Cum s-a vindecat Connect-R de anxietate și depresie. Artistul a făcut dezvăluiri

În urmă cu mai mulți ani, Connect-R a trecut prin momente cumplite, la scurt timp după ce devenise tătic. În momentul în care a aflat că micuța lui are o problemă destul de gravă de sănătate artistul s-a confruntat cu depresia. Într-un interviu, cântărețul a vorbit despre acele momente, și a spus și cum a reușit să se vindece de anxietate și depresie.

Connect-R este unul dintre cei mai iubiți artiști de la noi din țară. Deși mereu în vedem cu zâmbetul pe buze, artistul a povestit, în urmă cu ceva vreme, în cadrul unui podcast, că s-a confrunat cu depresia și anxietatea, după ce fiica lui s-a îmbolnăvit. ”S-a îmbolnvit de la un vaccin, când a făcut vaccinul de 1 an, pe fondul unei otite, i-a scăzut imunitatea aproape de 0, era intubată, ne-a nenorocit, și atunci practic a început momentul meu de despresie. Până atunci nu puteai, nu aveai cum să mă clintești și a venit copila asta Maya să-mi arate în ce iluzie trăiam eu, că asta înseamnă iluzie. Acolo au năpădit toate fricirile, m-a terminat, am fost la psihologi, n-am reușit mare lucru”, spunea Connect-R.

Cum s-a vindecat Connect-R de anxietate și depresie

După ce fiica lui s-a îmbolnăvit, Connect-R s-a confruntat cu depresia. De curând, în cadrul unui interviu, artistul a spus cum a reușit să depășească acea perioadă în care nu reușea să vadă luminița de la capătul tunelului. Cântărețul îi sfătuiește pe toți cei care se confruntă cu astfel de probleme să abiă un stil de viață sănătos, dar să se și roage și chiar să mediteze, scrie spynews.ro.

„În primul rând, să-şi verifice stomacul, care este al doilea creier. Emoţiile negative şi pozitive devin emoţii captive şi se duc în stomac. Nu degeaba avem expresia ‘simţi fluturi în stomac când te îndrăgosteşti’, că emoţia pozitivă tot acolo se duce. Şi expresia ‘gol în stomac’ când te ia frica. , a spus Connect-R într-un interviu.

Artistul susține că gândurile dau informaţie, stimuli, către organism, dar se întâmplă şi invers, corpul poate să dea stimuli creierului.

”Dacă eu sunt trist şi îmi vine să plâng, dacă îmi pun un creion între dinţi, eu nu mai pot să plâng pentru că creierul primeşte informaţia că poziţia gurii e de zâmbet. Alergatul îţi oxigenează intregul organism, dar are şi alt beneficiu. În trecut, când vânam animale, dar eram şi vânaţi, când fugeam şi reuşeam să scăpăm, în noi era o bucurie fantastică şi atunci o doză mare de endorfine, de serotonină, de dopamină exploda în noi. Asta se întâmplă şi acum atunci când alergăm, dar în natură, nu în sală pe bandă.În al doilea rând, să începem să bem apă, suntem 80% apă. Eu luam drept medicament 3 l jumate de apă pe zi.

În al treilea rând, mâncare alcalină. E foarte importantă renunţarea la mâncarea procesată, prăjeli. Să începem să mâncăm fibre, carne slabă, fructe, legume.”, mai spune Connect-R.

Nu în ultimul rând, artistul spune că oamenii ar trebui să își păstreze credinșa și să se roage.

”Sufletul: aici intervin rugăciunea şi meditaţia. În rugăciune Îi vorbeşti lui Dumnezeu, în meditaţie Îl asculţi pe Dumnezeu. Aş recomanda meditaţiile ghidate”, a mai spus Connect-R.

Polițiștii, în comun cu voluntari, vânători și localnici continuă căutările fetei de 19 ani din Orhei, care de o săptămână este de negăsit

Polițiștii în comun cu colegii altor subdiviziuni specializate, voluntari, vânători și localnici continuă căutările fetei de 19 ani, care de o săptămână este de negăsit, după ce a urcat într-o mașină de ocazie pe o stradă din Orhei.

Au apărut noi circumstanțe care au determinat poliția să extindă căutările și în raionul Telenești.

Oamenii legii continuă investigarea cazului, iar șoferul mașinii în care a urcat fata este în custodia poliției și refuză în continuare să colaboreze cu ancheta.

Apă otrăvită pentru un sat din țară, unde autorităţile au dat în exploatare un apeduct, pe teritoriul unei foste ferme de vaci

Apă cu amoniac în loc de apă potabilă. Peste patru mii de locuitori dintr-un sat din Republica Moldova au fost puşi în situaţia de a consuma apă cu amoniac şi alte substanţe nocive, care le poate afecta la greu sănătatea. Este vorba de satul Logăneşti din raionul Hânceşti, unde autorităţile au dat în exploatare un apeduct cu apă „potabilă”, pentru care s-au cheltuit aproape 10 milioane de lei (peste 528.000 euro), scrie evz.ro.

Mai multe analize au arătat că apa nu este bună pentru consum, însă autorităţile locale merg la orice pentru a convinge locuitorii din Logăneşti că au cea mai bună apă. În ciuda eforturilor Primăriei Logăneşti, la mai puţin de trei luni după ce a fost dat apeductul în exploatare, Agenţia Naţională pentru Suguranţă Alimentară (ANSA), a interzis consumul apei din apeductt şi obligat administraţia locală să asigure şcoala şi grădiniţa cu apă îmbuteliată.

Proiectul din Logăneşti a fot finanțat de către Fondul naţional pentru dezvoltare regională.

