Datoria de 100 de lei, neachitată fiscului, nu se mai consideră restanță

La ședința de ieri a Guvernului s-a decis că suma neachitată a obligațiilor fiscale, în cuantum de până la 100 de lei inclusiv, nu se va considera restanță față de bugetul public național, în cazul luării la evidență fiscală a conturilor bancare și a conturilor de plăți, scrie observatorul.md.

Potrivit Ministerului Finanțelor, modificările aprobate au ca scop prevenirea cazurilor de refuz al Serviciului Fiscal de Stat la înregistrarea în calitate de contribuabil și luarea la evidență fiscală a contului bancar și/sau de plăți, în cazul existenței restanței fiscale de până la 100 de lei, inclusiv.

Atac armat la școala din Ijevsk, Rusia: 15 morți și 24 de răniți. Putin: ,,E un act inuman”

Numărul morților în urma atacului armat la o școală din Ijevsk, produs azi dimineață, a crescut la 15, printre care 11 copii, scrie RIA Novosti.

”În urma crimei comise au avut de suferit 39 de oameni, dintre ei 15 morți, inclusiv 11 copii și patru maturi. 24 de oameni au fost răniți. Printre ei se numără 22 copii și doi maturi” a declarat Comitetul de anchetă rus.

Putin a condamnat atacul, pe care l-a numit un act inuman. ”Preşedintele regretă profund decesul persoanelor şi copiilor în această şcoală unde a avut loc un atentat terorist”, a menționat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov într-o conferinţă de presă.

Atacul a avut loc în orașul Ijevsk, iar forțele de ordine și ambulanțele au ajuns la locul faptei.

Atacul a avut loc la școala cu numărul 88, în care se aflau în jur de 1000 de elevi și 80 de profesori.

Printre victime se numără elevi și un agent de securitate.

Școala se află în centrul orașului Ijevsk, de aproximativ 650 000 de locuitori, și este în apropiere de clădirile guvernamentale.

Conform primelor informații, atacatorul s-a sinucis. Nu există detalii cu privire la posibilul motiv al sângerosului atac. Pe rețelele sociale au apărut informații conform cărora atacatorul ar fi fost un soldat mobilizat care nu voia să meargă la război în Ucraina.

sursa

Un spectacol în memoria artistei Lidia Bejenaru va avea loc, marți, la Palatul Național

La Palatul Național ”Nicolae Sulac” din capitală va avea loc mâine, la ora 18.00, spectacolul cu genericul ”M-a cuprins un dor…”, in memoriam Lidia Bejenaru.

Decorată post-mortem: Artista Lidia Bejenaru-Botgros va deveni cetățean de  onoare al raionului Sîngerei | Unica.md

Pe scenă va evolua Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, alături de invitații săi: Gheorghe Zamfir, Irina Loghin, Cristian Pomohaci, Mioara Velicu, Ionuț Fulea, Viorica Macovei, Nicușor Iordan, Valentina Cojocaru, Nicolae Glib, Ioana Căpraru, Mihai Ciobanu, Nicolae Ciubotaru, Ion Paladi, Lilia Roșca, Tatiana Jacot, Mihaela Tabură, Mariana Dobzeu, Cristian și Corneliu Botgros.

La Chișinău urmează să ajungă mai multe autobuze și troleibuze clasice și articulate

Până la sfârșitul acestui an, dar și la începutul anului viitor la Chișinău urmează să ajungă mai multe troleibuze clasice și articulate. Și Parcul Urban de Autobuze planifică achiziția mai multor unități de transport, scrie IPN.

Șeful Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi, a declarat luni la ședința operativă de la Primăria capitalei că a fost semnat un contract cu o companie de transport public din Elveția pentru procurarea a zece troleibuze articulate de model Solaris. Municipalitatea a achitat în avans 20% din valoarea contractului. Termenul de livrare este decembrie-ianuarie.

De asemenea, a fost semnat un contract cu o companie de transport public din Salzburg, Austria, pentru procurarea a trei troleibuze articulate, după care în perioada ianuarie februarie vor mai fi livrate ale zece unități de transport.

Este preconizată și participarea la licitația din orașul Riga, Letonia, aproximativ în luna octombrie, pentru procurarea a 25 de troleibuze clasice și 18 troleibuze articulate. Valoarea estimativă constituie 25 de milioane de lei”.

Potrivit datelor RTEC, în primele nouă luni ale anului, cu troleibuzele au fost transportați peste 101 milioane de călători.

Nu vă uitați umbrelele acasă! Toamna își intră în drepturi și vine cu vreme răcoroasă și ploi
Articolul anterior
Abordare unică în tratarea cancerului la Cluj. Premieră în România şi Europa de Est
Articolul următor