De astăzi, în Israel nu mai există nici un fel de restricții. Viața a revenit la normal

Pas cu pas, Israelul a reușit să învingă pandemia. Au eliminat de astăzi toate restricțiile și s-au întors la o viață normală. Distanțarea fizică, acei 1,5-2 metri impuși pentru siguranță, restricțiile privind deplasările, numărul de persoane care au voie să participe la un eveniment ținut în aer liber sau în interior și chiar certificatul verde care demonstra imunizarea cu două doze de vaccin sau trecerea prin boală sunt istorie în Israel.

De astăzi, toate aceste măsuri au fost ridicate de autorități pentru că cifrele arată că ”Țara Sfântă” a depășit nu numai perioada critică, ci a intrat într-o zonă a normalității.

Masca medicinală e încă obligatorie la interior. Asta pentru doar vreo două săptămâni când, la rându-i, va ajunge la cutia cu vechituri a pandemiei, spun autoritățile locale.

”Nu mai există învățământ on-line, totul e față în față”

”În toată țara mai sunt doar cel mult 30 de cazuri active pe zi. Au fost zile în care nu s-a înregistrat nici o îmbolnăvire. În spitale mai sunt câțiva pacienți la oxigen, dar sunt cazuri vechi și e vorba doar de persoane nevaccinate.

Au fost închise 22 de spitale Covid pentru că nu mai sunt pacienți infectați cu coronavirus. În condițiile acestea, de astăzi în Israel s-a deschis totul: restaurante, hoteluri baruri, locuri publice.

Nu se mai face diferența între vaccinați și nevaccinați pentru că s-a ajuns la un grad mare de imunizare.

Copiii, cei de grădiniță, elevii și studenții, s-au întors la ore. Nu mai există învățământ on-line. Israelul a revenit la viața normală de dinainte de pandemie.

Singura mare grijă a autorităților de la Ierusalim este cum să păstreze acest dar pe care și l-au făcut în ceva mai bine de un an de luptă cu pandemia, în care populația a trecut peste carantine extrem de restrictive. Adică să țină totul sub control, să nu apară noi focare. Mai ales de îmbolnăviri cu tulpini modificate. De aceea, la toate porțile de intrare în țară – aeriene, rutiere sau navale -, se fac controale sanitare extrem de riguroase. Turiștii sunt reverificați prin testare chiar dacă în vamă prezintă dovada vaccinarii sau a efectuării testelor COVID-19.

sursa

Studiu revoluționar: Covid-19 poate forma celule care „produc anticorpi pentru tot restul vieții”
Articolul anterior
Cum arătau în copilărie Lenuța Gheorghiță, Dianna Rotaru, Olia Tira și alte vedete de la noi?
Articolul următor
Alte articole interesante