Cumplit. Un adolescent de 15 ani, din Căușeni, găsit găsit spânzurat în grădina bunicii

Tragedie de nedescris în familia unui minor de aproximativ 15 ani. Acesta a fost găsit strangulat de un copac în grădina bunicii sale, în satul Tănătari din raionul Căușeni

Corpul neînsuflețit al băiatului a fost depistat în data de 21 iunie, de către un trecător, care a sunat imediat la poliție.

Din informația oferită de ofițerul de presă de la IP Căușeni, Mariana Didenco, a declarat că medical legist, venit împreună cu poliția la fața locului nu a găsit careva semne de moarte violentă pe corpul minorului, cu excepția celor primite în urma strangulării.

Minorul era absolvent al clasei a noua și locuia cu bunica, mama fiind plecată peste hotare la muncă. Atât colegii cât și profesorii în caracterizează pozitiv, iar băiatul niciodată nu s-a aflat la evidența poliției, transmite www.echipa.md.

Mama adolescentului lucrează de trei ani în Italia, tatăl său a lucrat și el în străinătate, dar a murit cu mult timp în urmă.

În familie sunt patru copii, trei fete și adolescentul, care era cel mai mic din familie. Copiii sunt îngrijiți de o bunică care locuiește în apropiere. Băiatul locuia lângă școala din apropiere. ,,Săptămâna trecută a promovat examenele pentru clasa a IX-a, pe „cinci”, doar un „șapte” a fost. Săptămâna trecută l-am întâlnit pe drum, am vorbit cu el, era într-o stare normală, nu e din cauza școlii”, a declarat o profesoară a elevului.

O elevă, în comă profundă după ce s-a înecat cu un jeleu la școală

O elevă care s-a înecat cu un jeleu în sala de clasă este în comă profundă și respirația ei este susținută prin ventilație mecanică, a declarat dr. Daniela Dreghiciu de la Spitalul de Copii Cluj-Napoca, România.

România: O elevă care s-a înecat cu un jeleu se află în comă profundă

Potrivit sursei citate, în școală nu există cabinet medical, un învățător care a încercat să o salveze nu a reușit, primul echipaj care fost trimis în ajutor nu avea medic și abia când a a ajuns a doua salvare a fost scos jeleul, transmite realitatea.net.

Medicul dr. Corina Dumitru de la Ambulanța Gherla a declarat pentru Gherla Info că jeleul era destul de mare. „Era blocat la intrarea în trahee, practic s-a lipit de aceasta. Doar cu laringoscopul putea fi vizualizat. Era un jeleu alb cu verde, cu aroma de măr. Sunt jeleuri destul de mari, aflate în comerț prin supermarketuri, sunt foarte periculoase. Din păcate, a fost nevoie de timp ca noi să ajungem la Geaca, timp prețios în care creierul fețiței a fost lipsit de oxigen. De aceea încurajăm pe toată lumea să-și însușească măsurile de prim ajutor. Manevra Heimlich, executată corect, ar fi putut fi salvatoare. Găsiți informații pe internet. Vă stăm și noi la dispoziție. A devenit un obicei să ținem cursuri de prim ajutor în școli, dar putem extinde astfel de activități și în alte instituții”.

Eleva din Geaca, județul Cluj, a fost transportată de urgență la UPU – Spitalul de Copii din Cluj-Napoca după ce s-a înecat cu un jeleu în sala de clasă, a relatat Monitorul de Cluj.

Potrivit sursei citate, eleva era inconștientă la momentul sosirii echipajului SMURD. După ce i-au fost aplicate manevrele de resuscitare și primul ajutor, semnalele vitale i-au revenit, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj.

„Echipajul SMURD din cadrul Punctului de Lucru Mociu a fost solicitat în cursul zilei de astăzi pentru a interveni în cazul unei eleve de 14 ani care s-a înecat cu un jeleu la Școala Gimnazială Geaca. Apelul de urgență a venit în jurul orei 11.00, în urma căruia au fost dislocate pentru acordarea primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență echipajul SMURD din cadrul Punctului de Lucru Mociu, un echipaj SAJ din cadrul Spitalului Municipal Gherla și elicopterul SMURD din Punctul Aeromedical Jibou.

