Cum vor activa în continuare școlile din Capitală, în contextul creșterii numărului de cazuri Covid-19

Instituțiile de învățământ general din Capitală vor continua să activeze conform modelelor (I-VII) selectate la începutul anului școlar 2020 – 2021.

Precizările au fost făcute de viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, ca urmare a discuțiilor apărute în spațiul public, privind eventualitatea revenirii la studiul la distanță, inclusiv online, în contextul menținerii unui nivel sporit de îmbolnăviri prin COVID.

„Noi pledăm pentru menținerea desfășurării procesului educațional după modelul ales de managerii școlari, la începutul anului de studii. Conform instrucţiunilor, pentru a evita apariția focarelor de infecții prin coronavirus, precum şi pentru siguranţa copiilor, vor merge în autoizolare doar clasele/ grupele, unde au fost atestate cazuri de COVID. Dacă numărul de îmbolnăviri printre cadrele didactice sau copii/elevi este mare și nu este posibilă organizarea procesului educațional în sala de clasă, se trece la Modelul VI (învățarea la distanță, inclusiv online). În prezent, îşi desfăşoară activitatea la distanţă doar 2 şcoli din cele 150″, a precizat Angela Cutasevici.

În acest sens, Primăria municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii să sprijine eforturile autorităților, prin respectarea măsurilor de siguranță pentru prevenirea și controlul infecției COVID-19, pentru a evita revenirea la învățarea la distanță, în contextul evoluției situației pandemice.

În municipiul Chișinău activează 150 de instituții de învățământ primar și secundar. 

Totodată, peste 70% din numărul total al elevilor în școli, sunt prezenți zilnic în sălile de clasă.

Conform datelor monitorizării situației îmbolnăvirilor prin COVID-19, în cadrul instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău, desfășurată recent de reprezentanții DGETS, s-a constatat că sursa dominantă de contaminare a copiilor/elevilor este familia, iar contactul cu persoane străine sau colegii de clasă – sursa secundară.

Potrivit datelor prezentate la data de 2 decembrie 2020, din totalul de 92.772 de elevi din municipiul Chișinău, au fost confirmați pozitiv 180 de copiii (0,19%). 

Totodată, 2.555 de elevi sunt în autoizolare sau carantină. 

Drept urmare, în prezent 2.703 elevi din 169 de clase studiază online. 

De asemenea, au fost confirmate pozitiv 149 de cadre didactice și 28 de angajați auxiliari.

Actrița Inna Colbasiuc, despre momentele din familie care i-au adus lumină în acest an plin de provocări
Articolul anterior
În centrul Capitalei vor fi instalate 50 de coșuri noi pentru colectarea deșeurilor
Articolul următor
Alte articole interesante