Darius Mabda, câștigătorul „Românii au talent”, a uimit America. Ce i-au spus Simon Cowell și Heidi Klum pe scena de la „America’s Got Talent”

Încă un român uimește America! Darius Mabda, câștigătorul „Românii au talent” sezonul 12, „a stins lumina” la „America’s Got Talent”, acolo unde a ajuns cu ajutorul profesoarei lui de dans, Oana Ioniță. Darius i-a lăsat muți de uimire pe cei din juriu, reușind să-l impresioneze până și pe durul Simon Cowell, inventatorul formatului “Got Talent”.

Darius Mabda, câștigătorul "Românii au talent", a uimit America. Ce i-au spus Simon Cowell și Heidi Klum pe scena de la "America's Got Talent"

Darius Mabda, puștiul de 14 din Oradea, care a câștigat sezonul 12 „Românii au talent” (PRO TV), trăiește clipe unice, după ce a reușit să treacă în etapa următoare la „America’s Got Talent: All Stars”, anunță protv.ro. Vestea a fost dată, pe Facebook, și de Oana Ioniță, fosta bebelușă de la „Cronica Cârcotașilor”, care la un moment dat i-a fost profesoară de dans. Darius a impresionat trei vedete de talie mondială, mai exact pe jurații Simon Cowell, Heidi Klum și Howie Mandel.

Darius Mabda, câștigătorul „Românii au talent”, a uimit America

„Pe 15 octombrie, după ce m-am operat la menisc de 2 săptămâni, am plecat la Los Angeles împreună cu Darius Mabda, pentru a filma la America’s Got Talent.

Pregătirile au durat cam 2 luni, de la acte și birocrație, la aranjarea coregrafiei și muzicii. Pentru că mi-am dorit foarte mult ca Darius să danseze pe cea mai importantă scenă de televiziune din lume, am făcut tot posibilul să reușim să ajungem în America.

A fost o experiență pe care am trăit-o la maxim! Am văzut locurile unde s-a filmat Singfield, emisiuni și seriale de televiziune importante și am fost primiți cu brațele deschise în sânul televiziunii americane. Aici puteți vedea rezultatele muncii noastre și a unei experiențe excepționale!”, a anunțat Oana Ioniță pe pagina ei de Facebook.

darius-mabda-4

Sunt foarte emoționat pentru că sunt pentru prima dată în America și era visul meu să fiu aici. Mă numesc Darius, am 14 ani, sunt din România și dansez. Sunt foarte emoționat pentru că aici e cea mai mare scenă din lume. M-am uitat la America are talent de când eram mic”, a spus Darius, plângând, pe scena de la „America’s Got Talent: All Stars”. Însă atunci când muzica a pornit, spectatorii și jurații au amuțit. Darius plutea, pe scenă.

Darius i-a impresionat pe membrii juriului cu un moment de dans sportiv și balet, pe melodia „In my blood”, a lui Shawn Mendes. A trecut, fără probleme, în etapa următoare.

„Ești o combinație între Nadia Comăneci și Mihail Barîșnikov. Ești un dansator extraordinar, ești un acrobat și un atlet. Ai unul dintre cele mai extraordinare talente din lume și cred că fanii sunt încântați de ceea ce au văzut”, a spus Howie Mandel.

„Erai foarte emoționat, a început prestația ta și aveam impresia că am mai văzut asta înainte. Dar apoi… totul s-a schimbat. Am foarte mult respect pentru tine”, a spus și Simon Cowell.

„Ești incredibil. A fost absolut minunat. Ne-ai tăiat răsuflarea când ne uitam la tine. Nu e de mirare că ai câștigat”, a adăugat Heidi Klum.

La „America’s Got Talent: All Stars” participă câștigători și finaliști din cadrul tuturor concursurilor ce fac parte din franciza „America’s Got Talent”. Potrivit regulamentului, juraţii, în frunte cu creatorul francizei Simon Cowell, pot doar să îşi exprime părerea cu privire la momentul artistic, publicul şi telespectatorii fiind cei care stabilesc cine merge în etapa următoare prin voturi transmise prin SMS, mai scrie protv.ro.

Primii copii ucraineni au reușit să se întoarcă acasă din captivitatea rusă! Ce pedepse au îndurat pentru că au strigat „Slava Ucrainei”. Imagini emoționante

Ucraina a organizat întoarcerea acasă a 17 copii pe care Federația Rusă i-a deportat de pe teritoriul regiunilor Herson și Harkov în timpul ocupație, anunță agențiile de presă, care citează o declarație de presă făcută de organizația caritabilă Salvați Ucraina.

Copii/Captură video

Potrivit sursei citate, voluntarii au reușit să găsească copiii pe care rușii, după deportarea din Ucraina, i-au transportat pe teritoriul Federației Ruse și pe care au refuzat să-i returneze părinților, relatează Ziare.com.

Copiii au declarat reporterilor că în Rusia au fost amenințați cu trimiterea în internatul din Pskov, li s-a spus că părinții i-au abandonat, au fost bătuți cu tije de metal și au fost izolați pentru că au strigat „Slava Ucraina”.

Invadatorii le-au mai spus copiilor că eliberarea Hersonului „nu este adevărată” și că vor rămâne pentru totdeauna „copii ai Rusiei”.

Operațiunea de întoarcere a copiilor a fost însoțită de o logistică complexă sub pericolul amenințărilor constante din partea Federației Ruse.

Ei au putut să se reîntâlnească cu părinții lor cu o zi înainte, pe 22 martie, mai arată sursa citată. Video:

Noi locuințe sociale în Moldova. Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei oferă 27 de milioane de euro

Pentru construcția locuințelor sociale noi în R. Moldova, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va oferi 27 mln. de euro. Dintre aceștia, 20 mln. de euro vor fi sub formă de împrumut pentru faza III a Proiectului de construcție, iar restul vor fi oferiți sub formă de granturi.

