Cum şi-a motivat gestul o femeie care a lovit intenţionat doi copii cu maşina

25 de ani de închisoare pentru o femeie din SUA care a lovit intenționat cu mașina doi copii. Cum și-a motivat gestul în fața instanței…

O femeie din SUA a lovit doi copii pe trotuar crezând că unul era mexican, iar celălalt din Orientul Mijlociu. Ea a fost condamnată la 25 de ani de închisoare pentru „infracțiuni motivate de ură”. Ambii copii – un băiețel și o fetiță – au supraviețuit atacului, însă s-au ales cu numeroase răni, scrie digi24.

O femeie din statul american Iowa a fost condamnată la 25 de ani de închisoare după ce a lovit cu mașina, intenționat, doi copii. Ea a crezut că unul era mexican, iar celălalt membru ISIS.

Potrivit CNN, Nicole Poole Franklin, în vârstă de 43 de ani, a fost condamnată la 304 luni de închisoare pentru „infracțiuni motivate de ură”.

Potrivit procurorilor, femeia a fost implicată în mod direct în trei incidente cu tentă rasistă.

Nicole Poole Franklin se afla la volanul unui Jeep Grand Cherokee în momentul în care a observat prima sa victimă, un băiat de doar 12 ani. Copilul se plimba liniștit pe trotuar împreună cu un alt membru al familiei.

Conform spuselor autorităților americane, Franklin a afirmat că a presupus că cei doi copii sunt originari din Orientul Mijlociu, Africa, Mexic sau membru ISIS. Femeia a trecut cu mașina intenționat peste piciorul băiatului de culoare de 12 ani și a fugit de la locul faptei.

Procuror: „A încercat să omoare doi copii din cauza felului în care arătau și de unde credea că provin”

La mai puțin de oră de la atac, șoferița a pus ochii pe o fetiță de 14 ani care se plimba pe trotuar și care i s-a părut mexicană. Femeia a tras de volan, peste bordură, și a lovit-o.

În timpul interogatoriului, Poole Franklin a făcut o serie de afirmații disprețuitoare la adresa cetățenilor de origini latine, potrivit anchetatorilor.

„Nicole Poole Franklin a încercat să omoare doi copii din cauza felului în care arătau și de unde credea că provin. Acest tip de ură violență rasială și ură nu are absolut niciun loc în această țară și nu va fi tolerat de către Departamentul de Justiție”, a spus asistentul procurorului general al diviziei drepturilor civile, Kristen Clarke.

Avocatul lui Poole Franklin, Joseph Herrold, a declarat, într-un memorandum de condamnare, că s-a luptat cu dificultăți semnificative de sănătate mintală și este dependentă de substanțe halucinogene.

Din fericire, ambii copii au supraviețuit atacului, însă s-au ales cu numeroase răni.

Chișinău, pe lista finaliștilor la titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027

Orașul Chișinău, Republica Moldova, este pe lista finaliștilor la titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027. Chișinăul concurează cu Fuenlabrada și Malaga (Spania), Parma (Italia) și Skopje (Macedonia de Nord), transmite IPN, cu referință la UE Neighebour East.

Juriul este format din mai multe organizații, printre care Comitetul European al Regiunilor, Comitetul Economic și Social European, Parlamentul European (Comisia CULT), Forumul European al Tineretului, Inițiativa pentru o Societate Deschisă pentru Europa, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și Consiliul Consultativ pentru Tineret al Consiliului Europei.

Orașele finaliste urmează să prezinte până pe 11 iunie 2024 o viziune mai detaliată asupra unui program amplu de evenimente și activități culturale, sociale și politice dedicate tineretului pentru întregul an 2027.

Finaliștii vor primi apoi recomandări suplimentare privind cererile lor detaliate din partea juriului independent și a unui grup de lucru specializat. În cele din urmă, aceștia vor depune cererile lor finale și actualizate până la data de 1 octombrie 2024.

Ulterior, orașele finaliste vor avea oportunitatea să convingă juriul de selecție al Capitalei Europene a Tineretului 2027 de ce ar trebui să fie alese, în cadrul reuniunii juriului care va avea loc înainte de ceremonia oficială de decernare a premiului din noiembrie 2024.

IPN notează că Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Tineret implementează un program național „Capitala Tineretului”, care urmează la nivel de țară experiența europeană și presupune selectarea unei localități în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activități și proiecte cu și pentru tineret.

Orice localitate din Republica Moldova (cu excepția mun. Chișinău și localitățile deținătoarele ale titlului ,,Capitala Tineretului” în ultimii 3 ani de la ediția pentru care se aplică) ce se distinge într-un mod pozitiv și prezintă un program ambițios pentru implicarea și dezvoltarea tinerilor, poate deveni Capitala Tineretului, devenind ulterior un model de dezvoltare pentru alte localități din țară.

La prima ediție națională din 2011 capitala tineretului din Moldova a fost în mun. Ungheni, succesul repetându-se în 2023, iar în 2024 capitala tineretului din Moldova este or. Cahul.

În Republica Moldova va fi creat sistemul informațional de constatare medicală a nașterii și decesului

 În Republica Moldova va fi creat sistemul informațional „Constatarea medicală a nașterii și decesului” (SI eCMND). O hotărâre în acest sens, a fost aprobată de Executiv.

Dezvoltarea sistemului informațional va contribui la automatizarea procesului de înregistrare centralizată a constatărilor medicale a nașterilor și deceselor produse în Republica Moldova. 

Astfel, va fi posibilă crearea unei baze de date legate de nașteri și decese care se produc în instituțiile medico-sanitare publice și private, la domiciliu și în alte locuri, precum și generarea datelor statistice în baza informațiilor medicale.

Construcția liniei Electrice Aeriene Bălți-Suceava: Guvernul va contracta un împrumut de 30,8 milioane de euro

Guvernul a aprobat ratificarea Acordului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) privind construcția Liniei Electrice Aeriene Bălți-Suceava, realizată în cadrul proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, Faza II”. 

Proiectul investițional va contribui la integrarea rețelei din Republica Moldova în piața Uniunii Europene, prin conexiuni cu rețeaua europeană ENTSO-E. Prin urmare, va crește eficiența sectorului energetic național și vor fi create noi oportunități pentru dezvoltarea altor surse de energie, inclusiv a surselor de energie regenerabilă.

Pe lângă noua linie electrică aeriană dintre Republica Moldova și România, cu tensiunea de 400 kV, care va interconecta municipiile Bălți și Suceava, va fi construită și o stație electrică cu o capacitate de 400 kV.

În acest sens, Acordul cu BERD prevede contractarea unui împrumut în valoare de 30,8 milioane de euro, ceea ce reprezintă 40% din suma totală, necesară pentru realizarea proiectului. 

Alte 30,8 milioane de euro vor oferite de Banca Europeană de Investiții (BEI). De asemenea, proiectul include  un grant în valoare de 15,4 milioane de euro, acordat de UE, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate. Valoarea totală a proiectului este estimată la 77 de milioane de euro.

Un bărbat s-a vaccinat anti-COVID de cinci ori cu trei seruri diferite
Articolul anterior
La 63 de ani, Madonna s-a distrat ca o adolescentă la petrecerea de ziua ei
Articolul următor