Cunoscutul pediatru ucrainean Evgheni Komarovsky: ,,Lumea va fi nevoită să trăiască într-o nouă realitate. Să construiești un viitor bazat pe ură nu este posibil”

Cunoscutul pediatru ucrainean Evgheni Komarovski a reușit în ultima perioadă să fie destul de activ și să-și expună părerea despre situația actuală din Ucraina. Fiind invitat la emisiunea Alternativa de la TV8, el a atins mai multe subiecte legate de incertitudinile și problemele cu care se va confrunta societatea de acum încolo, despre copii ruși care vor avea nevoie de asistență medicală peste hotarele țării, dar și despre responsabilitatea colectivă pe care o au cetățenii din Rusia odată cu începerea invaziei din Ucraina.

Astfel, Komarovski este de părere că, din cauza situației actuale, vor avea de suferit și copiii ruși, care în viitor vor avea nevoie să li se acorde ajutor medical peste hotarele țării. El speră că lumea se va învăța să diferențieze oamenii simpli de cei, care au început și au aprins această flacără a războiului.

„Excesele individuale sunt fără îndoială posibile. Dar eu sper că această situație nu va avea un caracter de masă, sper că medicii vor acorda ajutor medical indiferent de naționalitate și cetățenie. Fiecare om are dreptul la asistență medicală, la învățământ, la securitate. Lumea va fi nevoită să trăiască într-o nouă realitate, dar să se învețe să-i diferențieze de cei care au început războiul, cei care l-au vrut, cei care au zombat societatea. Toată clasa politică, toți care au finanțat și au susținut asta. Toți ei sunt foarte vinovați și fiecare trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut. De asemenea, va fi și responsabilitatea colectivă pentru întreg poporul rus, dar totuși, cred că lumea după prima reacție acută va ajunge la acel punct că va fi nevoită să diferențieze”, a precizat doctorul.

Komarovski este de părere că viitorul tuturor se bazează nu pe ura care s-a instaurat în societate, ci pe iubire, dar, totodată, el este de părere că războiul din Ucraina, trebuie să ducă lumea în acel punct, care îi va ajuta să conștientizeze că niciun război nu are un caracter local.

„Eu înțeleg că Ucraina este unită și trăiește cu asta. Ura ca ideologie unificatoare este o condiţie ideală pentru a rezista agresorului, dar dacă vrem să fim fericiți, să ne dezvoltăm mai departe, să avem un viitor și să putem fi siguri în fericirea copiilor noștri, ca să păstrăm un stat independent, trebuie să ne învățăm să ne iubim unul pe celălalt. Să construiești un viitor bazat pe iubire este posibil, dar bazat pe ură – nu. Al Treilea Război Mondial trebuie să ducă la ceea ca toată lumea să înțeleagă că niciun război nu are un caracter local, fiecare război trebuie să atingă întreaga lume și lumea trebuie să se învețe să trăiască cu noi reguli, iar cel mai important în aceste noi reguli este că „nu trebuie să existe o mică ură”. Totul începe cu o mică ură nepedepsită. Nu poți să dai mâna cu un om care a făcut vreun rău. Cu el trebuie să te lămurești, nu putem lăsa asta fără pedeapsă”, a conchis Komarovski.

Maia Sandu solicită Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea Anticorupție

R. Moldova va reuși să se dezvolte și să asigure condiții de trai mai bune pentru cetățeni doar dacă va avea o justiție care are grijă de respectarea legii, este convingerea președintei Maia Sandu.Într-un discurs susținut vineri în Parlament, în ziua în care are loc Adunarea Generală a Judecătorilor, Maia Sandu a acuzat „corupții” din sistemul justiției că „se opun din răsputeri curățării justiției”.