Câte locuințe sociale au fost construite în țară anul trecut - Stiri.md

Este vorba despre un grant de 1 mln. de euro din Fondul Verde de Investiții Sociale, precum și un grant de 6 mln. de euro din Fondul E5P pentru măsurile de eficiență energetică.

Costul total al proiectului este de 34 mln. de euro. Diferența de bani, de 7 mln. de euro, va fi acoperită de către autoritățile publice locale care vor aplica la proiect. Contribuția va fi formată din valoarea construcțiilor existente nefinalizate sau abandonate, valoarea terenului și documentația tehnică de proiect.

În baza proiectului vor fi construite 455 locuințe sociale în 12 localități ale Republicii Moldova, care vor asigura cca 1600 beneficiari, renovarea/modernizarea căminelor studențești în 4 localități, care ar asigura cca 750 beneficiari și construcția caselor pentru bătrâni în 16 localități, care ar asigura cca 750 de beneficiari.

Potrivit Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale proiectul prevede asigurarea cu locuințe sociale pentru diverse categorii de populație, construirea și reabilitarea caselor pentru bătrâni și căminele studențești, cu înlocuirea întregii anvelope a clădirilor, astfel, ca să fie reduse din costurile la încălzire, aplicând conceptul de eficiență energetică pentru clădiri. 

De asemenea, vor fi evaluate construcțiile publice existente și nefolosite din toată țara, în vederea renovării lor pentru a fi oferite familiilor cu venituri mici, familiilor tinere, specialiștilor care contribuie la dezvoltarea comunităților locale.

Obiectivele proiectului de construcție a locuințelor sociale sunt:

  • Suportul persoanelor cu venituri mici în asigurarea cu spațiu locativ;
  • Suportul persoanelor în vârstă și a celor cu dizabilități pentru asigurarea cu locuri în aziluri specializate;
  • Asigurarea studenților cu locuri în cămine modernizate;
  • Atragerea funcționarilor din cadrul sistemului bugetar al Republicii Moldova și reducerea fluctuației de cadre în rândurile angajaților publici în zonele rurale, prin oferirea de locuințe la locul angajării;
  • Îmbunătățirea calității vieții persoanelor social vulnerabile;
  • Dezvoltarea regiunilor prin atragerea și reținerea funcționarilor publici în urbele mici și localitățile rurale ale Republicii Moldova;
  • Creșterea eficienței energetice în imobilele publice, ceea ce va duce la reducerea poluării mediului și la scăderea cheltuielilor.

Proiectul vizează atragerea și menținerea specialiștilor din domeniul educației, sănătății, protecției sociale și administrației publice în mediul rural pentru a asigura furnizarea în continuare a unor astfel de servicii și astfel să contribuie la creșterea calității vieții pentru cetățeni, prin oferirea acestora la prețuri accesibile în locațiune.

Președintele Finlandei a semnat legea privind aderarea țării sale la NATO

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto a semnat joi legea privind aderarea ţării sale la NATO, transmite Agerpres.

Finlanda intenţionează să construiască un gard la graniţa cu Rusia -  Stiri.md

Legislaţia care încorporează tratatul fondator al NATO a fost adoptată de parlamentul de la Helsinki la 1 martie cu o largă majoritate.

Sauli Niinisto anunţase după acel vot că doreşte să promulge legea înaintea alegerilor parlamentare din ţara sa, prevăzute pentru 2 aprilie.

Finlanda încă aşteaptă ca Turcia şi Ungaria să ratifice cererea sa de aderare la NATO. Toate celelalte 28 de ţări membre ale organizaţiei au aprobat deja intrarea Finlandei în Alianţă.

Ungaria intenţionează să ratifice aderarea Finlandei la 27 martie, în timp ce Turcia a anunţat că o va aproba în curând.

La scurt timp după Summitul de la Madrid din 28-30 iunie 2022, Suedia şi Finlanda au ajuns la un acord cu Ankara. Cele două ţări nordice şi-au exprimat sprijinul pentru Turcia în combaterea ameninţărilor la adresa securităţii sale naţionale şi au promis că vor facilita expulzarea suspecţilor urmăriţi de autorităţile turce.

Ulterior, Turcia le-a prezentat celor două ţări nordice cereri de extrădare pentru 33 de persoane, majoritatea considerate ”terorişti” de către Ankara. Extrădările militanţilor kurzi sau ale personalităţilor ostile regimului turc refugiate în Suedia constituie aspectul cel mai delicat al cererilor formulate de Turcia.

Decizia Suediei de a autoriza în luna ianuarie o manifestaţie în faţa ambasadei Turciei la Stockholm, în cursul căreia a fost ars un exemplar din Coran, a cauzat o reacţie dură din partea Ankarei, care practic a suspendat ratificarea aderării celor două ţări la NATO.

În urma începerii invaziei ruse în Ucraina în februarie anul trecut, Suedia şi Finlanda – ce are o frontieră terestră cu Rusia cu o lungime de 1.340 de kilometri – au prezentat o candidatură comună pentru a deveni membre ale Alianţei Nord-Atlantice, abandonând deceniile de nealiniere militară.

Doi șoferi români de autocar, trimiși să se culce, după un control pe autostradă din Germania. 42 de pasageri i-au așteptat să se odihnească
Articolul anterior
Doi soți români și cei cinci copii ai lor trăiesc la -50 de grade în îndepărtata Siberie: ,,Niciodată în toţi aceşti ani nu a fost oficial atât de frig în Ulan-Ude”
Articolul următor