Cumplit! Un tânăr de 17 ani din Florești și-a fracturat gâtul la competiția de trântă. Familia cere ajutor!

Denis Chiriac, un tânăr din Florești în vârstă de 17 ani, a participat la competiția de trântă, organizată de autoritățile locale. Tânărul a fost pus să lupte cu un băiat dintr-o categorie de greutate mai mare ca el. În rezultat, i-a fost frânt gâtul (fractură în regiunea cervicală a coloanei vertebrale).

separator

Cazul a avut loc pe 19 mai 2019, în timpul deschiderii sezonului sportiv, pe Stadionul din orașul Florești, la care au participat conducerea raionului Florești, dar și un deputat din partidul democrat. E strigător la cer faptul că nimeni din organizatori (autoritati, arbitru, antrenor) nu și-a asumat răspunderea pentru acest incident, scrie curaj.tv. Vă avertizăm că urmează imagini video cu impact emoțional puternic!

Tânătrul a fost internat în secția de reanimare a Spitalului de Urgență din Chișinau. A suportat o intervenție chirurgicală la nivelul coloanei vertebrale cervicale și are nevoie de ajutor pentru procedurile de reabilitare.

Denis este orfan, se află sub tutela bunicii. Copilul nu a atins majoratul, iar cheltuielile pentru tratament trebuie sa le suporte doar familia băiatului. Acum rudele strâng bani pentru tratament și recuperare. Accesează acest link și donează pentru a-i întinde o mână de ajutor lui Denis: https://www.facebook.com/donate/648835512188614/1900977126669301/

„Curțile sunt cimitire”. Guvernatorul din Lugansk anunță că un alt oraș ucrainean a avut parte de soarta Mariupolului

„Rubijne împărtășește soarta Mariupolului”, scrie guvernatorul din Luhansk, Seghei Haidai, pe Telegram, unde publică imagini cu amploarea distrugerilor provocate de bombardamente în orașul industrial din estul Ucrainei, relatează publicația Ukrainska Pravda.

„Curțile sunt cimitire”. Guvernatorul din Luhansk anunță că un alt oraș a avut parte de soarta Mariupolului

Nu există clădiri neatinse de atacuri, spune oficialul local. „Orașul industrial a fost complet distrus, nu există clădiri «supraviețuitoare», multe case nu pot fi restaurate. În curți – cimitire”, a scris șeful Administrației Militare Regionale Luhansk pe Telegram.

Înaintea invaziei declanșate de Rusia pe 24 februarie în Ucraina, în Rubijne trăiau 60.000 de oameni care lucrau în fabrici, în domeniul bugetar sau aveau mici afaceri.

După trei luni de război, clădirile orașului arată acum ca niște „cutii de cărămidă prădate, jefuite”, precizează guvernatorul.

Iar civilii au plecat în zone mai sigure din Ucraina sau în străinătate sau au fost deportați în Rusia, după cum acuză autoritățile de la Kiev, în timp ce aceia care au rămas în Rubijne „sunt ținuți ostatici de kadîroviți în subsolurile orașului”, mai notează guvernatorul regional.

Comparația cu Mariupol vine din faptul că în cele aproape trei luni în care s-a aflat sub asediul forțelor ruse, orașul-port de la Marea Azov a suferit cele mai mari distrugeri dintre zonele în ucrainene în care s-au purtat lupte.

„În jur de 90% din clădiri au fost bombardate. Nicio clădire nu a rămas întreagă, este fie distrusă, fie avariată”, spunea la jumătatea lunii martie viceprimarul Serhi Orlov, într-un interviu pentru Forbes Ucraina.

sursa

Maia Sandu, despre protestul PSRM împotriva scumpirilor: ,,Ei nu vor să spună că această criză este provocată de războiul inițiat de Rusia”

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a comentat protestul socialiștilor și comuniștilor, dar și membrilor „Șor”, împotriva majorării prețurilor. Șefa statului a reiterat faptul că prețurile majorate se datorează războiului din Ucraina. Cât privește protestele, Maia Sandu a accentuat faptul că socialiștii și comuniștii evită să spună că aceste crize sunt provocate de Federația Rusă, transmite www.deschide.md

