Cum să te aperi când ești atacat de câini? Sfaturile chinologului Ghenadie Rotaru

În viață, există situații diferite și nu este exclus să te trezești vreodată înconjurat de o haită de câini ori de un singur câine, agresiv. În acest caz este bine să înțelegi că animalele nu au raţiune, ci se bazează doar pe instinct. Cum te poți însă apăra de câini?

separator

Invitat la emisiunea „Iubește viața”, de la TV 8, chinologul Ghenadie Rotaru a explicat cum să reacționezi atunci când ajungi într-o situație complicată.

Dacă te trezești atacat de o haită de câini, trebuie să știi că:

1. Fuga te transformă în pradă. Poţi să ai răbdare şi să le arăţi că nu prezinţi un pericol. Trebuie să rămâi pe loc și să le demonstrezi că ești o persoană autoritară, dar este important să o faci ,,corporal”, nu trebuie să strigi la ei.

Nu trebuie să te întorci cu spatele şi să încerci să fugi. Să fugi de ei ar însemna să le trezești instinctul de vânătoare, de a prinde, a captura.

Câinii au un puternic instinct de vânătoare, iar fuga le va activa acest reflex. Fuga va face câinele să te urmărească şi să te atace. În lumea lor, fuga înseamnă slăbiciune, iar slăbiciunea înseamnă o pradă uşoară. ,,E bine să continui drumul cu calm şi să ignori câinele”, este sfatul specialistului.

2. Fiind o persoană autoritară, poți să faci și tu câțiva pași spre ei. Stai ferm în faţa lor, arată-ţi ,,colţii”, copiază-le practic comportamentul.

3. Este bine să evitați contactul vizual cu câinele. Privind în ochii lor, putem fi consideraţi noi agresivi şi câinele ar reacţiona.

4. Mersul “tiptil” dă câinilor senzaţia că sunt vânaţi.

5. Este bine să te îndepărtezi de haită nu cu spatele și fără să fugiți de ei, dar cumva lateral, încet, privind în altă direcție, dar urmărind situația cu coada ochiului pentru a simți câinii și a te îndepărta ușor din zona pe care și-o păzesc.

6. Nu este bine să arunci cu pietre. Simplu, ar trebui să îi dai de înțeles: ,,Nu am nicio treabă cu voi. Am înțeles. Trebuie să plec de aici”.

Sursa: Facebook.com/Iubeșteviațatv8

Un tânăr din China a gost găsit după 20 de ani de la dispariția sa
Articolul anterior
Ne alimentăm gustos și sănătos cu Friteuza cu aer cald de la Delimano!
Articolul următor
Alte articole interesante