De ce atacurile ruşilor ucid atât de mulţi civili. General ucrainean: „Rusia foloseşte rachete din rezerva sovietică” fără grad de precizie

Generalul ucrainean Oleksii Hromov susţine că Rusia foloseşte rachete cu precizie scăzută din vechile stocuri sovietice pentru mai mult de 50% din loviturile sale în Ucraina, care sunt mai puţin precise.

Atacurile cu rachetă ale ruşilor au ucis în ultimele zile un civil dintr-un bloc de apartamente din Kiev şi cel puţin alţi 18 într-un centru comercial din centrul oraşului Kremenciuk, asta în condiţiile în care Rusia neagă că a vizat civili şi spune că loveşte doar infrastructura militară.

Generalul de brigadă Oleksii Hromov a declarat într-o conferinţă de presă joi că Rusia încearcă să lovească infrastructura militară, dar că folosirea vechilor rachete sovietice, care sunt mai puţin precise, duce la pierderi semnificative de vieţi civili, relatează Reuters, citat de hotnews.ro.

Părerea acestuia este total contrară faţă de cea a politicienilor ucraineni care acuză Rusia că a lovit în mod deliberat civili pentru a semăna panică.

„Ţintele inamicului rămân facilităţi militare, infrastructură şi industrie critice, reţele de transport. În acelaşi timp, populaţia civilă suferă pierderi semnificative din cauza loviturilor (prea puţin precise)”, a spus Hromov.

„Pentru a efectua lovituri cu rachete, inamicul în mai mult de 50% (din cazuri) foloseşte rachete din rezerva sovietică, care nu sunt suficient de precise. Drept urmare, clădirile civile sunt lovite”.

Hromov a spus că 202 de rachete au fost lansate asupra Ucrainei în a doua jumătate a lunii iunie, o creştere cu 120 faţă de prima jumătate a lunii, estimând că 68 de locuri civile au fost lovite în a doua jumătate a acestei luni.

Ministerul britanic al Apărării a spus în evaluarea de miercuri că există o posibilitate reală ca racheta care a lovit mall-ul din Kremenciuk să fi fost destinată unei ţinte din apropiere.

„Inexactitatea Rusiei în desfăşurarea loviturilor cu rază lungă de acţiune a dus anterior la incidente cu victime civile în masă, inclusiv în gara Kramatorsk la 9 aprilie 2022″, a precizat ministerul apărării din Marea Britanie în informare recentă a serviciilor de informaţii.

Potrivit Ukrainska Pravda, ruşii scot armele şi echipamentele militare din depozitele din cele mai îndepărtate regiuni ale Rusiei, cum ar fi regiunea Kaliningrad şi insula Sahalin.

Experiţii militari occidentali spun că consumul unor cantităţi mari de muniţie, în special de obuze, care sunt trase într-un ritm pe care aproape nicio armata din lume nu l-ar putea susţină mult timp.

Premierul britanic Boris Johnson, invocând evaluări ale serviciilor de informaţii, a indicat săptămâna trecută că Rusia va putea continua să lupte doar pentru „următoarele luni”. După aceea, „Rusia ar putea ajunge într-un punct în care nu mai există un progres notabil, deoarece şi-a epuizat resursele”, a declarat el pentru ziarul german Süddeutsche Zeitung într-un interviu.

Ruşii au transferat în regiunea Herson un grup de aproximativ 30 de tancuri T-62 vechi de cincizeci de ani.

La 26 mai, au existat rapoarte că în regiunea Zaporojie ocupanţii au staţionat grupul de tancuri T-62 învechite în Melitopol.

Potrivit informaţiilor britanice, faptul că Rusia transferă astfel de tancuri vechi pe fronturi poate fi un semn al penuriei de echipamente moderne, deoarece tancurile T-62 vor fi probabil deosebit de vulnerabile împotriva armelor antitanc.

Înmormântare de lux la Iași. Cavoul a costat o avere, iar autoritățile au trebuiat să ia măsuri speciale

Sicriul cu trupul lui Costel Corduneanu a fost depus la un local de lux din Iași. Familia a decis ca acesta să rămână închis pe parcursul priveghiului. Apropiații și-au motivat această hotărâre, precizând că boala și-a pus amprenta asupra fostului luptător, scrie evz.ro.

Costel Corduneanu, înmormântare de lux la Iași

Apropiații lui Costel Corduneanu a decis să păstreze sicriul închis pe durata priveghiului. Astfel, cei care au mers la localul de la marginea Iașiului pentru a-și lua rămas bun de la fostul luptător nu l-au putut vedea pentru ultima dată.

Rudele spun că trupul său a fost măcinat de boală și își doresc ca acesta să rămână în amintirea oamenilor cu o altă imagine.

Priveghi de lux

În memoria acestuia, familia a organizat un priveghide lux, la care au luat parte cei mai cunoscuți maneliști din România. De asemenea, aceștia vor cânta la căpătâiul lui Costel Corduneanu și în această seară, ultima de priveghi.

Înmormântarea fostului luptător va avea loc mâine. Pe lângă priveghi, familia s-a ocupat de toate detaliile legate de înmormântare. Sicriul va fi depus într-un cavou impunător din marmură neagră, care ar fi costat câteva mii de euro.

Pe crucea care va fi pusă la mormântul acestuia a fost scris mesajul: „Nu te vom uita niciodată, Legenda noastră!”.

