Cum arată fiul Mădălinei Manole. Avea doar un an când mama lui a murit

Cum mai arată fiul Mădălinei Manole. Petru Mircea Jr avea doar un an când mama lui a murit.

Petru Mircea Jr avea doar un an când mama lui a murit

Mădălina Manole a fost găsită moartă pe 14 iulie 2010, de ziua ei de naștere. Micuțul ei fiu avea doar un an și o lună pe atunci. Cântăreața îndrăgită nu s-a putut bucura de copilul ei, nu l-a putut vedea cum face primii pași și cum crește, nu a putut avea bucuriile pe care multe mame le au, scrie redactia.ro.

Ulterior, Petru Mircea Jr a fost crescut de tatăl său, Petru Mircea. În 2018, instanța a hotărât că fiul Mădălinei Manole nu trebuie să stea numai cu Petru Mircea, ci și cu bunicii materni, însă la un an de la moartea Eugeniei Manole, mama cântăreței. Iar acum, băiatul are 13 ani. Din păcate, bunicul matern nu a petrecut timp cu el, se pare.

„La mulți ani, copil frumos! Pui mic, copilul Mădălinei, împlinește astăzi 13 ani! Puiul cel mic din fotografie s-a făcut măricel, este un băiețel frumos și, sper eu, isteț! Nu am de unde să știu cum arată fizic și cum gândește la vârsta lui pentru că nu l-am văzut de când mama lui l-a adus pe lume! La multi ani fericiți, copil frumos! La multi ani, pui mic! Acum ești un băiețel destul de mare, ai împlinit 13 ani, să fii sănătos, să crești mare, frumos, talentat și deștept ca mama ta!”, a scris Marian Manole pe rețelele de socializare pe 8 iunie 2022, potrivit a1.ro.

Potrivit a1.ro, imagini cu adolescentul au fost surprinse recent de paparazzi, care l-au pozat alături de tatăl lui în parcarea unui centru comercial. Tatăl îl ținea cu o mână pe după gât. În acea zi, băiatul era îmbrăcat cu niște pantaloni negri, tricou albastru și jachetă neagră.

Mădălina Manole s-a sinucis de ziua ei, când apropiaţii se pregăteau să o sărbătorească. Avea 43 de ani, un băiat de un an şi o lună, un soţ care o iubea, un album de lansat şi concerte de susţinut până lasfârşitul anului.

Fetița de patru ani adusă cu un echipaj SMURD la Chișinău ar fi înghițit un obiect

Echipajul SMURD Galați a aterizat în orașul Vulcănești pentru a prelua o fetiță de patru ani, aflată în comă de gradul I.

Acesta, însoțit de medici și paramedici SMURD, a ajuns pe calea aerului pe stadionul Dinamo din municipiul Chișinău.

Pe parcursul zborului, minora a fost strict monitorizată de echipaj, fără a suporta complicații suplimentare. 

La aterizarea elicopterului în Capitală, pacienta a fost preluată de medici, fiind transportată pentru ulterioare îngrijiri la Institutul Mamei și Copilului din municipiul Chișinău.

Potrivit IGSU, aceasta este prima intervenție aero-medicală SMURD realizată pe teritoriul Republicii Moldova de la începutul anului 2023.

Purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a declarat pentru TV8 că fetița ar fi ajuns în stare de comă din cauza unui stop cardio-respirator după ce ar fi înghițit un obiect necunoscut, iar acum aceasta se află în stare extrem de gravă, la terapie intensivă.

Rusoaicele care și-au pierdut soții în Ucraina ridică banii de despăgubire cu sacoşa. Economia rusească, inundată de cash

Mercenarii ruşi ucişi în Ucraina contribuie în mod involuntar la alimentarea unui boom al numerarului acasă, un efect secundar neobişnuit al războiului.

Rusoaicele care și-au pierdut soții în Ucraina ridică banii cu sacoșa

Despăgubirile pentru soldații Wagner morți pe front se plătesc în bani cash, cu sacoșa, iar rudele lor ocolesc băncile, sporind cererea de lichidități în economia rusă, transmite Digi24.ro. 

Banii plătiţi sub formă de despăgubiri pentru mercenarii ruși uciși pe front în Ucraina, care pot ajunge până la cinci milioane de ruble (60.000 de dolari) per persoană, la care se adaugă şi soldele necolectate, ajung la rude de obicei în sacoșe, au declarat pentru Bloomberg mai multe femei care au dorit să îşi păstreze anonimatul, potrivit Agerpres. 

Ele au spus că au fost nevoite să călătorească până la punctele de ridicare a banilor de pe teritoriul Rusiei. Multora din aceste femei li s-a spus să evite să depună numerarul la bancă. Oksana, o femeie din Celeabinsk, regiunea munţilor Urali, al cărei soţ a murit luptând pentru gruparea paramilitară Wagner la Bahmut, nu a avut nevoie de alte instrucţiuni: ea a a spus că nu a vrut să aibă „probleme” cu sistemul fiscal şi că nu are documente care să precizeze de unde au venit banii. „Wagner a plătit tot ceea ce trebuia să plătească. Am cumpărat deja un apartament”, a spus Oksana. 

Inundație de bani cash Finanţarea acordată soldaţilor angajaţi de Wagner, care potrivit analiştilor americani ar avea 50.000 de luptători în Ucraina, a devenit un adevărat robinet de numerar care se scurge prin economia rusească. Acest volum mare de ruble este un exemplu evident al distorsiunilor provocate de războiul care a intrat în cea de a 16-a lună. 

