De ce nu vrea Dan Bălan să se căsătorească?

Într-un interviu acordat unui portal rusesc, Dan Bălan a afirmat că este pregătit de însurătoare, doar că nu e timpul potrivit.

separator

La cei 33 de ani, interpretul a recunoscut ca iubește foarte mult libertatea și că nu-i place să depindă de nimeni. Acesta fiind și motivul pentru care a numit albumul care îl lansează în curând, “Freedom”.

Bălan a mai făcut aluzie la asemănarea de nume cu Dima Bilan. Doar că numele său de scenă este real, în schimb  cel al interepretului din Rusia este un pseudonim.

În prezent interpretul se pregătește de un mare concert pe care îl va susține într-un club din Moscova.

Sursa: http://m.protv.md/

Putin a transmis felicitări cu ocazia zilei victoriei liderilor statelor CSI, dar nu și Republicii Moldova

Președintele rus Vladimir Putin a transmis felicitări cu ocazia zilei Victoriei liderilor statelor CSI, dar nu și președintelui Republicii Moldova.

Despre asta anunță agenția rusă Tass.

Controale inopinate la benzinăriile din centrul țării! ”Mașină capcană” folosită pentru verificări

Mai multe controale inopinate au fost efectuate la anumite stații PECO din centrul țării, pentru a verifica cantitatea combustibilului turnat în rezervor. Verificările au fost desfășurate de Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor împreună cu experții de la Institutul Național de Metrologie, în baza petițiilor și reclamațiilor, scrie tv8.md.

În cadrul controalelor, inspectorii au utilizat un autoturism adaptat și modificat cerințelor noastre.

Potrivit sursei citate, „Mașina capcană” reprezintă un proiect dezvoltat în parteneriat cu INM, cu coordonarea Ministerul Dezvoltării Economice și Dezvoltării al Republicii Moldova, pentru verificarea inopinată a cantității combustibilului. În mașină este încorporat un sistem de măsurare care determină cantitatea volumului turnat în recipientul ascuns prin metoda gravimetrică de determinare a unității de măsurare a volumului.

La fel s-a folosit mijlocul de măsurare etalonat, pentru determinarea erorii distribuitoarelor de gaze lichefiate, cu care a fost dotat recent Inspectoratul.

„Inspectoratul, recomandă ca toți cetățenii, cărora le-au fost încălcate drepturile în calitate de consumator să apeleze la Telefonul Consumatorului 022 51 51 51 și să prezinte probe concludente (audio, video și locația stației PECO), pentru a documenta încălcările și de a atrage la răspundere persoanele vinovate”, se mai menționează în comunicatul emis Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor.

39 de premianți la Olimpiada Republicană de Limba și literatura română

39 de elevi au fost premiați în cadrul Olimpiadei Republicane de Limba și literatura română (limba de instruire), desfășurată la Chișinău în perioada 05-07 mai 2023. Premianții sunt discipoli ai unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Bălți, Briceni, Cahul, Călărași, Căușeni, Chișinău, Criuleni, Florești, Hîncești, Nisporeni, Ocnița, Orhei, Rîșcani, Sîngerei, Soroca, Strășeni, Ungheni, anunță Ministerul Educației.

Prezent la festivitatea de premiere, ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a felicitat elevii pentru performanțele obținute în cadrul olimpiadei și i-a încurajat să continue promovarea limbii și literaturii române prin participarea la competițiile școlare care necesită o bună cunoaștere a conținuturilor curriculare.

„Faptul că ați reușiți să participați în cadrul olimpiadei republicane se datorează atât efortului și sârguinței dumneavoastră, cât și, poate în egală măsură, dedicației profesorilor care vă ghidează zilnic în studierea aprofundată a disciplinelor pe care le-ați îndrăgit. Vă încurajez, în acest context, să alegeți studiile pedagogice în parcursul dumneavoastră profesional și să continuați astfel să fiți ambasadori ai limbii și literaturii române și ai educației de calitate.” a menționat ministrul în adresarea către elevi.

Olimpiada Republicană de Limba și literatura română (limba de instruire) a fost organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care au loc  în perioada 17 februarie – 22 mai 2023.

La ediția din acest an a olimpiadei au participat 185 de elevi ai claselor IX-XII, delegați din toate raioanele și municipiile republicii. Lista premianților poate fi accesată aici.

Menționăm că elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățământul general din acest an.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare.

Uleiul de argan- elixirul frumuseţii!
Articolul anterior
“Pedagogul anului 2012 ‘‘- Lucia Argint Căldare
Articolul următor