Cum și unde dispar în fiecare an mii de japonezi?

În Japonia, mii de oameni dispar fără urmă în fiecare an, dar poliția nu îi caută. Nu mor în accidente și nu se îneacă în ocean, iar rudelor nu le rămâne decât să ghicească unde sunt aceștia. Unde dispar japonezii într-un mod atât de misterios?

A trăi cu datorii este o rușine care nu poate fi tolerată

Cu toții avem uneori dorința de a dispărea, dar pentru Japonia aceasta este o realitate reală. În fiecare an, mii de japonezi dispar fără să lase urme, iar această dispariție în cultura japoneză are chiar propriul nume – Johatsu (johatsu sau 蒸発).

De fapt, de vină parțial este cultura locală. Pentru japonezi, este o adevărată rușine să aibă datorii, să-și piardă locul de muncă sau să divorțeze: acestea sunt considerate adevărate valori care nu ar trebui să sufere eșecuri. În plus, chiar și cu părinți sau cu soț/soție, rareori primesc sprijin familial într-o perioadă dificilă a vieții. În cazul unei adevărate crize, japonezii văd doar câteva opțiuni: să trăiască în rușine, să muncească până la moarte, să se sinucidă sau să dispară fără urmă. În cazul în care se întâmplă una din situațiile enumerate mai sus, cel mai des japonezii apelează la Johatsu.

Servicii de mutare pe timp de noapte

Johatsu se traduce prin „dispariție fără urmă”. Acest lucru se întâmplă atât de des încât în ​​Japonia există chiar și servicii speciale care ajută la această ”evadare”. Acesta se numește „serviciu de mutare pe timp de noapte” și ajută la organizarea unei evadări din viață, scrie calatorul.net.

Desigur, această plăcere nu este gratuită, iar prețurile variază de la 450 la 2.500 de dolari, în funcție de cât de departe vrei să ajungi și ce sau pe cine să iei cu tine. Cu toate acestea, există opțiuni practic gratuite: în Japonia, există chiar și literatură specială care servește drept ghid pentru organizarea unei astfel de evadări pe cont propriu. Și denumirea este una potrivită: „Dispariție perfectă: Reporniți viața”. Potrivit unor rapoarte, aproximativ 100.000 de japonezi dispar astfel în fiecare an. Toți, după dispariție, încep o nouă viață fără a privi înapoi la trecut.

De ce nu îi caută nimeni?

Cel mai uimitor lucru este că nimeni nu caută persoanele dispărute. Polițiștii nu caută persoane dispărute dacă nu văd o componentă penală în dispariție. În plus, legile privind confidențialitatea din Japonia sunt foarte stricte și nimeni nu va declasifica datele cardurilor bancare sau semnalele GPS decât dacă există o infracțiune. Nu vor fi urmăriți de camerele de supraveghere, așa că toți Johatsu sunt absolut calmi și încrezători că nu vor fi căutați, pentru că însăși dispariția fără urmă nu este o crimă. Rudelor le mai rămâne un singur lucru: să angajeze detectivi privați, ale căror servicii sunt extraordinar de scumpe. Prin urmare, foarte puțini oameni apelează la serviciile detectivilor.

Unde merg Johatsu?

Singurul scop al celor dispăruți este să înceapă o viață nouă, de la zero. Mai mult, o pot începe nu departe de fostul lor loc de reședință, ascunzându-se practic în fața tuturor. Cel mai des se mută în comunități rurale situate aproape de orașele mari.

Satele de aici sunt controlate de yakuza și nu este nevoie de un act de identitate aici. Adesea, Johatsu încep să lucreze și pentru mafia locală, care îi plătește pentru asta. Fără documente de raportare și griji că identitatea ta va fi dezvăluită, poți duce un astfel de stil de viață până la sfârșitul vieții.

Curaj demn de înaltă apreciere la o televiziune de propagandă a Kremlinului: Un invitat a cerut, în direct, ca Rusia să înceteze războiului din Ucraina

După un an de război, retorica propagandei ruse cu privire la Ucraina s-a schimbat dramatic. La televiziunile de propagandă a început s-a se ceară încetarea agresiunii.

Declarația curajoasă a fost făcută într-un talk-show pe postul rusesc NTV. Viktor Olevici, un propagandist care se prezintă „politolog” rus, un invitat frecvent al programelor de propagandă, a cerut încetarea războiului.

El a recunoscut că Occidentul, ajutând Ucraina, este mult mai puternic decât Rusia și, prin urmare, Moscova nu are nicio șansă să câștige acest război de uzură.

„Desigur, Occidentul are mai multe oportunități decât Rusia. Acest lucru este evident! (…) Occidentul, după ce a provocat Rusia și a produs daune permanente, continue, nu se va îndepărta de această oportunitate, mai ales că această oportunitate este mai mare decât capacitatea Rusiei de a continua în același sens… Occidentul are o marjă de siguranță mai mare decât Rusia… Este cu adevărat benefic pentru Rusia să iasă din acest conflict înainte ca Occidentul să ne dea o lovitură economică majoră care să ne epuizezi!” spuse Olevici, conform ziare.com.

O schimbare a retoricii este vizibilă și la unul dintre cei mai importanți propagandisti ai Kremlinului, Margarita Simonyan. După ce Haga a emis un mandat de arestare a dictatorului Federației Ruse, ea a început să-șu domolească discursul: s-a oferit să organizeze un „referendum adevărat” în teritoriile ocupate ale Ucrainei.

În urmă cu un an, ea i-a asigurat pe ruși că Forțele Armate ale Rusiei ”vor lua” Kievul în trei zile. Anterior, Rospropaganda i-a avertizat pe ruși că succesul pe front nu trebuie așteptat în viitorul apropiat.

Papa Francisc a fost spitalizat de urgență la Roma

Papa Francisc a fost spitalizat pentru verificări după ce a participat la o întâlnire programată la un spital din Roma, spun surse de la Vatican, conform ziare.com.

Cei apropiați Pontifului, inclusiv cei de la securitate, vor rămână peste noapte la Spitalul Gemelli, al doilea spital ca mărime din Italia, a declarat pentru BBC o persoană care are cunoștință directă despre această problemă.

Programul Papei Francisc a fost anulat pentru următoarele două zile, în timp ce controalele medicale continuă, a adăugat sursa.

În ianuarie, Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a condus înmormântarea predecesorului său Papa Benedict al XVI-lea – care a fost primul papă care a demisionat din cauza unor probleme de sănătate.

Papa Francisc a indicat anterior că ar dori, de asemenea, să calce pe urmele lui Benedict în cazul în care sănătatea sa s-ar deteriora.

Îngheț de până la minus 5 grade celsius. Recolta de fructe este în pericol

Prognoza meteo i-a îngrijorat pe moldoveni. Majoritatea pomilor fructiferi au înflorit deja, iar alții sunt pe cale să înflorească. Oamenii sunt îngrijorați că ar putea îngheța copacii dacă temperaturile continuă să scadă.

Copac inflorit | Revista Ferma

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a raportat o schimbare bruscă a vremii din cauza unui ciclon polar.

Potrivit experților, înghețurile de primăvară sunt deosebit de periculoase pentru pomi, legume și vița de vie.

Un ofițer din Garda de Onoare a murit la 25 de ani. Și-a lăsat familia îndurerată și băiatul de 11 luni orfan
Articolul anterior
Războiul pentru aurul Crimeei. Cum a ajuns tezaurul peninsulei anexate de Rusia motivul unui conflict juridic între Moscova și Kiev
Articolul următor