Danemarca îi așteaptă pe muncitorii români cu brațele deschise. Salariile ajung și la 5.000 de euro

Danemarca îi primește cu brațele deschise pe muncitorii români, pentru că are nevoie de forță de muncă în toate domeniile, în construcții, ferme de creștere a animalelor sau la curățenie.

Bogdan este angajat la o firmă de construcții din Danemarca, o locuință din centrul capitalei Copenhaga. În medie, salariile pornesc de la 2.500 de euro pe lună. ,, Salariul destul de mulțumitor, echipament în prima zi, nu prea sunt patronii să pună presiuni, se vorbestșe frumos cu muncitorii, în mare parte este ok”.

Și Irina s-a stabilit în Danemarca împreună cu familia. Lucrează cu soțul ei în domeniul curățeniei, unde salariile încep de la 3.000 de euro, dar pot ajunge până la 5.000 de euro.

Irina, muncitor în curățenie în Danemarca: ”Salariile sunt mult mai mari decât în România, se vede diferența foarte mult și suntem foarte fericiți. Copiii merg aici la școală, la grădiniță. Pentru școală nu plătim caiete, nu plătim cărți, absolut nimic, decât penarul și ghiozdanul, doar atât”.

În medie, spun asociațiile de români din Danemarca, aproximativ 5.000 de români ajung anual în regat și 80 % se stabilesc acolo. În ultima perioadă, mulți au plecat din Marea Britanie, speriați de Brexit.

De la începutul anului, Regatul Unit a impus vize, iar muncitorii trebuie să demonstreze că au oferte de lucru, salariu corespunzător și cunosc limba engleză. Or, mulți români lucrează acolo la negru.

Transferurile de bani din Danemarca în România s-au dublat în ultima lună

Mai bine de 40 % dintre românii ajunși în regat lucrează în ferme, 30 % în curățenie, în special în hoteluri. Pe alții îi găsim în distribuție de ziare sau în construcții, mai ales că Danemarca a început lucrările de construcție la cel mai lung tunel submarin rutier și feroviar din lume, la granița cu Germania.

sursa: www.stirileprotv.ro

Cea de-a zecea simfonie a lui Beethoven, finalizată după 200 de ani cu ajutorul Inteligenţei artificiale
Articolul anterior
Adela Popescu și soțul ei, atac de panică în avion. Cuplul nu a mai ajuns la Roma
Articolul următor
Alte articole interesante