În momentul sosirii la fața locului salvatorii au găsit eleva întinsă pe bancă în stare de inconștiență. Acesteia îi erau aplicate manevrele de resuscitare de bază de către medicul de familie din cabinetul medical din sat și asistenta medicală din cadrul Școlii Gimnaziale.

Echipajele medicale SMURD și SAJ au acționat cu echipamentele speciale pentru a asigura eliberarea căilor aeriene și aplicarea manevrelor de resuscitare. În scurt timp semnalele vitale au revenit, iar victima a fost preluată de către echipajul elicopterului SMURD și transportată la UPU Copii”, a transmis ISU Cluj.

Ion Ceban susține că ANI i-ar putea întrerupe mandatul de primar

Mandatul de primar general al lui Ion Ceban ar putea fi întrerupt la solicitarea Agenției Naționale de Integritate. Anunțul a fost făcut de Ion Ceban, în cadrul unei intervenții pe Facebook.

VIDEO Ion Ceban: Mandatul meu de primar ar putea fi suspendat, la  solicitarea ANI - Realitatea.md

Edilul a dat citirii constatarea ANI, care ar fi stabilit în ultimii ani cheltuieli peste sursele de venit de circa 5-7 mii de euro pe an.

Ion Ceban acuză ANI, în special pe președintele recent desemnat, Lilian Chișcă, că execută o indicație a PAS.

Ion Ceban a declarat că va depune o cerere, alături de plângere, la Procuratura Generală pentru încălcarea drepturilor cu privire la datele cu caracter personal, care i-au fost accesate.

Compania militară privată rusă Wagner a fost implicată în pregătirea revoltelor din Moldova care erau planificate pentru februarie 2023, arată surse din Pentagon

Compania militară privată rusă Wagner a participat la pregătirea revoltelor din Moldova care erau planificate pentru februarie 2023.

Pentagon: Wagner a participat la pregătirea dezordinilor din R. Moldova

Potrivit „INFOTAG”, acest lucru îl arată un document secret ale Departamentului de apărare al SUA care a ajuns pe internet.

Preşedintele Maia Sandu a anunţat pe 13 februarie că a fost împiedicată o tentativă de lovitură de stat în republică. Ea declarase la un briefing că lovitura de stat era planificată ca urmare a „protestelor din partea aşa-numitei opoziţii şi care aveau ca scop răsturnarea ordinii constituţionale”. Ea a făcut această declaraţie după ce preşedintele Vladimir Zelenski a vorbit despre interceptarea unui astfel de plan în timpul discursului său la o reuniune a Consiliului European.

Documentul Pentagonului din 28 februarie notează că Rusia şi-a continuat încercările de a destabiliza situaţia din Moldova, în pofida faptului că intenţiile sale au fost dezvăluite de autorităţi.

„Unele dintre figurile din spatele complotului împotriva Moldovei intenţionează să continue eforturile în această direcţie. Planificarea măsurilor de destabilizare a fost coordonată de directorul general al companiei militare private ruse Vegacy Strategic Services şi de un angajat al grupului de influenţă afiliat companiei Wagner – The Farm („Ferma”) (adică „fabrica de troli” a liderului Wagner Evgheni Prigojin – ” I.”)”, se menţionează în document.

Potrivit Departamentului de apărare al SUA, organizatorii conspiraţiei plănuiau să antreneze participanţi la dezordinile în masă din Moldova în perioada 24-28 februarie, într-o tabără din Turcia, dar „au fost nevoiţi să mute antrenamentul într-o locaţie necunoscută din Rusia, din cauza restricţiilor de călătorie şi atenţia sporită a agenţiilor de informaţii turce faţă de bărbaţii ruşi”.

Forţa protecţiei, extrasă din apele Alpilor, pentru pielea ta
Articolul anterior
Caz îngrozitor la Telenești. Doi bărbați tineri au decedat la spital după ce au băut erbicid
Articolul următor