VIDEO Maia Sandu, în doliu național după masacrul din Bucea: ”Nu se vor  face re-exportări rusești prin Moldova, nu permitem evitarea sancțiunilor  prin băncile noastre. Singura legătură este achiziția de gaz/ Adăpostim

„Criza energetică și războiul complică lucrurile, altfel astăzi am fi fost în altă situație. S-au întreprins măsuri care trebuiau să îmbunătățească situația cetățeanului, dar suntem într-o situație dramatică. Dar vedeți că și în alte țări cresc prețurile, inclusiv în țara lor preferată, mă refer la opoziția socialistă și comunistă, Rusia. Ei nu vor să spună că această criză este provocată de războiul inițiat de Federația Rusă. Acuma ce vor să facă cei din opoziție – treaba lor, suntem o țară liberă și democratică, pot să protesteze, dar până la urmă depinde de cetățeni cum se vor întâmpla lucrurile și nu de câțiva oameni din opoziție care sunt frustrați că nu mai pot fura din bugetul de stat”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul public de televiziune.

Potrivit președintelui, în cazul în care nu era război, R. Moldova ar fi început primăvara cu prețuri mai mici. 

„Am spus din prima zi de război, că acesta va avea consecințe dure pentru noi și de durată și le vedem – creșterea prețurilor. Dacă nu era acest război în martie trebuia să intrăm cu prețuri mult mai mici și la gaze și la energie electrică. Din cauza războiului prețurile doar cresc și asta pune presiune inflaționistă pe alte produse și servicii. La fel e și cu carburanții”, a explicat președintele. 

Maia Sandu a mai ținut să sublinieze că problema scumpirilor se regăsește pe agenda conducerii, însă instituțiile statului ar trebui să își facă treaba mai bine. 

„Suntem foarte îngrijorați și problema prețurilor este întotdeauna nr. 1 pe agenda noastră. Toate instituțiile statului trebuie să-și facă treaba mai bine decât până acum, începând de la ANRE, care trebuie să verifice foarte atent cheltuielile Moldovagaz și ce ajunge în tarif și companiilor care furnizează energie electrică. Consiliul Concurenței, pentru că vedem produse care se produc aici în R. Moldova și vedem creșteri majori, nu e vorba de import. Guvernul trebuie să insiste pe anumite produse anume care sunt de primă necesitate. Știu că în anumite cazuri Guvernul a intervenit și a redus această creștere a prețurilor, dar n această situație de urgență statul trebuie să intervină acolo unde poate. Acolo unde prețul e de import e mai greu pentru că depinde de prețul cu care vor să ni-l vândă companiile din afara țării”, a conchis președintele. 

O activistă a protestat faţă de violurile comise de soldaţii ruşi în Ucraina pe covorul roşu de la Cannes

O femeie a apărut vineri pe covorul roşu de la Cannes şi s-a dezbrăcat în semn de protest faţă de violurile comise de soldaţii ruşi în Ucraina, informează site-ul France24.com şi AFP.

Purtând doar lenjerie pătată cu vopsea de culoare roşie şi având trupul pictat în culorile drapelului ucrainean, pe care se putea citi mesajul „Nu ne mai violaţi”, femeia a scandat şi a pozat pentru fotografi, înainte de a fi îndepărtată imediat de agenţii de pază.

Protestul a avut loc în timp ce pe covorul roşu de la Cannes defilau staruri ca Tilda Swinton şi Idris Elba, venite să asiste la premiera filmului „Three Thousand Years of Longing”, de George Miller. Acţiunea nu a fost încă revendicată.

Скандал в Каннах: обнаженная активистка распугала звезд на красной дорожке

Parlamentul European a condamnat la începutul lunii mai utilizarea violenţei sexuale ca „armă de război” în Ucraina şi a cerut ţărilor care găzduiesc femei care fug din această ţară să le ofere acestora acces la asistenţă ginecologică, contracepţie şi avort, scrie Agerpres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în luna aprilie că au fost primite rapoarte despre „sute de cazuri de viol” în zonele ocupate anterior de trupele ruse, inclusiv despre agresiuni sexuale asupra minorilor.

Accident grav la Sângerei. Un șofer de taximetru, în vârstă de 26 de ani, s-a stins la spital
Articolul anterior
Dansuri, muzică și voie bună! Cum a fost prima zi a Festivalului Familiei și Tradițiilor Populare
Articolul următor