„Creşterea utilizării numerarului ar putea indica mai multe schimbări pentru economia rusească, niciuna însă de bun augur. Creşterea cererii de numerar semnalează încredere redusă în băncile locale, anxietate ridicată cu privire la viitor în rândul gospodăriilor, care preferă să păstreze banii gheaţă în pofida inflaţiei, o extindere a economiei gri, precum şi deteriorarea respectării obligaţiilor fiscale”, susţine Alexander Isakov, economist specializat pe Rusia la Bloomberg. 

Vladimir Putin a promis cheltuieli nelimitate pentru efortul de război, în timp ce guvernul de la Moscova a secretizat o parte fără precedent a cheltuielilor statului. Responsabil cu supravegherea sistemului de circulaţie a numerarului este viceguvernatorul Băncii Rusiei, Sergey Belov, fost ofiţer în cadrul armatei, care se ocupă şi de instituţiile speciale care direcţionează banii de la bugetul de stat spre trupele de pe front. 

Cererea de numerar are legătură cu operaţiunea specială 

Banii alocaţi pentru militari sunt un motiv major pentru care numerarul a devenit mijlocul preferat de plată, potrivit unor oficiali ruşi care sunt de părere că evaziunea fiscală este puţin probabil să joace un rol important. Spre deosebire de situaţia din anii ’90, când angajatorii plăteau salarii în numerar pentru a ocoli taxele, acum mentalitatea este diferită, spune Oleg Vyugin, fost oficial de la banca centrală şi Ministerul rus al Finanţelor.

„Taxele au rămas la acelaşi nivel, care este acceptabil pentru oameni şi companii”, a spus Vyugin. Ceeea ce s-a schimbat „este că acum există o nouă sursă de cerere de numerar, care are legătură cu operaţiunea militară specială”, a mai spus Vyugin, utilizând expresia preferată a Kremlinului pentru războiul din Ucraina. 

Ruşii au scos sume record din bănci în luna februarie 2022, când a demarat invazia din Ucraina. Însă, această frenezie s-a dovedit una de scurtă durată, pe măsură ce Banca Rusiei a atras fonduri înapoi în sistemul financiar prin majorarea în regim de urgenţă a dobânzii de referinţă, care a ajutat la restabilirea încrederii. 

Bani trimiși cu camionul 

De data aceasta, dinamica este complet diferită. Numerarul în circulaţie a crescut timp de 10 luni consecutive, ajungând la 1.400 de miliarde de ruble, peste vârful atins în luna martie 2022, potrivit datelor băncii centrale. 

Acest calendar coincide cu asaltul condus de Wagner asupra oraşului Bahmut din estul Ucrainei, cea mai lungă şi mai sângeroasă bătălie de până acum. 

Înfiinţat de Evgheni Prigojin în luna mai 2014, grupul privat de mercenari Wagner are un statut juridic neclar în Rusia. În condiţiile în care Wagner nu este rezident fiscal în Rusia, grupul şi-a derulat întotdeauna afacerile în numerar, chiar dacă a primit finanţare de la bugetul statului rus, potrivit lui Marat Gabidullin, care a lucrat cu Prigojin timp de patru ani, până în 2019. 

Contractele sunt semnate cu o altă companie deţinută de Prigojin, iar banii gheaţă sunt livraţi de câteva ori pe lună, prin intermediul unui vehicul, la o bază Wagner din sudul Rusiei, a dezvăluit Gabidullin, care acum trăieşte în Franţa. 

„Toate plăţile, bonusurile, cheltuieile cu înmormântarea şi altele au fost făcute întotdeauna în bani gheaţă, în plicuri, atât atunci, cât şi acum”, a spus Gabidullin. 

Această economie pe bază de numerar este emblematică pentru schimbările din Rusia, ale cărei bănci erau, înainte de război, în avangarda Europei în furnizarea de servicii digitale. 

Acum mari părţi ale economiei trebuie să opereze pe ascuns.

Simulare video. Cum s-a produs implozia submersibilului Titan

Dispărut la 18 iunie, în Atlanticul de Nord, submersibilul Titan, care aparținea companiei Ocean Gate, a suferit o „implozie catastrofală” în adâncurile oceanului, a anunțat, joi, Paza de Coastă a SUA.

submersibil titan

Cele cinci persoane care au urcat la bord – miliardarul britanic Hamish Harding; afaceristul pakistanez Shahzada Dawood; fiul acestuia, Sulaiman Dawood; exploratorul francez Paul-Henry Nargeolet şi directorul executiv şi fondatorul OceanGate, Stockton Rush – sunt considerate decedate.

Mai multe resturi submersibilului Titan au fost găsite la aproximativ 500 de metri de epava vaslui Titanic, scrie protv.ro.

Recent, a apărut pe YouTube un videoclip înfiorător, în care este prezentată o simulare a imploziei pe care a suferit-o submersibilul Titan.

În imagini este prezentat un model 3D al submersibilului Titan în timp ce acesta coboară pe fundul oceanului.

Animația arată o prăbușire bruscă și rapidă, care a determinat vehiculul subacvatic să se transforme într-o minge de foc.

Ambarcațiunea se descompune în bucăți și ulterior cade pe fundul oceanului.

Cazul care a îngrozit călătorii unui zbor. Pilotul unui avion a fost „aspirat” în afara cabinei, după ce două geamuri s-au spart
Articolul anterior
Dorin Recean: ”Doar oferind drepturi depline fetelor și femeilor, vom putea edifica o societate mai puternică”
Articolul următor