Măsurile luate de autorități pentru înmormântarea lui Costel Corduneanu

Oamenii legii au măsuri suplimentare pentru siguranța publică, având în vedere că la înmormântare vor lua parte capi ai lumii interlope. Pe parcursul funeraliilor, polițiștii și jandarmii vor  fi prezenți pe străzile din Iași.

„În cadrul activităților curente desfășurate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Iași se vor dispune măsuri legale pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică corespunzător. În acest sens, dispozitivul de ordine și siguranță publică va fi adaptat situației operative din teren și va acționa în dinamică, conform competențelor legale”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Forme de cancer care pot fi depistate din timp. Care sunt simptomele

A avea cancer nu înseamnă neapărat o condamnare la moarte. De regulă, medicul pune diagnosticul crunt doar după apariția primelor simptome, după ce boala s-a răspândit în corp sau tumora a crescut astfel încât să poată fi detectată la testele imagistice.

Cum se manifestă diferitele forme de cancer

Cu toate acestea sumt mai multe forme de cancer care pot fi diagnosticate înainte de primele simptome. Evident șansele de supraviețuire cresc pe măsură ce boala este diagnosticată încă din stadii incipiente.

Sunt câteva forme de cancer de piele pe care medicul le poate depista cu ochiul liber, dar diagnosticul îl pune doar după biopsie. Din păcate, boala poate recidiva, iar tumora crește nedetectată chiar și zece ani. Cazul Ronei Hartner este cât se poate de elocvent.

În stadiul incipient, cancerul nu se manifestă în vreun fel anume, încă un motiv în plus pentru pacienți să respecte indicațiile medicului și să se prezinte regulat la cabinet pentru controalele periodice. Formele de cancer  simptomatic sunt formele care se manifestă prin simptome evidente și care trebuie diagnosticate din timp pentru ca tratamentul să aibă efect.

Simptomele diferă în funcție de tipul și stadiul bolii. De exempu, cancerul vezicii urinare se manifestă prin urinare cu sânge, în timp ce migrenele teribile constante pot indica prezența unui cancer cerebral

Simptomele se dezvoltă odată cu tumora sau masa canceroasă, care a crescut suficient de mult încât să împingă organele și țesutul. Acest lucru impică o durere insuportabilă pentru pacient și totodată schimbă modul cum acționează organele din apropierea tumorii. Ca în cazul tumorii cereblare care pune presiune asupra efectului, iar pacientul ajunge să-și piardă vederea.

Alte forme de cancer, cum sunt cele hepatice sau pancreatice sunt în mișcare constantă. Pe când cancerul prostatic se manifest și dezvoltă lent. De atlfel, una din cauzele pentru care pacienții în vârstă refuză să mai urmeze tratamentul pentru că riscă să moară din alte cauze.

Forme de cancer pe care doctorii le pot diagnostica din timp

Sunt forme de cancer pe care doctoriile pot diagnotica înainte ca primele simptome să afecteze calitatea vieții pacientului. Și aici vorbim de afecțiunile canceroase care afectează prostata, sânii, colonul, rectul, uterinul sau piele. Afecțiuni care pot fi depistate la testele de rutină.

Istoricul medical, vârsta, sexul sau moștenirea genetică sunt factori indicatori care dictează când ar trebui să se înceapă screeningul și frecvența de asemenea. Semne care arată că trebuie să mergi la un control:

  • tuse cu sânge,
  • sânge în scaun sau urină,
  • nodul la sân, testicule, sub braț,
  • pierdere inexplicabilă, dar vizibilă în greutate,
  • durere inexplicabilă severă de cap, gât, piept, abdomen sau pelvis.
  • Aceste și alte semne și simptome vor fi evaluate.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să abordezi corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

sursa

Un tânăr moldovean a murit în Franța, în urma unui accident de muncă. Familia cere ajutor

Un tânăr moldovean de 26 de ani a murit în urma unui tragic accident la locul de muncă în Franța. Cazul a avut loc pe 16 aprilie, scrie zugo.md

Anunțul a fost făcut de către prietenul lui Dan Buzdugan, Daniel Balan, într-un mesaj pe rețelele sociale.

„La data de 16 aprilie, hînceșteanul Dan Buzduganu, în vârstă de 26 de ani, a murit subit în  urma unui accident la locul de muncă. Pentru a-i repatria trupul neînsuflețit din Franța în Republica Moldova, este nevoie de o sumă mare de bani, sumă de care familia acestuia nu dispune. Orice mică donație, contează!”, se arată în mesajul prietenului tânărului.

Toți cei care vor să ajute familia lui Dan Buzdugan pot dona la următoarele date bancare:

Titular de cont: Bogdan Buzduganu

BIC: TRWIBEB1XXX

IBAN: BE47 9675 7960 5880

IBAN:FR35 3000 2006 0400 0001 9451 J18

Code B.I.C: CRLYFRPP

Olga Cojuhari

Cont Lire Sterline.

Daniel Balan

Codul băncii: 04-00-75

Număr cont: 62602888

Moldoveanul Ion Demian a devenit campion european Under 20
Articolul anterior
Elveţia ar putea raţionaliza consumul de gaze: „Nu putem garanta că va exista o cantitate suficientă pentru toţi”
Articolul următor