De câteva zile, în Viena circulă autobuze electrice fără șofer

Autoritățile locale din Viena au scos în circulație mai multe autobuze electrice, fără șofer. După ce au fost testate cu succes la începutul acestei luni, autobuzele autonome deservesc deja locuitorii celui mai modern cartier al capitalei austriece.

separator
Directorul Rețelei de Transport public din Viena, Günter Steinbauer, a explicat că aceste noi autobuze pot schimba traficul în oraşe pentru totdeauna și a precizat că este determinat să transforme total transportul public al orașului.

În prezent, mini-autobuzele autonome merg cu 12 kilometri pe oră, și au 10 stații. Un vehicul poate transporta până la 10 persoane. Într-o primă fază, în fiecare mașină va exista și un operator, pentru a monitoriza orice mișcare. În cazul sesizării unor probleme, șoferul va putea prelua comanda, autobuzul urmând să fie condus manual.

Aceste vehicule de ultimă generație sunt fabricate la NAVYA, o companie franceză specializată în vehicule autonome de toate tipurile. Cu doar un an în urmă, în iulie 2018, NAVYA a reușit să se finanțeze cu 38 de milioane de Euro printr-o ofertă publică lansată pe bursa pan-europeană Euronext Paris, iar o lună mai târziu, a mai primit 30 de milioane de la Banca Europeană de Investiții (BEI).

În acest moment, vehiculele autonome ale NAVYA se află în circulația în Statele Unite ale Americii, în centrul orașului Las Vegas, în Singapore, în Norvegia la Oslo, iar acum și ăn Viena, Austria, scrie constanta.ro.

Familia Baitoi din Chișinău a câștigat marea finală a sezonului special ,,Chefi la cuțite”! Video
Articolul anterior
În Europa vine un val de căldură de +40 de grade Celsius. Se scurtează orele de curs în școli
Articolul următor
Alte articole interesante