Cuantumul Fondului este de 1% din veniturile bugetului de stat, aprobat prin Legea bugetului de stat pentru anul respectiv. În Fond se regăsesc şi alte mijloace financiare din sectorul public şi din cel privat la nivel local, regional, naţional şi internaţional. Precum şi mijloacele oferite prin programele de asistenţă ale Uniunii Europene.

Apă de pe locul unde a fost o fermă de vaci

Primăria din Logăneşti a ales pentru sondele de apă teritoriul unei foste ferme de vite. Oamenii din sat spun că pe acest loc, timp de cel puţin 30 de ani, a fost un depozit de furaje. Şi că în perioada sovietică acestea erau tratate cu amoniac pentru a evita rozătoarele.

Mai mult, în imediata apropiere, se regăseşte şi în prezent o fermă de vite şi nu este exclus ca deşeurile de acolo să contamineze izvoarele subterane.

Întreprinderea Vipart Plus SRL, care a câştigat, în octombrie 2022, licitaţia pentru construcţia apeductului, a trimis probele de apă din viitoarele sonde la un laborator privat, înainte să înceapă lucrările. Rezultatele au arătat că apa conţine un nivel ridicat de amoniac şi nu poate fi folosită ca potabilă sau în alimentaţie.

Totuşi, cu acordul Primăriei Logăneşti, sondele au fost săpate anume în acel loc.

Consilierii locali au declarat, sub protecţia anonimatului, că primarul Valentin Danu ar fi insistat pentru acel loc din considerente economice. În apropiere se află liniile de înaltă tensiune şi nu trebuie mijloace suplimentare pentru conectarea la energia electrică. Totodată, izvoarele cu apă se află la o adâncime de până la o sută de metri.

Dar cel mai mult, edilul a economisit din timp, deoarece în mai puţin de un an urma să aibă loc alegeri locale. Şi trebuia să convingă oamenii din sat că trebui să fie reales pentru încă patru ani.

Nu se ştie a cui a fost iniţiativa, a agentului econinterzise pentru apa potabilă. În schimb, sunt mult mai ieftine.

Ţeavă folosită la apeductul din Logăneşti/ Sursa foto: EvZ

Locuitorii din Logăneşti au comunicat pentru EvZ că au consultat ingineri în domeniu şi au fost informaţi că astfel de ţevi sunt folosite la petrol. Iar materialul din care sunt confecţionate conţine compuşi cancerogeni.

Acest adevăr a fost recunoscut de Primăria Logăneşti, care a decis la scurt timp după ce a fost dat apeductul în exploatare să schimbe ţevile.

„Primarul nu ne-a spus nimic. Este curios şi pentru noi de ce au schimbat ţevile şi din ce bani au făcut-o. Noi nu am aprobat nimic în acest sens. Un lucru este clar. Primarul a dat-o în bară cu apa potabilă. Sătenii sunt foarte nemulţumiţi”, ne-a spus Tudor Rotaru, consilier din Logăneşti.

Consumatorii, îngrijoraţi de calitatea apei

Locuitorii din Logăneşti, care achită 26.7 (1.42 euro) pentru un metru cub de apă pretins potabilă, au fost alertaţi de calitatea ei.

„Doar am gustat. Parcă aveam fier în gură. Nu o folosesc în alimentaţie. Pentru băut, o cumpăr din magazin”, ne-a declarat o locuitoare din Logăneşti.

Sătenii, chiar dacă au apeduct în gospodărie, merg după apă la cele două izvoare din localitate. Iar unii şi-au făcut puţuri în gospodăriile lor.

Câţiva consumatori au dus probe de apă la două laboratoare din Chişinău – la Regia Apă-Canal şi Institutul de biochimie al Academiei de Ştiinţe. Şi în ambele cazuri s-a constatat că apa din apeductul de la Logăneşti nu este potabilă. Pentru că conţine amoniu în exces, dar şi alţi componenţi nocivi.

Citiți continuarea AICI.

Emilian Crețu, moment emoționant dedicat mamei sale în cadrul emisiunii lui Fuego

Îndrăgitul actor moldovean Emilian Crețu a sensibilizat din nou opinia publică cu un moment emoționant în cadrul emisiunii lui Fuego ”Drag de România mea” de la TVR. Acesta a venit cu un mesaj profund pentru cea care i-a dat viață, mama sa, și i-a dedicat acesteia, dar și tuturor mamemor, un moment poetic și muzical împreună cu artistul român Paul Surugiu-Fuego.

”Tot ceea ce fac în viața asta, chiar dacă, deseori, plângi, o fac în primul rând pentru ca tu să fii fericită”, a spus, cu un nod în gât, Emilian în emisiune.

Fuego a postat momentul pe pagina sa de Facebook:

”Un moment emoționant dedicat tuturor mamelor alături de actorul basarabean Emilian Crețu!”, scrie în postarea sa Fuego.

Puteți vedea AICI.

De 8 Martie, Emilian Crețu și-a felicitat mama prin intermediul unui video emoționant pe care l-a publicat pe pagina sa de facebook. Actorul i-a dedicat mamei sale cele mai dulci și prețioase gânduri pe care orice mamă și-ar dori să le audă de la fiul său.

Emilian Crețu a devenit un promotor și un exemplu frumos de grijă, susținere și dragoste pentru familia sa.

Zăpadă ca-n povești la Brașov, unde ninge de peste opt zile
Articolul anterior
O educatoare a lăsat un copil de 6 ani fără mâncare pentru că ar fi furat o jucărie. A pus copilul în colț și i-a dat cu riglă în palme
Articolul următor