către The Guardian, acesta mai avea doar 500 de dolari, din cei aproximativ 10.000 de dolari investiți.

El nu este singurul care a trecut prin acest șoc, unul dintre investitori a scris în secțiunea dedicată criptomonedei Terra(LUNA) de pe de Reddit că și-a pierdut toate economiile adunate de-a lungul vieții, conform independent.co.uk.

”Am cumpărat când era la 85 de dolari, nu sunt sigur de ce ar trebui să fac în continuare”, a adăugat acesta.

Un altul s-a plâns că a pierdut 15.000 de dolari după ce a refuzat a vinde atunci când se tranzacționa cu peste 100 de dolari per unitate.

”Trebuia să vând când era 100 de dolari, însă am devenit lacom sperând că voi obține mai mulți bani în așa fel încât să îmi pot permite achitarea unui avans pentru o casă în care să locuiesc cu familia”, a adăugat acesta.

sursa

Anunț oficial: Cetățenii moldoveni pot merge la București pentru a depune jurământul de credință față de România
Articolul anterior
10 copii, intoxicați cu ciuperci în doar trei zile. Medicii bat alarma
Articolul următor