Cum se vor desfășura orele în școlile din Chișinău după vacanța de iarnă

După vacanța de iarnă, cel mai probabil elevii din Capitală vor reveni la cursuri în regimul obișnuit, de până la vacanță.

„Ne dorim din tot sufletul ca după vacanță copiii să revină în spațiile școlare. Sperăm că acest lucru se va întâmpla, aşa cum ne propunem. Ne dorim să nu avem o explozie a cazurilor epidemiologice”, a declarat viceprimarul Angela Cutasevici, potrivit publika.md

Referindu-se la situaţia epidemiologică în instituţiile educaţionale, până în data de 31 ianuarie anul trecut, erau 96 de elevi bolnavi în școli, inclusiv 65 de cazuri noi, și 103 cadre didactice, inclusiv de 46 de cazuri noi. Potrivit viceprimarului, numărul cazurilor noi este în descreştere, în comparaţie cu săptămâna precedentă.

Totodată, potrivit oficialului, în grădinițile municipale se înregistrau doar șase cazuri de coronavirus, iar 513 copii se aflau în autoizolare la domiciliu.

„Și numărul educatorilor bolanvi de coronavirus este în scădere, la 31 decembrie se înregistrau doar 54 de cazuri”, a declarat Angela Cutasevici.

În Ucraina, funcționarii instituțiilor de stat ar putea fi obligați să susțină un examen la limba ucraineană
Articolul anterior
Republica Moldova va achiziționa, cu suportul OMS, echipamente pentru diagnosticarea noii tulpini a virusului Sars Cov-2
Articolul următor
Alte articole interesante