Cum arată mamele vedetelor! Le-au transmis mesaje emoţionante de 8 Martie

Ziua de 8 Martie a fost un prilej pentru vedete pentru a le transmite mamelor cele mai frumoase urări şi în mediul online. Au postat imagini cu mamele lor, le-au transmis urări de bine şi şi-au exprimat sentimentele de iubire. Le iubesc, le preţuiesc şi el respectă pentru ce le-au oferit. Ce mesaje au transmis vedetele de peste Prut!

separator

Andreea Bălan i-a transmis un mesaj emoţionant mamei sale:

„La multi ani MAMI si la multi ani tuturor femeilor din intreaga lume 🤗❤️ Am fost si sunt o norocoasa sa am o mama minunata care mi-a fost alaturi intodeauna la bine si la rau, iar de cand sunt mama, mi-a fost din prima zi aproape atat mie cat si Ellei si Clarei. Abia cand am devenit si eu mama, am inteles ce inseamna iubirea neconditionara si imi doresc sa fiu pe zi ce trece un om mai bun ca fetitele mele sa fie mandre de mine asa cum eu sunt mandra de mama mea.”

Mama Andreei Marin s-a stins în urmă cu mulţi ani de zile:

„Pentru mine, Martie are chipul părinţilor mei. Ziua mamei, apropiata de ziua de naştere a tatălui meu, motiv de fericire deplina în copilăria mea. Violetele au ramas florile noastre, purtam numele lor din mama-n fiica in familia noastră : Violeta – mama, Andreea Violeta – eu, Ana Violeta – fiica mea. Martie e emoţie, dor, nostalgie, sentiment pur pentru inima mea… La mulţi ani, femei dragi, oriunde v-aţi afla!”

Şi Feli Donose a transmis un mesaj emoţionant:

„Tocmai am vazut Cenuşăreasa. „Fii curajoasa şi bună” o sfătuia mama ei. Am auzit „Fii curajoasă şi bună” pe tot parcursul filmului. Las o poză simplă aici. Aşa cum sunt şi eu dincolo de ecran sau pozele in care prietenii mă transformă intr-o Zână glam-fashion-fancy şi toţi termenii folosiţi in „lumea modei” cum zice şi mama mea. Poza asta e scoasă din cufarul cu amintiri de care am zis ca nu mă ating să il impart virtual. Dar nu pot să nu îmi arat fericirea . Nu pot şi nu vreau! Chiar îndrăznesc să mă şi laud! Am facut poza asta vara trecută. Vara trecută încă mă clătinam in rolul nou de mamă şi îmi puneam des întrebarea „Oare sunt o mamă bună pentru Nora Luna mea?” Mama cred ca are superputeri pentru că , de fiecare dată când aparea întrebarea asta apăsătoare in gândul meu, mama spunea cu voce tare ” Esti o mamă bună, zâna lu’ mama! Nu mai duce atâtea gânduri urâte in spate!” Mai pun uneori presiune pe mine când mă frustrez că iar plec pe drumuri deşi drumurile mereu mă duc spre muzică. Dar să ştiţi, că atunci când mă uit la mama mea, simt o putere de nedescris! Când mă uit la mama mea vad exemplu de curaj, de un copil interior vesel deşi mama face anul asta 64 de ani… şi am cel ma bun exemplu de inimă pură! Sunt curajoasă şi bună. Cum m-ai învăţat tu, Susana mea! Nora Luna, mulţumesc că m-ai ales! Te iubesc! Fetelor-frumoaselor, fiti curajoase şi bune!”

Şi Simona Gherghe a postat o imagine alături de mama sa:

„La multi ani, MAMA! Avem sute de fotografii impreuna, dar am ales-o pe aceasta. In bratele tale ❤️ te iubim!”

Şi Andreea Bănică a transmis un mesaj emoţionant. Artista şi-a pierdut mama în urmă cu mulţi ani:

”MAMA! 8 Martie amintirea vie a tuturor florilor pe care ţi le aduceam în dar. Sentimentul acela îl am şi azi în disperarea mea de a găsi toate florile din lume pentru tine. Cutreieram parcurile, aleile cu flori, pomii şi copacii care înfloreau cu gândul că sigur voi gasi o crenguţă pentru tine. Chiar şi grădinile oamenilor le calcam tot pentru tine 🙈 Mama, lipsa oricarei griji! Iubiţi-vă şi preţuiţi-vă mamele în fiecare zi ca şi cand ar fi ultima. Ea a fost MAMA mea !”

O mamă și fiica ei au fost diagnosticate cu același tip de cancer, la o distanță de doar zece zile

O mamă din Anglia a trecut prin momente delicate după ce a fost diagnosticată cu cancer, dar coșmarul a venit abia zece zile mai târziu, când fiica ei a primit același diagnostic. Doi ani mai târziu, acestea au decis să-și spună povestea, atrăgând atenția asupra importanței cercetării din domeniu, scrie peroz.ro.

În 2022, Catherine Tudor a fost diagnosticată cu cancer de colon în stadiu al treilea. Zece zile mai târziu, fiica ei, Rihannon, a aflat că suferă de aceeași boală, dar într-un stadiu mai avansat.

„Când mama mi-a mărturisit că a fost diagnsoticată cu cancer am fost tristă. Îmi amintesc că mi-am spus că „probabil a avut ghinion, dar eu voi fi bine!”, a povestit ea potrivit People, adăugând: „Care ar fi fost șansele ca amândouă să fim diagnosticate cu aceeași boală la un interval de o săptămână?”

