Un bilet de călătorie până la Briceni ar putea costa 230 de lei, dacă vor fi luate în calcul solicitările transportatorilor

De două săptămâni, companiile de transport de călători amenință cu greve dacă nu se adoptă noi tarife. Ultima dată, tariful la bilete a fost majorat în 2012, când creșterea a fost de 33 la sută (de la 0,36 lei pe km la 0,48).

separator
Acum, reprezentanții companiilor cer mai mult, ei spun că tariful ar trebui majorat de la 0,48 lei la 1 lei pe kilometru. În consecință, toate prețurile pentru călătoriile pe distanțe lungi vor fi, de asemenea, mai mult decât duble, relatează portalul diez.md.

Așadar, dacă astăzi trebuie să plătiți 114 lei pentru o călătorie la Briceni, conform tarifului, atunci după revizuirea tarifelor, prețul călătoriei va fi de 237 lei.

Dacă acest lucru se va întâmpla, vom afla în zilele următoare.

Se scumpește apa la Bălți. Noul tarif

Apă mai scumpă la Bălți pentru consumatorii deserviți de Apa-Canal Balti.

Județul unde apa de la robinet este mai curată decât apa de la supermarket  | DCNews

Anunțul a fost făcut astăzi, 17 martie 2023, în ședința publică desfășurată de către Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Astfel, tarifele pentru consumatorii casnici vor fi de 11,23 lei pentru un metru cub, cu 15 bani mai mult decat anterior, iar pentru consumatorii noncasnici – 23,64 lei pentru un metru cub.

VIDEO! Maia Sandu, sosită neanunțat în Parlament: ”Nici un stat nu poate dicta Moldovei ce și cum să facă”

Președinta Maia Sandu a venit, neanunțat, în Parlament și ține un discurs la tribuna Parlamentului, scrie stiri.md.

”În 2030, Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene! Întreb deputații care au plecat din această sală care nu susțin aderarea țării noastre la UE: Ce ideologie susțineți? Nu mai vrem ca moldovenii să fugă în UE, vrem ca UE să fie la noi acasă!

Țineți minte, cei care au furat cetățenii nu au cum să le dorească binele! Opriți dezbinarea! Fac apel către toate forțele politice să pună aderarea Moldovei la UE deasupra intereselor proprii.

Opțiunea și cu unii, și cu alții nu ne-a dus nicăieri. Unii politicieni au mințit alegătorii, alții continuă și acum să mintă, pentru că nici una dintre acestea nu reprezintă calea Moldovei. 

Noi nu mai vrem ca moldovenii să fugă în UE, noi vrem ca UE să fie la noi acasă – aceasta e unica șansă ca moldovenii să aibă o viață bună, acasă.

Oare voi nu vreți ca copiii Moldovei să trăiască ca în UE sau vreți ca copiii voștri să fie aruncați în închisoare pentru că scriu o postare critică la adresa conducerii țării, așa cum se întâmplă în Rusia?!

Oare voi nu vreți ca moldovenii să aibă libertatea de a construi țara așa cum vor și nimeni să nu se amestece în treburile interne ale țării noastre?

UE este unica noastră șansă de a construi o țară în care doar cetățenii ei au dreptul să-și decidă soarta”, a declarat Maia Sandu.

Percheziții CNA la Termoelectrica. Doi angajați ai companiei, cercetați pentru acte de corupție

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție au descins astăzi cu percheziții la șeful Serviciului audit și securitate internă a SA „Termoelectrica” și un inspector al aceleiași subdiviziuni. Cei doi sunt documentați de CNA într-un dosar penal pornit pentru corupere activă și pasivă.

MOLDPRES News Agency - Termoelectrica activează în regim normal

Potrivit materialelor cauzei, șeful Serviciului audit și securitate internă a societății comerciale Termoelectrica, care ar fi acționat în interes material și de comun acord cu un inspector din cadrul aceleiași subdiviziuni, ar fi pretins și primit de la persoana juridică, supusă auditului, mijloace bănești ce nu li se cuvin în mărime de 30 000 dolari. În schimbul banilor, cei doi angajați ai Termoelectrica ar fi negociat cu agentul economic nereflectarea în raportul de audit a abaterilor și încălcărilor admise de către acesta la executarea contractului, manifestate prin executarea parțială a clauzelor acestuia și încasarea în cuantum deplin a prețului convenit pentru executarea contractului.

Astfel, în scopul acumulării probelor materiale, au fost autorizate și desfășurate percheziții la domiciliile și în birourile de serviciu ale bănuiților.

Ambele persoane sunt cercetate, în prezent, în stare de libertate.

Moldoveanca Cristina Surdu și arhitectul italian Luca Corradi au sărbătorit un an de căsnicie! 10 lucruri curioase despre nunta bloggeriței
Articolul anterior
Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează: moldovenii consumă de două ori mai multă sare decât norma recomandată
Articolul următor