Dan Negru este cel mai bogat prezentator TV, dar și-a dat copiii la o școală obișnuită

Luni, copiii din România au revenit la școală, iar rețelele de socializare au fost pline cu fotografii inclusiv ale vedetelor care și-au însoțit picii în bănci. Majoritatea acestora și-au dus odraselele la școli sau grădinițe private, unde plătesc bani grei pentru educația ”mai specială” de acolo. Jurnaliștii au remarcat faptul că Dan Negru, unul dintre cei mai bogați prezentatori de televiziune a ales pentru cei doi copii ai săi o școală de cartier și au încercat să afle de ce a făcut asta, dar și despre diferențele dintre învățământul privat și cel de stat.

România e ticsită de părinți de bani gata, cu bani făcuți ușor și care nu dau doi bani pe educație”

Dan și-a amintit cu nostalgie și de anii copilăriei, când mânca școală pe pâine, iar părinții îl ”taxau” pentru micile obrăznicii: ”Mai primeam câte o scaltoagă!”.

”Un profesor bun îți poate schimba viața”

Dan Negru a vorbit într-un interviu despre diferențele dintre învățământul privat și cel de stat și motivează de ce a ales cea de a doua variantă, pentru copiii lui, Daria, elevă în clasa a-V-a, și Bogdan, elev în clasa a-lV-a: ”Școala de stat pare că-i dă unui copil mai mulți anticorpi pentru viitorul în România, dar cel mai important în decizia noastră au contat învățătorii și profesorii. Un profesor bun îți poate schimba viața”.

Ce spune despre importanța purtării uniformei școlare: ” Eu cred că uniforma uniformizează și estompează din frustrări”

La întrebarea dacă e bine sau nu ca micii școlari să mai poarte clasica uniformă, Dan este de părere că această ținută îi învață pe copii că ”haina nu face pe om” și, astfel, se pot concentra mai mult pe alte lucruri importante în viață:

”Eu cred că uniforma uniformizează și estompează din frustrări. România e ticsită de părinți de bani gata, cu bani făcuți ușor și care nu dau doi bani pe educație, crescându-și copiii în spiritul aroganței, îmbrăcându-i scump și de fiță. Uniforma te face să nu pui accent pe ambalaj. Degeaba îi învățăm pe copii la școală proverbe, precum „nu haina îl face pe om”, dacă nu le și arătăm asta”.

Nu ar vrea ca fiica și fiul lui să devină tot vedete tv: ” Îmi doresc o meserie departe de ecrane media”

Dan Negru susține că nu ar vrea ca fiica și fiul lui să îi calce pe urme, adică să viseze la o carieră în televiziune, pentru că nu totul este roz și poleit cu aur, așa cum pare de la distanță:

”Este prea devreme ca să-și găsească drumul în viață, dar eu îmi doresc o meserie departe de ecrane media și am noroc că deocamdată nu sunt pasionați de asta”, a mai mărturisit Dan Negru pentru Ego.ro.

Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori

Din 17 aprilie, Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori. După ce, în luna aprilie 2021, a fost dat startul celei de a doua etape de restaurare a fortăreței medievale, în ultimii doi ani, Cetatea a fost periodic închisă pentru lucrările care s-au efectuat în interior și exterior, scrie agrotv.md.

Potrivit responsabililor, au fost curățate zidurile cetății pe exterior și interior, s-a făcut hidroizolarea pasajului superior, au fost restaurate trei bolți și s-a conservat ceea a fost scos la evidență în ultimul sezon arheologic – gura de lup de la intrarea Cetății Soroca. A fost instalat și un ascensor într-unul din turnurile cetății pentru persoanele cu dizabilități.

A doua etapă a proiectului de restaurare a costat un milion și 600 de mii de euro. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană. Prima etapă a proiectului s-a încheiat în 2015.

Dansatorii din Moldova, locul I la Campionatele Europene de Dans Sportiv

În perioada 13-14 aprilie, Federația Dansului Sportiv din Moldova a desfășurat doua Campionate Europene la Dans Sportiv. Este vorba despre Campionatul European Adult Standard la care au participat 56 de perechi de sportivi din 29 țări și Campionatul European de până la 21 ani la care au participat 26 de perechi de sportivi din 18 țări, scrie goodnews.md.

Potrivit Federației Dansului Sportiv din Moldova, la ambele campionate, dansatorii din R. Moldova au câștigat locul I.

De asemenea, în această perioadă, Federația a organizat opt competiții de rating mondial  WDSF Open. Este vorba despre:

  • WDSF Open Under 21 Standard la care au participat 18 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I și III;
  • WDSF Open Under 21 Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul III și IV;
  • WDSF Open Youth Standard la care au participat 36 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul IV și V;
  • WDSF Open Youth Latin la care au participat 45 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior II Standard la care au participat 32 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul II, III și IV;
  • WDSF Open Junior II Latin  la care au participat 33 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior I Standard  la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, III și V;
  • WDSFOpen Junior I Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, II și V.

Încă un proiect frumos la Măgdăcești! În sat au fost instalate bănci de relaxare pentru oameni

Locuri de relaxare pentru locuitorii din Măgdăcești, raionul Criuleni! 30 de bănci noi au fost instalate de-a lungul principalelor alei din sat, anunță primarul localității Liuba Cojocaru.

”Această inițiativă este dedicată în special persoanelor în etate, persoanelor cu mobilitate redusă, dar și pentru toți locuitorii care simt necesitatea să se odihnească în drumul lor către casă, serviciu, biserică și alte instituții.

Pentru a menține curățenia și ordinea, ne pregătim să instalăm alături și urne de gunoi.

Stimați locuitori, vă invităm să vă bucurați de noile amenajări, de asemenea, să lucrăm împreună pentru a menține spațiul curat și primitor pentru toată lumea.”, mai spune primarul de Măgdăcești.

Măgdăcești este unul dintre cele mai moderne sate din țară.

Este un sat cu tradiții, oamenii frumoși, infrastructură dezvoltată și cu un viitor care inspiră încredere. Este una din puținele localități din Republica Moldova care a reușit să se ridice din ruinele anilor 90 și să se dezvolte uimitor.

Vă invităm să urmăriți un VIDEO inedit despre satul Măgdăcești de ieri și de astăzi. Astfel ar trebui să arate toate satele din țară!

Un mire și-a dat de gol mireasa, în fața invitaților, că l-a înșelat. Le-a arătat pe un proiector imagini din dormitor
Articolul anterior
Ce să-i scrii după prima întâlnire. Mesajul potrivit pentru a-l trimite partenerului
Articolul următor