Cum va fi organizată înmormântarea Prințului Philip. Ce dorință a avut soțul Reginei Elisabeta

Prințul Philip s-a stins din viață la vârsta de 99 de ani. Acesta a murit la Castelul Windsor, locul în care stă alături de Regina Elisabeta încă de la începutul pandemiei de coronavirus.

Prințul Philip, ce ar fi împlinit 100 de ani peste doi luni. 

Acesta nu va avea o înmormântare de stat, ci una ceremonială regală la Castelul Windsor, cu o procesiune militară, căci aceasta a fost dorința lui cea mai mare. Chiar dacă ar putea fi organizată o ceremonie oficială, Prințul Philip nu își dorea multă agitație.

Slujba va avea loc la capela St. George de la Castelul Windsor din Berkshire. Lordul Chamberlain, cel mai înalt ofițer al Familiei Regale, va fi responsabil de funeralii. Înmormântarea va fi una televizată, căci, ținând cont de contextul pandemic, publicul a fost sfătuit să nu participe, informează Mail Online. Marea Britanie va intra într-o perioadă de doliu național după pierderea Prințului.

Trupul Alteței Sale Regale va fi depus la Castelul Windsor înainte de înmormântare, care va avea loc la Capela St. George. Decizia a fost luată conform tradiției și dorințelor Alteței Sale Regale

De asemenea, Regina Elisabeta va intra acum într-o perioadă de doliu de opt zile, în timp ce aranjamentele pentru înmormântarea Prințului Philip sunt făcute. Conform tradiției, Monarhul nu se va ocupa de îndatoririle regale în această perioadă, iar problemele de stat vor fi amânate.

După cele 8 zile, Familia Regală îl va plânge pe soțul Reginei pentru încă 30 de zile. Regina Elisabeta este așteptată să facă un anunț televizat, dar totul va depinde de starea ei. 

Lista documentelor emise de Agenția Servicii Publice, care pot fi livrate la domiciliu, a fost extinsă
Articolul anterior
,,Туз буби”, versiunea în limba rusă a videoclipului ,,Sugar” a fost lansată
Articolul următor
Alte articole interesante