Rihannon, care locuiește în Cheltenham, Anglia, însă, nu doar că a primit același diagnostic, dar boala era într-un stadiu mai avansat. Mai exact, medicii i-au descoperit peste 20 de tumori în ficat și în plămâni, fapt pentru care a fost nevoită să înceapă imediat ședințele de chimioterapie și alte tratamente, în încercarea de a opri extinderea cancerului. 

Doi ani mai târziu, Rihannon continuă tratamentul împotriva cancerului, iar mama ei a fost declarată vindecată: „Am trăit un amalgam de emoții, dar sunt foarte puternică și pozitivă”, a mai declarat tânăra, într-un interviu la BBC, mărturisind că această gândire pozitivă a ajutat-o să depășească această perioadă.

„Când te gândești că poți să lupți cu boala, că poți să treci prin ea, corpul răspunde în aceeași manieră. Iar corpul meu, slavă Domnului, are un răspuns pozitiv de mai bine de doi ani, am avut numeroase tumori care au scăzut în dimensiune”, a povestit femeia.

Chiar dacă este foarte optimistă, ea a descris chimioterapia, radiațiile și operația ca fiind brutale. Tocmai de aceea, speră ca oamenii de știință să descopere alte tratamente, unele mai blânde.

„Cercetarea mă ajută să sper, să merg mai departe. Îmi doresc ca specialiștii să descopere alte terapii care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer. Este vital”, a mai spus ea, potrivit sursei citate.

Taxă de intrare în Veneția, din 25 aprilie. Zilele în care poate fi vizitată gratis

Veneția a introdus o taxă de intrare, începând din 25 aprilie. Dar taxa se aplică doar în anumite zile, iar anumite categorii de turiști pot fi exceptați de la plata sa, scrie evz.ro.

Reprezentanții unui foarte celebru oraş – Veneția – s-au gândit să mai domolească din fluxul de vizitatori prin introducerea unei taxe de intrare.

Valoarea acesteia va fi de 5 euro pentru turiști și se va aplica în weekenduri, începând cu 25 aprilie.

Măsura își propune să mai reducă aglomerația în oraș și va fi aplicată până la jumătatea lunii iulie.

Mai exact, taxa se aplică în 29 de zile specifice, între 25 aprilie și 14 iulie, respectiv 25-30 aprilie, 1-5, 11, 12, 18, 19, 25 și 26 mai, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 iunie și 6, 7, 13 și 14 iulie. Astfel, că în cazul în care veți evita aceste zile veți putea să faceți o mică economie.

Dar, evitarea zilelor cu taxă nu este singura posibilitate aflată la dispoziția vizitatorilor de a nu o plăti. Cum taxa este obligatorie pentru toți turiștii care intră în acest oraş între orele 8:30 și 16:00, cu orice fel de mijloc de transport (tren, feribot etc.), în zilele arătate, planificarea sosirii în Veneția în alt interval orar decât cel menționat este o a doua modalitate de a vă aduce o mică economiei în bugetul de vacanță.

De asemenea, taxa de intrare nu se va plăti de către turiștii care înnoptează în hoteluri din Veneția.

Practic, oficialii orașului Veneția și-au propus să descurajeze un pic turismul de tip „hit and run” în anumite zile, când numărul de vizitatori este foarte mare.

Cei care nu respectă regulile riscă amenzi cuprinse între 50 și 300 de euro, potrivit Mediafax.

Descoperire macabră în România! Schelete umane, inclusiv unul de copil, găsite în curtea unui spital din Vaslui

O descoperire macabră a fost făcută în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui, acolo unde 13 schelete au fost găsite ca urmare a unor săpături de excavare, scrie evz.ro.

Anchetatorii consideră inițial că spitalul ar fi fost edificat peste un cimitir vechi și există indicii concludente că nu este vorba despre o groapă comună.

Schelete umane găsite în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui

Conform autorităților de la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui, au fost identificate 13 schelete, dintre care 12 aparțin adulților și unuia unui copil.

În acest moment, săpătura de supraveghere s-a transformat într-o săpătură preventivă, pe cale de consecinţă, ne vom organiza în aşa fel încât să facem această lucrare pentru a putea descărca arheologic zona.

Se pare că sunt două nivele de înhumare, unul contemporan şi unul de tip medieval, însă toate aceste lucruri se pot spune doar după ce se vor face analizele specifice, ca să ne putem da seama exact din ce perioadă sunt”, a transmis directorul Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui, Ramona Mocanu.

El subliniază că nu există niciun indiciu că ar fi vorba despre o groapă comună. Scheletele sunt aranjate într-un mod specific, existând urme ale unor sicrie.

Procesul de construcție a fost suspendat pe termen nelimitat pentru a permite desfășurarea activităților de descărcare arheologică. Pentru a asigura o cercetare precisă, specialiștii intenționează să folosească scanările magnetometrice.

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, într-o primă etapă, constructorul care efectua lucrările de excavare în zonă a raportat descoperirea unui schelet uman, iar ulterior au fost găsite și alte schelete.

În urma acestor evenimente, poliția a inițiat o anchetă, iar un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis, potrivit Agerpres.

Lucrările de la Spitalul nr. 2 Vaslui urmează să se construiască două corpuri noi de clădiri, pentru secțiile Psihiatrie și Boli Infecțioase.

Un autocar cu moldoveni din Italia, plasat în carantină la Oradea
Articolul anterior
Șase moldoveni, unii dintre ei cu febră, duși de la vama Leușeni la spitalul ,,Toma Ciorbă”
Articolul următor