Cursele de transport aeriene și terestre, între Republica Moldova și Italia, sunt suspendate

Italia a suspendat zborurile directe și indirecte către și dinspre 13 țări, printre care și Republica Moldova. Restricţiile se referă şi la transportul terestru.

separator

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că singura excepție este valabilă doar pentru cetățenii italieni, care pot intra în țară, dar cu respectarea regulilor de autoizolare la domiciliu.

Ministrul Sănătății al Republicii Italiene a semnat ieri, 9 iunie, o Ordonanță prin care se interzice intrarea în Italia, în perioada 9-14 iulie, a persoanelor care în ultimele 14 zile s-au aflat sau au tranzitat 13 state, printre care se numără și Republica Moldova. De asemenea, este vorba despre Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru și Republica Dominicană.

Contactată de IPN, purtătorul de cuvânt al companiei Air Moldova, Iana Zidu, a declarat că restricțiile impuse de autoritățile italiene sunt valabile până pe data de 14 iulie. Unicul zbor spre Italia planificat în această perioada este cursa din 12 iulie Chișinău-Roma, care este deja reprogramată pentru data de 16 iulie. Pasagerii acestui zbor sunt informați prin intermediul datelor de contact pe care le-au indicat la momentul rezervării biletului.

Compania FlyOne menționează într-un răspuns pentru IPN că a fost informată de autoritățile italiene privind interdicția de intrare pe teritoriul Italiei a cetățenilor din Republica Moldova. „Zborurile FlyOne spre această destinație au fost anulate până pe 15 iulie 2020, iar pasagerilor care aveau procurate deja bilete li s-au propus câteva alternative. FlyOne recomandă tuturor pasagerilor care intenționează să călătorească în această perioadă să se informeze despre restricțiile impuse de fiecare țară și documentele necesare”, precizează compania.

Într-un răspuns pentru IPN, operatorul aerian Hisky menționează că, din păcate, în astfel de situații companiilor aeriene și pasagerilor nu le rămâne decât să se conformeze pentru ca ține de decizia unui stat străin. „După cum ați văzut, decizia este valabilă doar până pe 14 iulie și sperăm că nu va fi prelungită. Totuși, pasagerii care vor să călătorească în acest sezon estival ar fi bine să-și planifice zborurile spre a doua jumătate a lunii august sau chiar în lunile septembrie și octombrie pentru că în următoarea lună situația se poate schimba de la o zi la alta. Avem și alte țări care impun condiții de călătorie destul de dure sau chiar inaccesibile, a se vedea cazul Rusiei, Israelului și altele. După cum spuneam, prognozele unei stabilității de călătorie se arată mai optimiste către a doua jumătate a lunii august”, mai menționează compania.

O femeie din Tiraspol a trăit clipe de coșmar când a găsit cadavrul unui necunoscut în apartamentul fiului

O femeie a găsit cadavrul unui necunoscut în locuința feciorului. S-a întâmplat la Tiraspol, forțele de ordine fiind alertate pe 1 decembrie.

Identitatea persoanei decedate, precum și informațiile despre suspect, au fost stabilite ulterior de anchetatori. Drept urmare, un prieten al proprietarului locuinței a fost reținut.

Într-una din zilele în care stăpânul imobilului a lipsit, amicul lui a invitat persoana în casă. Între cei doi s-a iscat o ceartă, iar drept urmare bănuitul ar lovit victima de mai multe ori în regiunea capului, apoi a părăsit locuința.

Autopsia a stabilit că victima a decedat din cauza rănilor suportate. Suspectul, în vârstă de 51 de ani, a fost anterior condamnat de mai multe ori. Actualmente, acesta se află în arest, scrie realitatea.md.

Un tânăr s-a dat drept femeie și a intrat în în discuție online cu un bărbat, pe care uterior l-a șantajat

Un tânăr de 24 de ani, originar din Dondușeni, a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de șantaj.

Acesta, prin intermediul unui cont fals de pe o rețea de socializare, dându-se drept femeie, a intrat în discuție cu un bărbat de 55 de ani. După o săptămână de discuție, suspectul l-a convins pe interlocutor să-i expedieze imagini intime cu el.

Ulterior, l-a amenințat că va face publice pozele dacă nu-i achită 300 de euro.

Atunci suspectul s-a întâlnit cu victima și a primit prima tranșă de 100 de euro.
La sfârșitul lunii noiembrie victima a sesizat polițiștii. Suspectul a fost reținut în flagrant în timp ce primea a doua tranșă.

Pentru fapta comisă el riscă închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă de la 92 500 la 117 500 de lei.

Accident grav în nordul țării! A fost implicat un microbuz cu pasageri

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident grav în preajma satului Gura Căinarului, raionul Florești. Impactul a avut loc în această dimineață în jurul orei 07:00. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de ofițerul de presă a Inspectoratului de Poliție Florești, Ina Banari, scrie realitatea.md.

„Un bărbat, de 63 de ani deplasîndu-se la volanul automobilului de modelul Volkswagen Sharan, pe traseul R13, în preajma satului Gura Căinarului, raionul Florești, preliminar, fără a se asigura, a ieșit la depășirea unui autocamion de mare tonaj, unde în timpul depășirii pe banda opusă de circulație s-a ciocnit frontal cu mijlocul de transport de modelul Mercedes, condus regulamentar, de un bărbat de 64 de ani, care transporta lucrători”, a precizat Banari.

În urma impactului conducătorul Volkswagen Sharan și trei femei de 63, 54 și 41 de ani din microbuz, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceștia au fost transportați de ambulanță la Spitalul Raional Florești.

Ambii șoferi au fost supuși tesrului Drager rezultatul final a fost de  0.00 mg/l.

La moment angajații de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești întreprind toate masurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.

Republica Moldova este țara cu cea mai mică rată de creștere a populației din lume
Articolul anterior
România: 592 cazuri noi de Coronavirus depistate din peste 14 mii de teste, efectuate într-o zi
Articolul următor