„Cu toții știm că oamenii cer dreptate, iar dreptatea se reconstruiește prin încredere. Din păcate, această încredere este încălcată de unii judecători, procurori corupți care au distrus sentimentul dreptății din R. Moldova și acum se opun din răsputeri curățării justiției. Schimbările care au început în justiție sunt corecte și își vor îndeplini scopul – de a avea în sistem judecători independenți care pun legea în capul mesei. Rezistența din sistem la această curățare era de așteptat. Cei corupți, cei deprinși cu comenzi la telefon, cei obișnuiți cu mita nu vor să-și schimbe năravul sau, și mai mult, să fie pedepsiți pentru ce au făcut. Dar asta nu ne va opri. Pentru moldoveni dreptatea este esențială. Oricât de complicat ar fi, vom duce la capăt curățarea justiției”, a fost mesajul tranșant al șefei statului, transmite www.ziarulnational.md.

Potrivit Maie Sandu, corupția la nivel înalt este cel mai mare pericol la adresa R. Moldova și a solictat Guvernului și Parlamentului să creeze o instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și corupție în sistemul justiției.

„Suntem datori și obligați în fața cetățenilor să pedepsim marii corupți și să nu le permitem să ne mai controleze republica. În acești doi ani, justiția a avut independența să facă dreptate oamenilor. Dar nu a făcut-o. Solicit Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea Anticorupție, o instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și corupție în sistemul justiției. Nu mai avem timp să lăsăm corupții din sistem să amâne la nesfârșit propria curățare. Doar atunci când legea va fi în capul mesei, iar fiecare își va face treaba la locul lui vom reuși să corectăm răul făcut repubicii noastre”, s-a arătat convinsă Maia Sandu.

Se scumpește apa la Bălți. Noul tarif

Apă mai scumpă la Bălți pentru consumatorii deserviți de Apa-Canal Balti.

Județul unde apa de la robinet este mai curată decât apa de la supermarket  | DCNews

Anunțul a fost făcut astăzi, 17 martie 2023, în ședința publică desfășurată de către Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Astfel, tarifele pentru consumatorii casnici vor fi de 11,23 lei pentru un metru cub, cu 15 bani mai mult decat anterior, iar pentru consumatorii noncasnici – 23,64 lei pentru un metru cub.

VIDEO! Maia Sandu, sosită neanunțat în Parlament: ”Nici un stat nu poate dicta Moldovei ce și cum să facă”

Președinta Maia Sandu a venit, neanunțat, în Parlament și ține un discurs la tribuna Parlamentului, scrie stiri.md.

”În 2030, Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene! Întreb deputații care au plecat din această sală care nu susțin aderarea țării noastre la UE: Ce ideologie susțineți? Nu mai vrem ca moldovenii să fugă în UE, vrem ca UE să fie la noi acasă!

Țineți minte, cei care au furat cetățenii nu au cum să le dorească binele! Opriți dezbinarea! Fac apel către toate forțele politice să pună aderarea Moldovei la UE deasupra intereselor proprii.

Opțiunea și cu unii, și cu alții nu ne-a dus nicăieri. Unii politicieni au mințit alegătorii, alții continuă și acum să mintă, pentru că nici una dintre acestea nu reprezintă calea Moldovei. 

Noi nu mai vrem ca moldovenii să fugă în UE, noi vrem ca UE să fie la noi acasă – aceasta e unica șansă ca moldovenii să aibă o viață bună, acasă.

Oare voi nu vreți ca copiii Moldovei să trăiască ca în UE sau vreți ca copiii voștri să fie aruncați în închisoare pentru că scriu o postare critică la adresa conducerii țării, așa cum se întâmplă în Rusia?!

Oare voi nu vreți ca moldovenii să aibă libertatea de a construi țara așa cum vor și nimeni să nu se amestece în treburile interne ale țării noastre?

UE este unica noastră șansă de a construi o țară în care doar cetățenii ei au dreptul să-și decidă soarta”, a declarat Maia Sandu.

Tânără de 18 ani, răpită şi ucisă cu sălbăticie de chitaristul unei trupe rock. I-a zdrobit capul cu ciocanul şi i-a aruncat trupul în pădure
Articolul anterior
McDonald’s îşi vinde restaurantele din Rusia unui afacerist local
Articolul următor