Cum învață Suedia să trăiască cu virusul: Ne schimbăm comportamentul

Sloganul ”ăsta este un maraton, nu un sprint” continuă. În timp ce în majoritatea ţărilor din Europa, la începutul pandemiei, s-au închis restaurantele, şcolile şi chiar graniţele, oamenii din Suedia se bucurau în continuare de multe libertăţi.

separator

Strategia a captat atenţia lumii, dar a şi coincis cu o rată a mortalităţii pe cap de locuitor, care a fost mult mai mare decât în alte ţări nordice, transmite Mediafax.ro.

De la început, oficialii din domeniul sănătăţii au susţinut că Suedia urmăreşte o abordare durabilă a virusului pe care populaţia o poate adopta ani de zile, dacă va fi nevoie.

„Învăţând să trăim cu virusul, trebuie să ne obişnuim să nu mai facem toate lucrurile pe care le făceam, cum ar fi mersul la concrete şi teatre, pentru o perioadă lungă de timp. Dar putem face lucrurile mici, adică să ne întâlnim în grupuri mici şi să schimbăm modul în care muncim puţin. Aşa că ne schimbăm comportamentul, dar nu în modul în care am făcut-o în primele săptămâni şi luni ale pandemiei”, consideră Katarina Forselius, manager asigurări.

„Cred că strategia este să învăţăm să trăim cu asta şi să sperăm că ne vom putea vaccina cu toţii şi că ne vom putea proteja bătrânii şi persoanele bolnave şi poate va fi mai bine după”, spune Anne Nemmelr, manager salarii.

Foto. Un pasaj subteran din capitală, inundat în totalitate în urma ploii
Articolul anterior
Doi copii, internați în spital cu intoxicație
Articolul următor
Alte articole interesante