Cuptorul incorporabil cu funcție de gătire la abur – noul ajutor în bucătărie pentru a găti bucate mai gustoase și crocante!

Multe gospodine nu-și pot imagina cum ar fi să se descurce în bucătărie fără un cuptor! Și asta pentru că, având un cuptor, poți găti o mulțime de bucate delicioase. În fața unei varietăți largi  de cuptoare electrice, este important să-l alegeți pe cel care este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.

Gorenje știe că timpul dumneavoastră este foarte prețios și vă doriți să-l folosiți în cel mai eficient mod. Iată de ce, noile cuptoare incorporabile OptiBake de la Gorenje, au o mulțime de funcții care vă vor ajuta să gătiți ușor și cu plăcere și, cel mai important, vă economisește timpul.

Forma sa HomeMade asigură o mai bună circulație a aerului și o temperatură uniformă în interiorul său, astfel încât bucatele să fie întotdeauna coapte uniform.

O altă caracteristică a cuptorului electric OptiBake Gorenje este funcția SteamAssist: gătire cu abur. Cu ajutorul acesteia, veți avea bucate perfecte gătite la abur, cu o crustă crocantă, doar turnând apă în rezervorul special.

Tehnologia AirFry vă va ajuta să gătiți bucate prăjite fără grăsimi și calorii suplimentare. La modul AirFry,  se formează o crustă crocantă și asta datorită aerului fierbinte, fără a adăuga ulei sau grăsime. Acum puteți găti cartofii pai perfecți și în condiții casnice.

Apropo! Datorită tăvii perforate, veți obține rezultate și mai bune. Aceasta asigură  o circulație mai intensă a aerului cald, făcând ca bucatele preparate la modul intensiv de gătire AirFry, să fie și mai gustoase și mai crocante.

Ei bine, iar pentru prepararea rapidă a alimentelor congelate sau a semifabricatelor, a fost dezvoltată o funcție specială FrozenBake. Acum nu va mai trebui să pierdeți timp pentru decongelarea lor.

Funcția FastPreheat al cuptorului OptiBake, face ca temperatura să se ridice până la 200 °C în doar 5 minute, adică cu 30% mai rapid decât la încălzirea obișnuită.

Ideal în deservire

Cuptorul electric OptiBake Gorenje are o funcție foarte utilă Pyrolytic Cleaning: curățarea pirolitică face întreținerea mult mai ușoară. Esența acesteia constă în faptul că, sistemul de autocurățare al cuptorului, arde la propriu micile reziduuri alimentare, picăturile de grăsime și alte  murdării rămase în urma pregătirii bucatelor.

Geamul detașabil al ușii simplifică, de asemenea, îngrijirea cuptorului. Acum puteți să scoateți și să curățați  ușor sticla de la ușa cuptorului, astfel încât să puteți admira din plin procesul de gătire. 

Focul care arde neîncetat de 4.000 de ani. Nu se stinge nici când plouă sau ninge

„Muntele care arde”, aflat în peninsula Absheron din Azerbaidjan, a primit acest nume din cauza unui foc care arde neîncetat, relatează CNN.

Burning mountain in Yanar Dag, near Baku. Azerbaijan.

„Acest foc arde de 4.000 de ani și nu s-a stins niciodată. Nici chiar ploaia, zăpada, vântul nu îl sting”, spune spune Alieva Rahila, ghid turistic la versantul Yanar Dag.

Efect secundar al rezervelor abundente de gaze naturale ale țării, care uneori se ajung la suprafață, Yanar Dag este unul dintre numeroasele focuri alimentate din subteran și care i-au fascinat și înspăimântat pe oameni de-a lungul mileniilor.

Exploratorul venețian Marco Polo a scris despre fenomenul misterios când a trecut prin Azerbaidjan în secolul al XIII-lea. Alți comercianți de pe Drumul Mătăsii au adus veștile despre flăcări în călătoriile lor prin alte țări.

Acesta este motivul pentru care țara și-a câștigat supranumele de „țara focului”.

Astfel de focuri au fost numeroase în Azerbaidjan, dar pentru că au dus la o reducere a presiunii gazului în subteran, interferând cu extracția comercială a gazelor, majoritatea au fost stinse.

