Cum arată un lac secat din raionul Călărași. Imagini apocaliptice, surprinse în Moldova

Seceta a afectat grav întreaga țară. Ex-primarul Chișinăului, Ruslan Codreanu, a surprins imagini cu un iaz secat din raionul Călărași, care arată ca un pustiu adevărat.

separator

”Am făcut un video de la un iaz secat din raionul Călărași. Imagini ca dintr-un deșert. Vreau să Vă puteți da seama și mai bine de dimensiunea problemei. E mai mult decât gravă. Fiecare sat avea înainte minim 2 iazuri. Acum în fiecare sat avem câte două gunoiști.

Cine se fac vinovați? E vorba doar de secetă și noi, cetățenii, trebuie să ne rugăm pentru apă în iazul ăsta și să răbdăm?

Situația la 90% din iazuri este aproape la fel. Cam la toate canalele prin care sunt alimentate, izvoarele sunt obturate sau bătute. 200 seacă anual, conform Agenției Apele Moldovei. Ei nu fac altceva decât să constate problema, dar nu vin cu nicio soluție.

Aici se venea la pescuit, scăldat, oamenii veneau să se bucure.

Acum? O imagine dezolantă și nimic mai mult.

Ce trebuie de făcut ca autoritățile să se autosesizeze. Așa ca să ia în serios problema. Faptul că majoritatea iazurilor au fost date în arendă pe bănuți, fără niciun control strict sau condiționări clare. Avem nevoie de un plan concret pe țară și acțiuni cât mai rapide”, a declarat Ruslan Codreanu.

sursa: www.stiri.md

Copiii pot fi ”purtători ascunşi” ai noului coronavirus, conform unor cercetători din SUA
Articolul anterior
OMS: Europa este mai bine pregătită şi poate ataca coronavirusul fără a închide viaţa socială
Articolul următor
Alte articole interesante