Cum se simt cei 4 moldoveni depistați pozitiv cu coronavirus

În acest moment în spitalele din R. Moldova sunt 30 de persoane suspecte de infecție cu COVID-19, dintre care 9 copii şi două mame. Anunțul a fost făcut, joi, de ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu la finele ședinței Punctului Focal, comunică Moldpres.

separator
Potrivit sursei citate, de la toate persoanele declarate suspecte de infecție cu Coronavirus au fost prelevate probe care au fost transmise în laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Oficialul a făcut un apel repetat către cetățeni să fie responsabili și să respecte indicațiile autorităților, dar mai ales pe cele ale personalului medical.

Apelul a venit după ce, ieri, o mamă cu un copil, suspectați că ar fi infectați cu COVID-19, au fugit din spital și acum sunt căutați de poliție. Dumbrăveanu a reamintit părinților că copiii nu sunt în ”vacanță” și i-a îndemnat să evite locurile aglomerate, dar și cele de joacă.

Ministrul a menţionat că starea de sănătate a celor patru pacienți cu COVID-19 este de gravitate medie și se află în dinamică pozitivă.

„Din cele patru persoane infectate cu COVID-19, există două persoane care au o stare de gravitate medie, deşi se înregistrează o dinamică pozitivă”, a precizat Dumbrăveanu.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat, miercuri, că epidemia de Covid-19 poate fi declarată ca pandemie. Până în prezent, de la descoperirea coronavirusului în Wuhan (China), la finele anului trecut, peste 118.000 de oameni din mai mult de 110 ţări au fost infectaţi. Numărul deceselor la nivel mondial a depăşit 4.200.

Un bărbat din Glodeni, suspect de coronavirus, internat forțat în spital cu intervenția poliției
Articolul anterior
Premierul ungar a tușit de mai multe ori în palmă, apoi a dat mâna cu Ion Chicu
Articolul următor
Alte articole interesante