Yanar Dag este unul dintre puținele exemple rămase și poate cel mai impresionant.

La un moment dat, a jucat un rol cheie în vechea religie zoroastriană, care a fost fondată în Iran și a înflorit în Azerbaidjan în mileniul 1 î.Hr.

Pentru zoroastrieni, focul era o legătură între oameni și lumea supranaturală și un mediu prin care se pot dobândi înțelegerea și înțelepciunea spirituală. Este purificator și susține viața și este o parte importantă a ritualului religios.

Astăzi, cei mai mulți turiști care ajung la Yanar Dag vin mai degrabă pentru spectacol decât pentru împlinire religioasă.

Experiența este cea mai impresionantă noaptea sau iarna. Când ninge, fulgii se dizolvă în aer fără să atingă pământul, spune Rahila.

Yanar Dag, the burning mountain, in Baku Azerbaijan, a continuing natural gas fire showing the deposits below ground
Yanar Dag
Burning mountain, Yanar Dag, Azerbaijan
Yanar Dag, the burning mountain, in Baku Azerbaijan, a continuing natural gas fire showing the deposits below ground, cold tourists getting close
Yanar Dag

Incident în vamă: O femeie din Ucraina a intrat cu mașina în ghereta de control a polițiștilor

Incident la granița României cu Ucraina, în punctul de trecere al frontierei din Vicovu de Sus. O femeie din Ucraina a intrat cu mașina în ghereta de control a polițiștilor de frontieră.

pompieri langa o masina implicata in accident

Aceasta a vrut să ajungă în România, dar polițiștii au observat că mașina nu era în regulă din punct de vedere tehnic pentru a circula în siguranță. I s-a permis accesul, dar fără autoturism, așa că a hotărât să întoarcă mașina și să revină în Ucraina, conform Digi24.ro.

A fost momentul în care sa lovit ghereta cu mașina. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere.

SMS-ul a împlinit 30 de ani. Primul mesaj a fost citit de pe un telefon care cântărea peste două kilograme

S-au împlinit 30 de ani de când a fost trimis primul SMS, un mesaj test care conţinea urarea: „Crăciun fericit!” şi care a fost recepţionat pe un telefon mobil care cântărea două kilograme şi 100 de grame, scrie BBC.

Primul SMS

SMS-ul a fost trimis de pe un computer de angajatul britanic al unei firme de telefonie către şeful său, posesorul unui dispozitiv mobil de tip Orbitel 901, care se afla la o petrecere de Crăciun şi care nu a răspuns.

Mesajul, însă, devenit faimos între timp, a fost vândut, anul trecut, la licitaţie, sub forma unui token nefungibil (NFT) cu suma de 132.680 de euro.

SMS

Tehnologia SMS a început să fie dezvoltată încă din anii ’80, însă primul mesaj a fost trimis pe 3 decembrie 1992.

Obiceiul de a trimite mesaje scrise, de pe telefon, în locul apelurilor vocale, a prins, îşi aminteşte Nigel Linge, profesor de telecomunicaţii la Universitatea din Salford, chiar dacă tastaturile de tip „qwerty”, pe telefoane, erau rare.

„Telefoanele mobile erau proiectate pentru apeluri vocale şi pentru primirea mesajelor, nu pentru scrierea lor”, spune acesta.

Oamenii s-au obişnuit însă repede cu sistemul de scriere de pe o tastatură numerică, care presupunea apăsarea în mod repetat a unei taste pentru a ajunge la o literă anume.

„Obiceiul s-a răspândit iute ca focul şi în scurt timp oamenii scriau pe tastatura numerică la fel de repede ca pe o o tastatură clasică”, îşi aminteşte Ben Wood, analist şef la o firmă de consultanţă în tehnologie.

„În prezent, oamenii petrec mai mult timp uitându-se la telefon decât vorbind la ele. SMS-ul a dus la această tranziţie”, a adăugat acesta.

sursa

Mai mulţi ambasadori au cules struguri în sudul țării pe ritmuri de muzică tradiţională
Articolul anterior
Drum lin spre ceruri, Igor Burciu. Cunoscutul jurnalist s-a stins subit din viață la 48 de ani
Articolul următor