Cutremur în România, resimțit în Republica Moldova! La ce oră s-a produs seismul?

Un cutremur cu magnitudinea 4.2 a lovit România noaptea trecută. Seismul, deși slab, s-a resimțit și în Republica Moldova sub forma unui val scurt.

separator

Epicentrul a fost în județul românesc Vaslui.

Cutremurul a avut loc în această noapte, la ora 00:39.

La Bucea a apărut un memorial cu numele locuitorilor care au fost uciși de ocupanți în martie 2022

La Bucea a apărut o instalație în memoria a 501 locuitori a orașului, care au murit în timpul ocupației ruse din martie 2022. Despre memorial a anunțat primarul de Bucea Anatolii Fedoruk. 

„Îi ținem minte pe toți pe nume. La intrarea în parcul orașului am montat o instalație în care am pomenit pe fiecare. Acest lucru nu poate fi uitat și nu poate fi iertat, de aceea continuăm să reamintim lumii despre tribunalul militar”, a scris primarul, pe Telegram, conform Newsmaker.

FOTO La Bucea a apărut un memorial cu numele locuitorilor care au murit în martie 2022

Reuters

FOTO La Bucea a apărut un memorial cu numele locuitorilor care au murit în martie 2022

Reuters

Amintim că la începutul războiului din Ucraina, trupele ruse au invadat Bucea și Irpin. În primăvara anului 2022, acestea au părăsit orașele iar întreaga lume a văzut imagini înfiorătoare cu case distruse și zeci de cadavre pe drumuri.

În martie 2023, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că peste 1400 de persoane, inclusiv 37 de copii, au murit din cauza ocupației ruse în Bucea și regiunea Bucensk.

Armata rusă a bombardat Hersonul. Una din rachete a lovit un bloc de locuințe

Armata rusă a bombardat Hersonul în dimineața zilei de 2 iulie, iar una din rachete a lovit o clădire supraetajată, a anunțat procuratura regiunii. 

„Cel puțin patru persoane au fost rănite”, a comunicat procuratura din Herson, menționând că datele despre numărul victimelor încă se precizează, scrie BBC, conform Newsmaker.

Reprezentanții procuraturii au adăugat că în acest sens au inițiat o urmărire penală.

Ukrainskaea Pravda scrie că sub lovitura rachetei au nimerit inclusiv o farmacie și o unitate de alimentație publică din Herson. Iar un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost rănit.

Premierul ungar Viktor Orban face noi declarații controversate: „Națiunile slabe vor pieri, iar cele puternice vor rămâne. Trebuie să ne pregătim”

Prim-ministrul guvernului Ungariei, Viktor Orban, a făcut noi declarații controversate în timpul unei ceremonii de depunere a jurământului de către noii ofițeri de poliție din Ungaria. Orban a spus că „națiunile slabe vor pieri, iar cele puternice vor rămâne”, referindu-se inclusiv la războiul din Ucraina și spunând că „mii de migranți ne asediază granițele”, conform MTI, scrie digi24.ro.

Viktor Orban: Nu mai dăm bani Ucrainei până când nu va spune unde s-au dus  fondurile anterioare de 70 de miliarde de euro | Digi24

În discursul său, prim-ministrul guvernului Ungariei a spus că „trăim vremuri în care lumea se zguduie din temelii”, iar „nici noi, ungurii, nu facem excepţie”, deoarece „epicentrul cutremurului este chiar lângă noi”. Războiul are loc în vecinătatea Ungariei, în timp ce din sud mii de migranţi “ne asediază frontierele”, a mai spus premierul ungar.

Orban a mai vorbit de „necesitatea unui stat puternic, a unui guvern puternic, a unei economii puternice, a unei armate puternice şi, nu în ultimul rând, a unor organe de ordine publică puternice”.

„Trebuie să ne pregătim şi să ne echipăm”.

Premierul ungar a repetat din nou temele sale favorite, spunând că cei care își asumă responsabilitatea unei vieți de ofițer își asumă și identitatea maghiară.

Potrivit jurământului depus, cei care tocmai au absolvit vor proteja poporul ungar, vor servi pacea şi securitatea naţiunii ungare, se angajează să rămână puternici şi în vremuri dificile, îi vor proteja pe cei slabi şi pe cei căzuţi şi îi vor opri pe toţi cei care ameninţă pacea şi securitatea Ungariei, a mai spus Orban.

Acesta a mai adăugat că, în acest fel, ei s-au angajat să „asigure şi forţă lângă adevărul ungurilor”.

„Ungaria este una dintre cele mai sigure ţări din Europa sau poate chiar cea mai sigură”, a mai susținut premierul ungar.

Se împlinesc 28 de ani de la trecerea în eternitate a artiștilor Doina și Ion Aldea-Teodorovici
Articolul anterior
Cercetători americani: Covid-19 se înmulțește intens în cavitatea bucală, cauzând simptome precum pierderea gustului și uscăciune în gură
Articolul următor