De 24 de ani, locuitorii unui bloc din capitală urcă și coboară zilnic nouă etaje

Locuitorii unui bloc de pe strada Cuza Vodă din sectorul Botanica al capitalei, urcă zilnic până la etajul nouă, pe scări, deja de 24 de ani. Tot de atâțea ani este defectat ascensorul.

Preşedintele asociaţiei locatarilor susţine că s-a adresat de mai multe ori la autorităţi, dar în zadar. Contactat de Moldova 1, directorul „LiftService” afirmă că municipalitatea nu are bani pentru instalarea unui nou lift, transmite Mesager.

Pentru cei tineri nu e grav, au de suferit însă bătrânii și mamele cu copii.

,,Locuiesc pe Cuza Vodă 8 din 1983. Casa era nouă şi lucra ascensorul, dar de acum 24 de ani nu mai lucrează. S-a stricat şi ne-am adresat la Primărie şi nimeni nu a soluţionat problema noastră. Acum suntem toţi în vârstă, avem copii, nepoţi, care locuiesc cu noi”, a declarat o locătară.

Preşedintele asociaţiei locatarilor susţine că s-a adresat de mai multe ori la autorităţile municipale, dar fără niciun rezultat. „Pentru neachitare s-a oprit liftul şi de atunci de câte ori am apelat la „LiftService”, la Primărie, veneau cu o comisie şi răspunsul: bani anul acesta nu sunt preconizaţi”, menţionează președintele asociației.

Contactat de Moldova 1, directorul întreprinderii „LiftService”, Ion Stanciu, strânge din umeri şi spune că municipalitatea nu are bani să pună în funcţiune ascensoarele care nu au lucrat mai bine de 20 de ani. 

Totuşi, Stanciu a îndemnat locatarii blocului să scrie o cerere comună fie la „LiftService”, fie la Consiliul Municipal Chişinău.

„Termenul de exploatare a ascensorului este prevăzut şi în legislaţie şi în documentele de la uzină – este 25 de ani. Noi avem la ziua de astăzi 740 de lifturi cu vârstă mai mult de 40 de ani. 

Noi punem lifturile celea care stau de ani de zile şi noi tot vrem să le punem în funcţie, este foarte costisitor. Ele dacă stau 20 de ani, utilajul este deteriorat, furat”, a spus pentru Moldova 1 şeful întreprinderii „LiftService”, Ion Stanciu.

În anul 2021, Consiliul Municipal Chişinău a alocat 25 de milioane de lei pentru reparaţia lifturilor din capitală.

Cruzime fără margini. Momentul în care minora este bătută, fără milă, cu pumnii și picioarele de către alte patru adolescente
Articolul anterior
Olga Buzova a debutat în actorie. Costul biletului pentru spectacol a ajuns la 1.730 euro
Articolul următor
Alte articole interesante