Cum şi-a aranjat destinul Degeţica din India de 63 de centimetri

Djioti Amghe are 27 de ani şi a ajuns în Cartea Recordurilor Guinness datorită înălţimii sale.

Eroina noastră s-a născut în 1993. Când a venit pe lume, părinţii nu au observat nimic deosebit. Ea se dezvolta ca toţi bebeluşii, se alimenta normal şi se juca activ, dar acest lucru nu se răsfrângea şi asupra creşterii. Într-un moment, apropiaţii ei au observat că fetiţa nu creştea deloc, deşi ar fi trebuit.

La cinci ani, arăta ca un copil de doar doi ani şi aşa a şi rămas. Ea s-a oprit la înălţimea de 62,8 centimetri. Când fata a plecat la şcoală, a rămas uimită că ceilalţi erau de câteva ori mai înalţi decât ea. Nici părinţilor ei nu le-a fost mai uşor, mai ales că făceau multe pentru Djioti: hainele i le coseau, încălţămintea – la comandă, până şi mobilierul din casă a trebuit să-l ajusteze cu tot felul de alternative pentru a-i fi comod fiicei lor.

Apropo, oasele lui Djioti sunt foarte firave şi nu rezistă unui efort prea mare. Dacă trebuie să meargă prea mult, părinţii ei pur şi simplu o duc în braţe, mai ales că e foarte uşoară.

După ce a fost măsurată, ea a fost inclusă în Cartea Recordurilor. Astfel a ajuns să fie foarte populară în ţara sa. Oamenii se apropie să facă fotografii. Mai mult, Djioti chiar a fost eroina unui film, deşi tatăl ei a fost categoric împotrivă. În cele din urmă, s-a produs chiar în câteva telenovele şi filme documentare.

În prezent, Djioti are 27 de ani, face studii în teatru şi a decis să rămână în lumea artei. Ea este foarte sociabilă şi prietenoasă.

Femeile afgane schimbă tactica și îi atacă într-un mod inedit pe talibani
Articolul anterior
Gloria Gorceac, plină de emoții la botezul mezinului ei
Articolul următor