Cum arată capitala Libanului la 16 zile după explozia devastatoare. Imagini filmate cu drona

S-au scurs 16 de la explozia care a distrus aproape jumătate din Beirut. Cauzele care au dus la această catastrofă sunt puse, deocamdată, pe seama neglijenței și indiferenței autorităților.

separator

Pagubele sunt estimate la 15 miliarde de dolari, o sumă de care Libanul nu dispune pentru a reconstrui ce a fost pulverizat într-o secundă. ONU a lansat un apel pentru fonduri în valoare de 565 de milioane de dolari în favoarea Libanului. Acest ajutor va fi destinat în special eforturilor de reconstrucţie, după faza de primă urgenţă din capitala libaneză.

Este pentru a finanţa reabilitarea spitalelor şi a şcolilor şi pentru a oferi un adăpost persoanelor afectate de uriaşa detonare din portul din Beirut, unde au fost depozitate tone de azotat de amoniu.

Explozia din 4 august, care ilustrează corupţia şi gestionarea greşită a politicienilor libanezi, a făcut peste 171 de morţi şi 6.500 de răniţi şi a stârnit furia populaţiei în faţa căreia guvernul premierului Hassan Diab a trebuit să demisioneze. Imagini surprinse cu o dronă arată rănile orașului, la zece zile de la catastrofă.

Ceaiuri de vară cu efect tonic pentru memorie și creșterea rezistenței la oboseală
Articolul anterior
A murit în sărăcie. Povestea tristă a inventatorului Coca-Cola
Articolul următor
Alte articole interesante